0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 otomnotik 1,6 aurisimi yeni aldım. üzerinde landi kit var ve başlıkta balirttiğim lpg de dip gazda araç iki üç defa tekliyor. normal hızlanmalarda sorun yok. benzinde de dipgazda sorun yok. sorun ateşlemeden diyende oldu ve bugün 90 bin bakımı için denso marka iridyum bujiler de sıfır takıldı sonuç hala aynı. lpg de dipgazda hala tekleme mevcut. gaz ayraı da yapıldı ama sonuç değişmedi. baş şüpheli lpg enjektörleri. onlar kaldı bakılmadık. sizin fikirleriniz ne bu konuda arkadaşlar.
90 binde araçLPG ayarı sadece park halinde cihaza bağlanarak yapıldı.Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2021, 19:07:44İl olarak sakaryadayım yakın çevrede işten anlayan çözüm olacak usta öneriside almam mümkün mü
Aslında aracın km sinden çok kaç km dir lpg ile kullanıldığını merak etmiştim, neyse, eğer 90000 km dir araç lpg ile kullanıldıysa enjektör problemi yaşanabilir bu durum normaldir, değişmesi gerekebilir, ancak tekleme anında aracın değerlerine bakılmadığı için ayarsızlıktan, özellike de dipgazda aşırı yakıt gelmesinden ötürü tekleme yapar, eğer benzin takviyesi açıksa ve iyi ayarlanmamışsa yine aşırı yakıt motoru boğacağından tekleme yapar, bir diğer husus ise landi de varmı yokmu bilmiyorum ama (atikerde lovatoda var) bizim araçlar dipgazda tekleme yapmaması için lpg de avans ayarı yapılır avanslı kullanımda tekleme olmaz, size tavsiyem yolda ayar yapabilen, lpg işinden iyi anlayan bir usta gösterin avans ayarını yapsın, tekleme anında değerleri incelesin (yolda giderken) eğer bunlarda problem yoksa enjektör ve regülatere bakılabilir arıza için