Gönderen Konu: auris lpg dedip gazda tekleme sallama  (Okunma sayısı 1006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Hayat Onda
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
auris lpg dedip gazda tekleme sallama
« : Ekim 20, 2021, 17:07:22 »
2013 otomnotik 1,6 aurisimi yeni aldım. üzerinde landi kit var ve başlıkta balirttiğim lpg de dip gazda araç iki üç defa tekliyor. normal hızlanmalarda sorun yok. benzinde de dipgazda sorun yok. sorun ateşlemeden diyende oldu ve bugün 90 bin bakımı için denso marka iridyum bujiler de sıfır takıldı sonuç hala aynı. lpg de dipgazda hala tekleme mevcut. gaz ayraı da yapıldı ama sonuç değişmedi. baş şüpheli lpg enjektörleri. onlar kaldı bakılmadık. sizin fikirleriniz ne bu konuda arkadaşlar.

Toyota Club Türkiye

auris lpg dedip gazda tekleme sallama
« : Ekim 20, 2021, 17:07:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: auris lpg dedip gazda tekleme sallama
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2021, 17:23:23 »
2013 otomnotik 1,6 aurisimi yeni aldım. üzerinde landi kit var ve başlıkta balirttiğim lpg de dip gazda araç iki üç defa tekliyor. normal hızlanmalarda sorun yok. benzinde de dipgazda sorun yok. sorun ateşlemeden diyende oldu ve bugün 90 bin bakımı için denso marka iridyum bujiler de sıfır takıldı sonuç hala aynı. lpg de dipgazda hala tekleme mevcut. gaz ayraı da yapıldı ama sonuç değişmedi. baş şüpheli lpg enjektörleri. onlar kaldı bakılmadık. sizin fikirleriniz ne bu konuda arkadaşlar.
Gaz ayarı ne şekilde yapıldı?
Eğer yerinde kontrol edildiyse boşuna yapılmış olur,genelde bu hata ilk önce LPG ayarından olur,Afr ayarı yapılmasına rağmen araç hâlâ tekliyorsa enjektörlere bakılabilir en son ateşleme bobinleri kontrol edilir, çünkü LPG benzine göre daha güçlü ateşleme ister eğer istediği ateşlemeyi bulamazsa veya yeterli gaz gelmiyorsa yada fazlası geliyorsa tekleme yapabilir,iyi bir usta kısa sürede çözer.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2021, 17:45:16 »
kaç Km'dir LPG li araç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Hayat Onda
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2021, 19:06:13 »
90 binde araç
LPG ayarı sadece park halinde cihaza bağlanarak yapıldı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2021, 19:07:44
İl olarak sakaryadayım yakın çevrede işten anlayan çözüm olacak usta öneriside almam mümkün mü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2021, 20:50:09 »
90 binde araç
LPG ayarı sadece park halinde cihaza bağlanarak yapıldı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2021, 19:07:44
İl olarak sakaryadayım yakın çevrede işten anlayan çözüm olacak usta öneriside almam mümkün mü
Aslında aracın km sinden çok kaç km dir lpg ile kullanıldığını merak etmiştim, neyse, eğer 90000 km dir araç lpg ile kullanıldıysa enjektör problemi yaşanabilir bu durum normaldir, değişmesi gerekebilir, ancak tekleme anında aracın değerlerine bakılmadığı için ayarsızlıktan, özellike de dipgazda aşırı yakıt gelmesinden ötürü tekleme yapar, eğer benzin takviyesi açıksa ve iyi ayarlanmamışsa yine aşırı yakıt motoru boğacağından tekleme yapar, bir diğer husus ise landi de varmı yokmu bilmiyorum ama (atikerde lovatoda var) bizim araçlar dipgazda tekleme yapmaması için lpg de avans ayarı yapılır avanslı kullanımda tekleme olmaz, size tavsiyem yolda ayar yapabilen, lpg işinden iyi anlayan bir usta gösterin avans ayarını yapsın, tekleme anında değerleri incelesin (yolda giderken) eğer bunlarda problem yoksa enjektör ve regülatere bakılabilir arıza için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Hayat Onda
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2021, 21:08:40 »
Aslında aracın km sinden çok kaç km dir lpg ile kullanıldığını merak etmiştim, neyse, eğer 90000 km dir araç lpg ile kullanıldıysa enjektör problemi yaşanabilir bu durum normaldir, değişmesi gerekebilir, ancak tekleme anında aracın değerlerine bakılmadığı için ayarsızlıktan, özellike de dipgazda aşırı yakıt gelmesinden ötürü tekleme yapar, eğer benzin takviyesi açıksa ve iyi ayarlanmamışsa yine aşırı yakıt motoru boğacağından tekleme yapar, bir diğer husus ise landi de varmı yokmu bilmiyorum ama (atikerde lovatoda var) bizim araçlar dipgazda tekleme yapmaması için lpg de avans ayarı yapılır avanslı kullanımda tekleme olmaz, size tavsiyem yolda ayar yapabilen, lpg işinden iyi anlayan bir usta gösterin avans ayarını yapsın, tekleme anında değerleri incelesin (yolda giderken) eğer bunlarda problem yoksa enjektör ve regülatere bakılabilir arıza için
50 bin km dir lpğ ile kullnılmış.
Eğer enjektör vs arızası ise enjektör tek tek değil set halinde ve maliyeti yüksek diye duydum. Onu değiş olmadı bunu değiş olmadı ustası çok malesef piyasada. Tank hariç komple kiti atikere dönüştürmek te ağır basıyor. Zira landi nin yaygın bir servis ağı ve anlayan ustası yok....