0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Nihayet 10.000 bakımı geldi çattı. 1.000 kontrolünde yağ değişmemişti, ilk yağ değişimi olacak bu. Bugün servisten randevu aldım. 0w20 yağ kullanacaklarını söylediler. Yanlış hatırlamıyorsam benim araç için 0w16 yağ lazım. Bana bu hususta link atabilecek olan var mı, yağı kendim götürmek istiyorum 0w16 ise. Bir de serviste kazıklanmamak için nelere dikkat etmeliyim? Sarf malzemesi istemediğimi söyleyecem. Böyle diyince sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa değişiyor herhalde? Başka bir şey ekletmem gerekir mi?
Normalde 5w30 koyuyorlardı. Şikayetleri dikkate alıp en azından 0w20 ye geçtilerse iyi. Her servis geçmiştir umarım.
E 180 için 5W30 kullanıyorlardı 210 kasada 0W20 ye geçtiler ama yine orjinal vizkozitesi değil.
Cevaplar için teşekkürler. Serviste 0w20 koyacağım o zaman. Peki sarf malzemesi için öneri alabilir miyim? Sadece yağ, yağ filtresi ve tıpa mı değişsin?
Teşekkürler. Ümit Beyin numarası var mı acaba?
Aynen. Hava filtresi 40binde değişiyor ama ben 20binde değişmiştim. Polen filtresi de yetkilide pahalı. Polen de hava filtresini de Ufuk Sönmez'den alabilirsiniz. Direk enjeksiyon motor olduğu için enjektör temizleyici kullandırmanızı öneririm. Motor iç temizleyiciye gerek yok şimdilik, 2-3 bakımda 1 kullansanız yeterli diye düşünüyorum.
Hem enjektör temizleyici hem de motor temizleyici mi kullanayım yani? Son durum nedir? Maliyeti düşürme derdindeyim oysa. Hava filtresini de polen filtresi gibi kendim Tem otodan temin edip değiştirebilir miyim?
Cam suyunu yeni ekledim zaten. İş emrine yapılacakları yazdıracam zaten. Yapılmasını istemediklerimi de ayrıca belirtecem. Enjektör temizleyiciyi benzin deposundan dökmek gerekiyor herhalde. Bakalım yarın sabahtan TEM OTO ile yazışacam. 3ünün siparişini geçecem uygunsa fiyat olarak. Yoksa bir müddet ertelemeyi ve internetten bakmayı düşünecem artık
Garantinin devam ettiğini, yağı dışarıdan getirmemin sorun yaratabileceğini belirttiler.
Servis enjektör temizleyici hariç bütün her şey için 1400 TL fiyat verdi. Yağ da 0w20. Garantinin devam ettiğini, yağı dışarıdan getirmemin sorun yaratabileceğini belirttiler.