Gönderen Konu: Lastik bilyası  (Okunma sayısı 2171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Lastik bilyası
« : Ekim 06, 2021, 15:14:32 »
merhaba,
toyota corolla 2006 1.6 AT
aracımın lastik bilgası dağıldı giderken uçak sesi çıkıyor resmen :) bu bilya olarka değişiyormu yoksa porya ile birlikte set olarakmı alınması lazım

Toyota Club Türkiye

Lastik bilyası
« : Ekim 06, 2021, 15:14:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik bilyası
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2021, 19:16:05 »
Böyle bir parça olduğunu yeni öğrendim valla, insan bazen gerçekten hayret ediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2021, 21:53:22 »
Lastikde tekerde poryanın bilyası/rulmanı olur.
Benim mazda 3 de, önlere rulman çakılabiliyorken arka komple porya almak gerekiyordu. Ustanız daha iyi bilir. Kullanacağınız rulman NTN, SNR gibi kaliteli markalar olsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2021, 23:33:17 »
Böyle bir parça olduğunu yeni öğrendim valla, insan bazen gerçekten hayret ediyor...
Ahmet bey'in bahsettiği teker bilyası veya aks bilyası olarak geçer,
Ahmet bey mutlu bey'in bahsettiği gibi en doğru cevabı usta verir bazı araçlarda tek başına değişirken bazılarında porya ile takım değişiyor,ama aracın km'si fazlaysa porya ile birlikte almanızı tavsiye ederim çünkü çoğu durumlarda sert çukura düşmekten veya farklı sebeblerden dolayı porya eğilebiliyor veya eğri jant bile bilyanın bozulmasına sebebiyet veriyor,bozuk çalışan birşey başka bir yeri bozuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2021, 20:47:57 »
Merhaba,
ön söför tarafını porye bilyesi arızalıydı değiştim skf marka ile malasef sorun devam ediyor rot balanscıya gittim tüm tekerlere baktık sağ tarafta ötüyor dedi şimdi onuda değiştim ses malesef yine var aracım otomatik vites acaba sanzıman ile ilgilimi sorun var bilemedim aracı kullanamıyorumda feleket ses var ucak kalkıyor sanki içinde 60 km hıza cıkınca vitesi N konumuna alıyorum ses yine var sanzımandan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum bence bilyede bi şey var galiba ya iyi oturmadı yada poryede arızalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2021, 21:10:04 »
Km dikkate alındığında ve de teker rulmanlarında değişime rağmen seste kesilme yoksa şanzıman veya priz direk rulmanı akla geliyor ama tam teşhis konulduktan sonra şanzıman açılmalı,ustalık ücreti yüksek olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2021, 21:53:14 »
Ses 60 km ve üzerinde geliyor. Kronik sorun. Diferansiyel priz direk sorunu. Değişse bile sorun devam edenler var. Servis garanti vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2021, 00:23:19 »
Merhaba,
ön söför tarafını porye bilyesi arızalıydı değiştim skf marka ile malasef sorun devam ediyor rot balanscıya gittim tüm tekerlere baktık sağ tarafta ötüyor dedi şimdi onuda değiştim ses malesef yine var aracım otomatik vites acaba sanzıman ile ilgilimi sorun var bilemedim aracı kullanamıyorumda feleket ses var ucak kalkıyor sanki içinde 60 km hıza cıkınca vitesi N konumuna alıyorum ses yine var sanzımandan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum bence bilyede bi şey var galiba ya iyi oturmadı yada poryede arızalı
Sağ aks orta askı bilyasını kontrol ettiniz mi ?
Bazen araçlarda bakımlar geciktirliyor veya hiç yapılmıyor şanzıman yağı değişmez diyen zihniyetler var,veya boşta duran bir anten deliği bile deli gibi bilya sesine benzer ses yapıyor,bir araba parası harcayanlar var sırf düşen anten yüzünden,tavan rayları da bu sesi yapar,rüzgar girebilecek her nokta ses yapar,ilk önce dikkatli bir şekilde arıza tespiti için tecrübeli sadece Toyota tamiri yapan bir yer bulmanız lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 28, 2021, 22:16:32 »
Merhaba
Sorunu çözdüm bugün sol porya bilyesinide değiştirdim sorun çözüldü fakat bende bütün bilyaları değiştirdim kafamda soru işareti kalmaması için daha önceden bir yazıda bahsetmiştim 100 km hızdan sonra titreme var diye aslında oda bilyadanmış şuan maşallah saat gibi oldu  hepinize teşekkür ederim destekleriniz için