0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Dün itibarıyla Corolla 2020 1.6 Vision multidrive s almış bulunuyorum. Şu anda araç ile ilgili en kararsız kaldığım nokta jant problemi. Aracım henüz 1 yaşında bile değil ve yaz lastikleri gayet iyi durumda. Ancak Ankara'da yaşadığım için kış lastiği de almak durumundayım.Araca 16 inç jant taktırmak niyetindeydim ancak hem artan maliyetler hem de üzerindeki neredeyse sıfır gibi olan lastiklerin çöp olması beni bu fikirden neredeyse vazgeçirmiş durumda. Jant kapağını değiştirip 15 inç kışlık lastik alıp en az maliyetle işin içinden çıkmaya karar verdim.15 inç jantın artıları eksileri nelerdir ve aldığım karar ne kadar mantıklı, görüşlerinizi fazlasıyla merak ediyorum. Ayrıca araçta park sensörü de olmadığından geri görüş kamerası, multimedya ekran taktırmak istiyorum ancak servis 13 bin tl fiyat verdi. Ankara'da servis dışı bu işi araca zarar vermeden güvenilir ve uygun fiyatla yaptırabileceğim bir yer bulunuyor mu? Ve dışarıda yaptırmam durumunda aracım garanti dışı kalır mı?Lpg'yi de servislerin anlaşmalı olduğu yerler dışında taktırmam durumunda garanti konusunda problem yaşar mıyım?Şimdiden teşekkürler.
Aracınız hayırlı olsun,saydığınız herşeyi dışarıda yaptırabilirsiniz,lastik jant, multimedya gibi uygulamalar garantiyi etkilemez LPG takıldığı anda zaten motor garantisi bitiyor servisler Lpg'yi taktırdıkları işletme aracılığıyla veya herhangi bir sigorta şirketinden motor poliçesi kestiriyorlar aynı işlemi sizde yaptırabilirsiniz, multimedya, geri görüş kamerası ve park sensörü için Ankara'da fiatextra ile görüşmenizi tavsiye ederim, YouTube de videoları var başarılı işler yapıyorlar.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın aracınızı.Kışlık lastikler için dar taban, geniş yanak tavsiye ediliyor, bu nedenle mevcut 15lik jantiniza 195/65/15 ebadında kışlık almak, yaza doğru veya mevcut yazlık lastikleri bir kac sezon kullanıp değişme vakti geldiğinde aracı da uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsanız 16lik alaşımlı jant seti ve 205/55/16 lastik almak ve kışlık/yazlik icin iki ayri jant seti mantıklı olur bence, en azindan ben olsam öyle yapardım.
Hâli hazırda ki lastiklerin durumu iyiyse üzerine bir miktar para larak lastikçiler takasta yaparlar, Emre bey'in bahsettiği gibi iki ayrı jant kullanmak daha mantıklı olur.
vermiyorlar diye biliyorum. vereceğiz deyip vermeseler de kaçırmayın bence. araç bulmak imkansıza yakın. 3 lira için fırsatı tepmemenizi öneririm.