Merhaba. Nihayet 10.000 bakımı geldi çattı. 1.000 kontrolünde yağ değişmemişti, ilk yağ değişimi olacak bu. Bugün servisten randevu aldım. 0w20 yağ kullanacaklarını söylediler. Yanlış hatırlamıyorsam benim araç için 0w16 yağ lazım. Bana bu hususta link atabilecek olan var mı, yağı kendim götürmek istiyorum 0w16 ise.
Bir de serviste kazıklanmamak için nelere dikkat etmeliyim? Sarf malzemesi istemediğimi söyleyecem. Böyle diyince sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa değişiyor herhalde? Başka bir şey ekletmem gerekir mi?
Merhaba. Nihayet 10.000 bakımı geldi çattı. 1.000 kontrolünde yağ değişmemişti, ilk yağ değişimi olacak bu. Bugün servisten randevu aldım. 0w20 yağ kullanacaklarını söylediler. Yanlış hatırlamıyorsam benim araç için 0w16 yağ lazım. Bana bu hususta link atabilecek olan var mı, yağı kendim götürmek istiyorum 0w16 ise.
Bir de serviste kazıklanmamak için nelere dikkat etmeliyim? Sarf malzemesi istemediğimi söyleyecem. Böyle diyince sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa değişiyor herhalde? Başka bir şey ekletmem gerekir mi?
0w-16 yağ ama şu anda ülkemizde bu yağ fiyatları çok yüksek. O nedenle serviste 0w-20 koydurmanız daha mantıklıdır. Olası bir sıkıntıda garanti konusunda bahane bulmamaları için servisin yağını kullanın.
Normalde 5w30 koyuyorlardı. Şikayetleri dikkate alıp en azından 0w20 ye geçtilerse iyi. Her servis geçmiştir umarım.
Normalde 5w30 koyuyorlardı. Şikayetleri dikkate alıp en azından 0w20 ye geçtilerse iyi. Her servis geçmiştir umarım.
E 180 için 5W30 kullanıyorlardı 210 kasada 0W20 ye geçtiler ama yine orjinal vizkozitesi değil.
E 180 için 5W30 kullanıyorlardı 210 kasada 0W20 ye geçtiler ama yine orjinal vizkozitesi değil.
Servisleri aradığımda E210 kasada 1.5 için bile 5w30 kullanıldığını söylüyorlardı. 0w16 konulması gereken bir araca 5w30 koymak ciddi büyük bir problem olduğu için ben de dahil birçok kişi şikayette bulundu sanırım. Zamanında 1.33 lere 10w40 koymaları gibi bir durum. Evet haklısınız 0w20 de kendi yağı değil. Ama en azından şöyle düşünüyorum, E180 lere 0w20 yerine 5w30 konulması bile şimdilik bir soruna yol açmadı. Kitapçıkta 1.6 için 0w20 bulamazsanız 5w30 koyabilirsiniz, bir sonraki sefere tekrar 0w20 kullanın gibi bir ifade vardı. 1.5 motorda ise aynısı 0w16 ve 0w20 için söyleniyor. 0w16 ile 0w20 arasındaki fark viskozite vs açısından 0w20 ile 5w30 arasındaki farktan daha az. O açıdan, 5w30 dan vazgeçip en azından 0w20 ye geçtilerse iyi demiştim.
0w16 yağ fiyatları yüksek sayılabilir. Fakat bazı ithalatçılar makul fiyata getiriyor.
Ben 4 tane servis gezdim. Hangi yağı kullandıklarını sordum. Öncelikle belirtmeliyimki arabaya kullanılan yağı bizden başka önemseyen yok. Bunu gördüm. Servisler biraz toyota yağ biraz da kendi aldıkları yağı kullanıyor. Toyota yağ bence kötü. Onu eledim.
Servislerde kullanılan 0w20 yağların varillerini gösterdiler. Bana en uygun total geldi. Çünkü üstünde gf6 - api sp onayı vardı. Belçika üretimiydi. Kaliteli bir yağ. Diğer yağlar da kötü değildi ama api sp onayını almış yağı görünce o servise verdim arabayı.
Cevaplar için teşekkürler. Serviste 0w20 koyacağım o zaman. Peki sarf malzemesi için öneri alabilir miyim? Sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa mı değişsin?
Cevaplar için teşekkürler. Serviste 0w20 koyacağım o zaman. Peki sarf malzemesi için öneri alabilir miyim? Sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa mı değişsin?
Aynen. Hava filtresi 40binde değişiyor ama ben 20binde değişmiştim. Polen filtresi de yetkilide pahalı. Polen de hava filtresini de Ufuk Sönmez'den alabilirsiniz.
Direk enjeksiyon motor olduğu için enjektör temizleyici kullandırmanızı öneririm. Motor iç temizleyiciye gerek yok şimdilik, 2-3 bakımda 1 kullansanız yeterli diye düşünüyorum.
Teşekkürler. Ümit Beyin numarası var mı acaba?
Tem Oto Maslak
0 212 285 10 93
whatsapp hattı: 0543 401 35 65
5w30 koydurmayın da hocam benım 1.6 olana 5w30 koydular aracın yakıt harcaması 11-12 aşağısına düşmüyor 20 bin bakımında 0w20 için direnecem artık
Buyrun Ali bey,size özelden daha önce yazmıştım mail kutunuzu kontrol edebilirsiniz.
Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 10, 2021, 22:24:18[/time]
Aynen. Hava filtresi 40binde değişiyor ama ben 20binde değişmiştim. Polen filtresi de yetkilide pahalı. Polen de hava filtresini de Ufuk Sönmez'den alabilirsiniz.
Direk enjeksiyon motor olduğu için enjektör temizleyici kullandırmanızı öneririm. Motor iç temizleyiciye gerek yok şimdilik, 2-3 bakımda 1 kullansanız yeterli diye düşünüyorum.
Direk enjeksiyonlu motorlar kurum canavarı makinelerdir, enjektör temizleyici den ziyade her bakımda motor iç temizliği yapılması daha elzemdir.
Mesaj Birleştirildi: 10 Ekm, 2021 22:25
Dediğiniz gibi servisler hava filtresi ni 40 binde bir değiştiriyor ama bana göre yanlış bir uygulama her bakımda değişmesi daha doğru olur,zira motor sağlığı için çok önemli bir malzeme.
Hem enjektör temizleyici hem de motor temizleyici mi kullanayım yani? Son durum nedir? Maliyeti düşürme derdindeyim oysa. Hava filtresini de polen filtresi gibi kendim Tem otodan temin edip değiştirebilir miyim?
Hem enjektör temizleyici hem de motor temizleyici mi kullanayım yani? Son durum nedir? Maliyeti düşürme derdindeyim oysa. Hava filtresini de polen filtresi gibi kendim Tem otodan temin edip değiştirebilir miyim?
Evet ikisinide yaptırabilirsiniz ama enjektör temizleyici serviste koydurmayın dışarıdan kendiniz alıp koyabilirsiniz,petrollerden veya ufuk beylerden hava filtresi ve polen alırken onuda isteyebilirsiniz servislerde pahalıya gelir sadece yağ bakımı yaptırın yeterli cam suyu bile almayın hatta giderken doldurup gidebilirsiniz.
Cam suyunu yeni ekledim zaten. İş emrine yapılacakları yazdıracam zaten. Yapılmasını istemediklerimi de ayrıca belirtecem. Enjektör temizleyiciyi benzin deposundan dökmek gerekiyor herhalde.
Bakalım yarın sabahtan TEM OTO ile yazışacam. 3ünün siparişini geçecem uygunsa fiyat olarak. Yoksa bir müddet ertelemeyi ve internetten bakmayı düşünecem artık
Cam suyunu yeni ekledim zaten. İş emrine yapılacakları yazdıracam zaten. Yapılmasını istemediklerimi de ayrıca belirtecem. Enjektör temizleyiciyi benzin deposundan dökmek gerekiyor herhalde.
Bakalım yarın sabahtan TEM OTO ile yazışacam. 3ünün siparişini geçecem uygunsa fiyat olarak. Yoksa bir müddet ertelemeyi ve internetten bakmayı düşünecem artık
Enjektör temizleyici depoya dökülüyor ama bir müddet sabit hızda (20 km kadar) benzinde kullanmanız lazım,filtre için dışarıdan hiç bakmanızı tavsiye etmem zaten piyasa malı markalarla aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor çok az bir fark oluyor ama kalite fazlasıyla var.
Servis enjektör temizleyici hariç bütün her şey için 1400 TL fiyat verdi. Yağ da 0w20. Garantinin devam ettiğini, yağı dışarıdan getirmemin sorun yaratabileceğini belirttiler.
Garantinin devam ettiğini, yağı dışarıdan getirmemin sorun yaratabileceğini belirttiler.
Şunu mu demek istiyorlar ? Garantinin devamı için bana mecbursun, dışardan yağ kabul etmem. Garanti bittiğinde bana mecbur olmadığından, dışardan getirdiğin yağı kabul ederim, yeter ki bana getir..
Faturalı yağ alıp faturasını sakladıktan sonra hiç problem olmaz.. En fazla iş emrine not düşüyorlar müşteri yağı dışardan getirdi vs diye..
Servis enjektör temizleyici hariç bütün her şey için 1400 TL fiyat verdi. Yağ da 0w20. Garantinin devam ettiğini, yağı dışarıdan getirmemin sorun yaratabileceğini belirttiler.
Toyota 20 yıllık aracının airbeg fişekleri için peşine düşüyor bir yağ içinmi garantiyi bitirecekmiş,kullanım kitapçığında ki kendiniz yapabileceğiniz bakımlar kısmını önlerine koyunda anlasınlar garanti denen işin çaput gibi çekince yırtılıp bitmeyeceğini.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ekm, 2021 21:14
1400 TL'ye ne yapacaklarmış çok merak ettim, motül 0w20 motor yağı 4 lt 300 TL , yağ filtresi orjinal 90 TL desek 390 TL eder 10 TL'de kartel tapa bakır pul desek 400 TL etti enjektör temizleyici 90 TL etti 490 polen filtresinide 150 TL desek 640 eder başka ne yapacaklar bu araca,sizin dediğinize göre enjektör temizleyici yok cam suyu yok.