Gönderen Konu: Corolla Vision 15 inç jant, Multimedya Ekran ve Lpg  (Okunma sayısı 1204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9200
  • Model Yılı: '20
Merhabalar,
Dün itibarıyla Corolla 2020 1.6 Vision multidrive s almış bulunuyorum. Şu anda araç ile ilgili en kararsız kaldığım nokta jant problemi. Aracım henüz 1 yaşında bile değil ve yaz lastikleri gayet iyi durumda. Ancak Ankara'da yaşadığım için kış lastiği de almak durumundayım.

Araca 16 inç jant taktırmak niyetindeydim ancak hem artan maliyetler hem de üzerindeki neredeyse sıfır gibi olan lastiklerin çöp olması beni bu fikirden neredeyse vazgeçirmiş durumda. Jant kapağını değiştirip 15 inç kışlık lastik alıp en az maliyetle işin içinden çıkmaya karar verdim.

15 inç jantın artıları eksileri nelerdir ve aldığım karar ne kadar mantıklı, görüşlerinizi fazlasıyla merak ediyorum.

Ayrıca araçta park sensörü de olmadığından geri görüş kamerası, multimedya ekran taktırmak istiyorum ancak servis 13 bin tl fiyat verdi. Ankara'da servis dışı bu işi araca zarar vermeden güvenilir ve uygun fiyatla yaptırabileceğim bir yer bulunuyor mu? Ve dışarıda yaptırmam durumunda aracım garanti dışı kalır mı?

Lpg'yi de servislerin anlaşmalı olduğu yerler dışında taktırmam durumunda garanti konusunda problem yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Vision 15 inç jant, Multimedya Ekran ve Lpg
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2021, 22:59:59 »
Merhabalar,
Dün itibarıyla Corolla 2020 1.6 Vision multidrive s almış bulunuyorum. Şu anda araç ile ilgili en kararsız kaldığım nokta jant problemi. Aracım henüz 1 yaşında bile değil ve yaz lastikleri gayet iyi durumda. Ancak Ankara'da yaşadığım için kış lastiği de almak durumundayım.

Araca 16 inç jant taktırmak niyetindeydim ancak hem artan maliyetler hem de üzerindeki neredeyse sıfır gibi olan lastiklerin çöp olması beni bu fikirden neredeyse vazgeçirmiş durumda. Jant kapağını değiştirip 15 inç kışlık lastik alıp en az maliyetle işin içinden çıkmaya karar verdim.

15 inç jantın artıları eksileri nelerdir ve aldığım karar ne kadar mantıklı, görüşlerinizi fazlasıyla merak ediyorum.

Ayrıca araçta park sensörü de olmadığından geri görüş kamerası, multimedya ekran taktırmak istiyorum ancak servis 13 bin tl fiyat verdi. Ankara'da servis dışı bu işi araca zarar vermeden güvenilir ve uygun fiyatla yaptırabileceğim bir yer bulunuyor mu? Ve dışarıda yaptırmam durumunda aracım garanti dışı kalır mı?

Lpg'yi de servislerin anlaşmalı olduğu yerler dışında taktırmam durumunda garanti konusunda problem yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.
Aracınız hayırlı olsun,saydığınız herşeyi dışarıda yaptırabilirsiniz,lastik jant, multimedya gibi uygulamalar garantiyi etkilemez LPG takıldığı anda zaten motor garantisi bitiyor servisler Lpg'yi taktırdıkları işletme aracılığıyla veya herhangi bir sigorta şirketinden motor poliçesi kestiriyorlar aynı işlemi sizde yaptırabilirsiniz, multimedya, geri görüş kamerası ve park sensörü için Ankara'da fiatextra ile görüşmenizi tavsiye ederim, YouTube de videoları var başarılı işler yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2021, 23:22:01 »
Aracınız hayırlı olsun,saydığınız herşeyi dışarıda yaptırabilirsiniz,lastik jant, multimedya gibi uygulamalar garantiyi etkilemez LPG takıldığı anda zaten motor garantisi bitiyor servisler Lpg'yi taktırdıkları işletme aracılığıyla veya herhangi bir sigorta şirketinden motor poliçesi kestiriyorlar aynı işlemi sizde yaptırabilirsiniz, multimedya, geri görüş kamerası ve park sensörü için Ankara'da fiatextra ile görüşmenizi tavsiye ederim, YouTube de videoları var başarılı işler yapıyorlar.

Fiatextra'yı duymamıştım inceleyeceğim, öneri için sağ olun. Lpg dışındakilerin garantiyi etkilememesine gerçekten sevindim. Çok teşekkür ederim yanıtınız için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2021, 06:36:49 »
Hayırlı olsun, güle güle kullanın aracınızı.
Kışlık lastikler için dar taban, geniş yanak tavsiye ediliyor, bu nedenle mevcut 15lik jantiniza 195/65/15 ebadında kışlık almak, yaza doğru veya mevcut yazlık lastikleri bir kac sezon kullanıp değişme vakti geldiğinde aracı da uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsanız 16lik alaşımlı jant seti ve 205/55/16 lastik almak ve kışlık/yazlik icin iki ayri jant seti mantıklı olur bence, en azindan ben olsam öyle yapardım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2021, 07:06:41 »
Hâli hazırda ki lastiklerin durumu iyiyse üzerine bir miktar para larak lastikçiler takasta yaparlar, Emre bey'in bahsettiği gibi iki ayrı jant kullanmak daha mantıklı olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2021, 10:36:25 »
Hayırlı olsun, güle güle kullanın aracınızı.
Kışlık lastikler için dar taban, geniş yanak tavsiye ediliyor, bu nedenle mevcut 15lik jantiniza 195/65/15 ebadında kışlık almak, yaza doğru veya mevcut yazlık lastikleri bir kac sezon kullanıp değişme vakti geldiğinde aracı da uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsanız 16lik alaşımlı jant seti ve 205/55/16 lastik almak ve kışlık/yazlik icin iki ayri jant seti mantıklı olur bence, en azindan ben olsam öyle yapardım.

Teşekkür ederim Emre Bey. Kışlıktaki geniş yanak detayını bilmiyordum. Bu durumda şimdilik 15 inç jantla ve ona uygun kışlıklarla devam etmek daha makul sanırım. Yazlıkların ömrü bittiğinde 16 inçe geçiş yapmak çok daha mantıklı görünüyor dediğiniz gibi.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2021, 10:39:31
Hâli hazırda ki lastiklerin durumu iyiyse üzerine bir miktar para larak lastikçiler takasta yaparlar, Emre bey'in bahsettiği gibi iki ayrı jant kullanmak daha mantıklı olur.

Haklısınız Ümit Bey. Takas konusu mantıklı olabilir ancak bana da döneme göre iki ayrı janta dönmek daha makul geldi. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2021, 15:27:47 »
maul şu aralar araç bulunmuyor, bir bayiden araç bulduk bizi aksesuar için zorladı. Şunu öğrenmek istiyorum çelik jant zannersem 16 in. takacaklar, 15 inç jantı ve lastiklerini bana vermeleri gerekir değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2021, 15:41:27 »
vermiyorlar diye biliyorum. vereceğiz deyip vermeseler de kaçırmayın bence. araç bulmak imkansıza yakın. 3 lira için fırsatı tepmemenizi öneririm.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2021, 15:56:40 »
vermiyorlar diye biliyorum. vereceğiz deyip vermeseler de kaçırmayın bence. araç bulmak imkansıza yakın. 3 lira için fırsatı tepmemenizi öneririm.

isteyeceğim bakalım ne diyecekler, aksesuarsız olarak zaten aracın üstündekilerin parasını ödemişken  zorla aldırdıkları 16 inç janttaki lastiklerinde ücretini aldıklarına göre vermeleri gerekir. Böyle bir durumla karşılaşan var mı diye sorayım dedim.