Gönderen Konu: Corolla 50.yıl safety sense  (Okunma sayısı 1657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla 50.yıl safety sense
« : Ekim 18, 2021, 01:41:14 »
Geçen ay 2017 model corolla 50.yıl özel ile aranıza katıldım. Arabada safety sense olduğunu öğrendiğimde daha da kanım ısındı ama safety sensein tam hangi özellikleri olduğu konusunda hala kafam karışık. Çarpışma önleyici sistem, otomatik uzun far asistanı ve şerit uyarı sistemi var ama rsa yani tabela tanıma sistemi neden yok. Arabayı almadan önce malum sarı sitede bir kaç ilanda ve hatta bu forumda bir kaç konuda adaptif hız sabitleyici bile var yazılmış. 2017 model toyota corolla 50.yıl paketinde rsa sistemi ve adaptif hız sabitleyici yazılımsal olarak açılabilir mi? Yabancı siteler ve ülkelerde bu aracın muadilini bir türlü bulamıyorum sanki sadece ülkemiz için üretilmiş gibi.

Toyota Club Türkiye

Corolla 50.yıl safety sense
« : Ekim 18, 2021, 01:41:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 50.yıl safety sense
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2021, 01:56:37 »
Geçen ay 2017 model corolla 50.yıl özel ile aranıza katıldım. Arabada safety sense olduğunu öğrendiğimde daha da kanım ısındı ama safety sensein tam hangi özellikleri olduğu konusunda hala kafam karışık. Çarpışma önleyici sistem, otomatik uzun far asistanı ve şerit uyarı sistemi var ama rsa yani tabela tanıma sistemi neden yok. Arabayı almadan önce malum sarı sitede bir kaç ilanda ve hatta bu forumda bir kaç konuda adaptif hız sabitleyici bile var yazılmış. 2017 model toyota corolla 50.yıl paketinde rsa sistemi ve adaptif hız sabitleyici yazılımsal olarak açılabilir mi? Yabancı siteler ve ülkelerde bu aracın muadilini bir türlü bulamıyorum sanki sadece ülkemiz için üretilmiş gibi.
Aracınızda ki Safety Sense sisteminde adaptif hız sabitleyici de var zaten o sistemin getirdiği bir özellik ama tabela okuma çok farklı bir özellik.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2021, 09:59:20 »
Adaptif hız mevcut değil. Kullanma kılavuzunda bile yer verilmemiş. Ayrıca adaptif hız kontrol olan araçlarda ki ön amblem kabartmalı olmuyor benim araçdaki kabartmalı aynı arka bagaj kapağında ki gibi. Cc kolunda yada direksiyonda acc için iki araç arası mesafe ayarlayan tuş da yok. Acc için radar montajı yapılırsa belki aktif olabilir. Rsa sistemi için gerekli kamera ekipmanı zaten ön camda hali hazırda olduğu için yazılım ile açılabileceğini düşünüyorum ama toyotaya çok yabancı olduğum için bilemiyorum. Hatta köşe park sensörü takılabiliyorsa ipa yıda kullanmak isterim. Önceki aracımda olduğundan bunda eksikliğini hissediyorum. Birde bu araçlarda zaten direksyonda motor olduğu halde neden amerikada ki kardeşleri gibi şeritte tutma sistemi yerine şerit uyarı sistemi konmuş sadece anlamış değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2021, 22:47:37 »
aracın benzinli versiyonların da dedikleriniz var dizelde yok diye biliyorum. sizin araç dizel mi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2021, 11:36:24 »
Araç benzinli. Çarpışma önleme sistemi,şerit ihlal sistemi ve uzun far asistanı mevcut ama Rsa Kullanma kılavuzunda dedikleri gibi yol bilgisayarından açılamıyor öyle seçenek yok. Adaptif sabitlemede yok cc kolu normal çinden getirilip takılanlarla aynı öndeki araç için mesafe ayarlama vs tuşu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2021, 11:49:35 »
Siz adaptif CC kullanımını biliyormusunuz?
ACC de mesafe ayarlama vs yapılmıyor,sürücü istediği hıza aracı sabitler seyir halinde önüne daha düşük hız ile seyir eden bir araç çıkarsa sinyal verilmiyorsa yada sol şeride çıkılmamışsa yani önü boş değilse öndeki aracın seyir hızına göre kendi hızını ayarlar güvenli takip mesafesinde kalır,
Araçlar arası mesafeyi siz değil araç kendisi ayarlayacak.
Sol şeride çıkarsanız veya öndeki araç hızlanırsa yada yoldan ayrılırsa yani sizün aracın önü bir şekilde açılırsa tekrar ayarladığınız hız limiti ne göre hareket eder siz birşeye dokunmadan yoluna devam eder.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2021, 12:08:57 »
Toyotada hiç kullanmadım. Vag grubu araçlarda öndeki araca yaklaşma mesafesi ayarlanabiliyor acc de. Ön tamponda amblemde radarda mevcut değil. 2-3 kere aracımı sabitlediğimde önüme araç geçti ve kendi aracım hızını kesmeden aracın arkasına çok yaklaştı. Bende ondan sonra çok kurcalamadım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2021, 12:37:16
Yeni corollalarda ki acc için takip mesafesi ayarlama seçeneğini gösteren görsel linkte.

https://www.hizliresim.com/4j5odmy