Gönderen Konu: 80-100km hız aralığında titreme  (Okunma sayısı 4742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111000
  • Model Yılı: '04
  • 5 kere teşekkür etti
80-100km hız aralığında titreme
« : Ekim 10, 2021, 14:35:01 »
merhaba arkadaşlar

corolla 2004 hb 1.6vvt-i otomatik aracım var. 80-90km hız aralığında 2.500 devir civarında aracın ön alt tarafından titreme geliyor. Gaza basınca veya gazdan çekince titreme gidiyor. 80-90km hızı geçince titreme falan kalmıyor. Ustaya gösterdim sağ ve sol aksta birşey yok. İç aks sallıyor ufak bi boşluk var ama şanzımandan geliyor bu boşluk dedi. Şanzımancıya gitmem gerektiğini söyledi. İç Aks'ı el ile salladığımda boşluk var. İç aksı söktük ama inanılmaz bir boşluk yok. Ayrıca araç rolantide ısınınca 600-700 devire düşüp titreme yapıyor ve sanki dizel gibi çalışıyor. Hafif gaz verip 1000 devir yaptığımda ne titreme kalıyor ne de yüksek ses.

Şanzımancıya gideceğim ancak usta böyle bin dedi. Ben bu şekilde kullanmak istemiyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Sorun ne olabilir?
2004 Corolla HB

Toyota Club Türkiye

80-100km hız aralığında titreme
« : Ekim 10, 2021, 14:35:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: 80-100km hız aralığında titreme
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2021, 16:27:24 »
merhaba arkadaşlar

corolla 2004 hb 1.6vvt-i otomatik aracım var. 80-90km hız aralığında 2.500 devir civarında aracın ön alt tarafından titreme geliyor. Gaza basınca veya gazdan çekince titreme gidiyor. 80-90km hızı geçince titreme falan kalmıyor. Ustaya gösterdim sağ ve sol aksta birşey yok. İç aks sallıyor ufak bi boşluk var ama şanzımandan geliyor bu boşluk dedi. Şanzımancıya gitmem gerektiğini söyledi. İç Aks'ı el ile salladığımda boşluk var. İç aksı söktük ama inanılmaz bir boşluk yok. Ayrıca araç rolantide ısınınca 600-700 devire düşüp titreme yapıyor ve sanki dizel gibi çalışıyor. Hafif gaz verip 1000 devir yaptığımda ne titreme kalıyor ne de yüksek ses.

Şanzımancıya gideceğim ancak usta böyle bin dedi. Ben bu şekilde kullanmak istemiyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Sorun ne olabilir?

Bu motorlarda rolantide motor sallanir ve sesi dizel gibi olur
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2021, 11:21:55 »
Bu motorlarda rolantide motor sallanir ve sesi dizel gibi olur

Babamda sedanı var onda o şikayetler yok. Ama bu 80-90km hızlarda yapan şiddetli titremeyi nasıl çözeceğim bilmiyorum.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2021, 11:51:50 »
Babamda sedanı var onda o şikayetler yok. Ama bu 80-90km hızlarda yapan şiddetli titremeyi nasıl çözeceğim bilmiyorum.
İstanbul'da form üyemiz tem Toyota özel servis var,randevu alarak giderseniz sorunu nokta atışı çözerler nereden kaynaklandığını net öğrenirsiniz,sadece Toyota'ya hizmet verdikleri için araç hakkında detaylı bilgiye sahipler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2021, 12:12:55 »
İstanbul'da form üyemiz tem Toyota özel servis var,randevu alarak giderseniz sorunu nokta atışı çözerler nereden kaynaklandığını net öğrenirsiniz,sadece Toyota'ya hizmet verdikleri için araç hakkında detaylı bilgiye sahipler.

bilgi için teşekkürler. ilk fırsatta gideceğim. cep numaralarını aradım kapalıydı, tekrar deneyeceğim.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2021, 20:50:53 »
bilgi için teşekkürler. ilk fırsatta gideceğim. cep numaralarını aradım kapalıydı, tekrar deneyeceğim.

Cep telefonu numarası sadece WhatsApp üzerinden iletişim kurabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2021, 12:15:42 »
Cep telefonu numarası sadece WhatsApp üzerinden iletişim kurabilirsiniz

Sabit numaralarını aradım. Gayet güzel ilgilendiler ve bilgi verdiler. Her soruma cevap verdiler. En kısa zamanda randevu alıp gideceğim.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2021, 15:15:56 »
Sabit numaralarını aradım. Gayet güzel ilgilendiler ve bilgi verdiler. Her soruma cevap verdiler. En kısa zamanda randevu alıp gideceğim.
Geri bildirim yaparsanız memnun olurum,sizden sonra diğer kullanıcıların da faydalanması adına.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2021, 16:37:10 »
Geri bildirim yaparsanız memnun olurum,sizden sonra diğer kullanıcıların da faydalanması adına.

Bu sabah tem otoya gittim. Ustalar her konu hakkında bilgi verdiler. Sorunu tespit ettiler. Diferansiyel'de boşluk olduğunu söylediler ve şanzımancıya yönlendirdiler. Şanzımancıyla görüştük önümüzdeki hafta içi tamir edeceklerini söyledi. Sonucu sizinle paylaşırım. Tem Oto'ya tekrardan teşekkürler, bundan sonra her bakımı orada yaptırmaya karar verdim.
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2021, 21:42:47 »
Bu sabah tem otoya gittim. Ustalar her konu hakkında bilgi verdiler. Sorunu tespit ettiler. Diferansiyel'de boşluk olduğunu söylediler ve şanzımancıya yönlendirdiler. Şanzımancıyla görüştük önümüzdeki hafta içi tamir edeceklerini söyledi. Sonucu sizinle paylaşırım. Tem Oto'ya tekrardan teşekkürler, bundan sonra her bakımı orada yaptırmaya karar verdim.
Geçmiş olsun,tem oto işinde uzman kişilerdir ve her giden sizin gibi olumlu geri bildirimler yazıyor,yönlendirdikleri yerlerde mutlaka öyledir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2023, 08:30:14 »
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Şanzıman ustasının bir türlü boşluğu olmadı. Ama iyi ki olmamış. Geçen ay aküyü değiştirdim. Akü değişince titreme olayı ortadan kalktı. Aküyle otomatik vites arasında ilişki var mı bilmiyorum ama şöyle bir ilişki olduğu kesin: titreme yaparken vites düşüreceği zaman titreme yapıyordu. Akü değişince vitesi tam zamanında düşürüp titremeye girmiyor. Çok defa denedim titreme kesinlikle gitti. Usta iyi ki randevu vermedi :)
2004 Corolla HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2023, 12:05:05 »
akü voltajı kesilince kendini sıfırlamış demekki geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2023, 22:49:15 »
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Şanzıman ustasının bir türlü boşluğu olmadı. Ama iyi ki olmamış. Geçen ay aküyü değiştirdim. Akü değişince titreme olayı ortadan kalktı. Aküyle otomatik vites arasında ilişki var mı bilmiyorum ama şöyle bir ilişki olduğu kesin: titreme yaparken vites düşüreceği zaman titreme yapıyordu. Akü değişince vitesi tam zamanında düşürüp titremeye girmiyor. Çok defa denedim titreme kesinlikle gitti. Usta iyi ki randevu vermedi :)
Sizin araç tam otomatik o yüzden akü ile alakası yok titremenin,sadece akü sökülünce sıforlamış kalibre etmiş olabilir ama bir zaman sonra eskiye dönecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla HB E12
    • BZC
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2023, 17:55:07 »
Bilgi için teşekkür ederim. En son tem otoda şanzıman yağını değiştirdik şimdilik bir sorun yok zamanla göreceğiz. Satarsam alıcıya durumu anlatacağım.
2004 Corolla HB