Gönderen Konu: 2016 Corolla Arabanın altını vurduktan sonra gelmeye başlayan tıngırtı  (Okunma sayısı 791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '16
  • 7 kere teşekkür etti
Merhaba. 2016 model 1.6 corolla advence MDS kullanıcısıyım. 1 hafta önce sol şeritte 90-100 km/s ile giderken yolda yatmakta olan ne olduğunu bilmediğim bir cismin üzerinden geçtim(muhtemelen ölü bir köpek) ve motor alt muhafaza plastiği parçalandı haliyle. Arabanın ön kısmında hiçbir problem yok. Sonra özel bir servise götürüp lifte kaldırtıp baktırdım hiçbir problem yoktu motor alt koruma plastiğini değiştirtip devam ettim. Kazadan sonra 90-100 km/s üzerinde giderken arabanın arka tarafından garip bir tıngırtı geliyor. Yavaş iken bu ses yok, gaza basmayla da ilişkisi yok sadece araba hızlı iken duyuluyor. Müzik vs. açıkken duyulmuyor şiddet olarak az bir ses.
Arabanın gidişinde, vites geçişlerinde hiçbir sorun yok. Bu ses nereden geliyor olabilir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Kırılan alt plastik rüzgarın etkisiyle çarpıyor gibi duruyor. Tekrardan lifte kaldırıp hareketli parçalar tespit edilmeli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
Kırılan parçayı toyota dörtnalda değiştirttim. Başta ben de ses oradan geliyor sanmıştım. Ancak değiştikten sonra da ses kesilmedi. Liftte görünürde başka bir parça da yoktu kırık olan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
egzos askılarını da bir kontrol ettirin. belki onlardan biri düşmüş veya kırılmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
Aracı tekrar lifte kaldırtıp baktırdım. Susturucunun yanındaki sacın bir ucu vidanın hemen dibinden kopmuş. Araç hızlanınca rüzgardan orası hareket edip ses yapıyormuş. Oraya vida attırdım. Dönüş yolunda trafik olduğu için henüz test edemedim ama muhtemelen sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Neden Dörtnal'da lifte kaldırılınca görülemedi veya kontrol edilmedi ? umarım sorun çözülmüştür.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
Motor altındaki plastik muhafazanın 4 te 3 ü kopmuş bir şekilde olduğu görülünce sesin kalan hareketli parçadan geldiğini varsaymışlardı. Susturucunun yanındaki sacın çok ufak bir parçası kırık olduğu için fark edilmedi diye düşünüyorum.