Gönderen Konu: ateşlememe sorunu  (Okunma sayısı 7434 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ateşlememe sorunu
« : Nisan 21, 2009, 23:24:55 »
arkadaşlar 1993 model 1,6 xl karbiratörlü aracımda bir buji ateşlemiyor.yani 4 silindir olan araç 3 silindir çalışıyor.dispiratör kapağını değiştirdim. buji kablolarının yerini değiştirdim.bujilern yerini değiştirdim.ama hep ayni slindir.sebebi nedirki yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

ateşlememe sorunu
« : Nisan 21, 2009, 23:24:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ateşlememe sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2009, 07:51:22 »
  Selam.
 Sizi Tanışma bölümünde biraz daha detaylı tanıyabilirmiyiz?
 Bu arada geçmiş olsun. Ateşlenmeyen silindirin hep aynı silindir olduğunu nasıl tespit ettiniz? Buji kablolarını test ettirdiniz mi? Eğer ateşleme sistemi sağlıklı ise bence o silindire yakıt gitmiyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2009, 08:44:21 »
Sadece sorununuzu çözmek için foruma üye olmadığınızı düşünüyor, aktif üye olarak bizlere ve kendinize birşeyler katmanızı temenni ediyorum.

Buji kablosunu bujiden çekince araç titremiyormu ya da hiç kıvılcım atmıyormu? Kabloların dizilmesinde  distribütör kapağında ve buji sırasında bi hata yok değilmi?

Normal çalışan bir piston ve subaplar da buji kablosunun birini çekince araç titrer hatta gaz vermezseniz stop edebilir, vuruntulu çalışır v.b.
Eğer kabloyu çekip buji başlığına doğru yaklaştırınca kıvılcım (ark) atlamıyorsa o kabloya ateşleme elektriği gelmiyor olabilir, eğer böyleyse kabloyu motor gövdesinde tehlike arz etmeyecek (yağ-benzin akıntısı v.b. olmayan biryere) yaklaştırın, yine kıvılcım oluşmuyorsa kablo - distribütör kapağı sorunlu olabilir, bu durum kabloya elektrik gelmediğinin ispatıdır,

Ama kıvılcım var fakat sorunlu dediğiniz silindirin buji kablosunu çekince aracın çalışması değişmiyorsa büyük bir ihtimalle subap ayarı aşırı sıkı yada gevşektir - silindire yakıt gitmiyor olabilir, ama subap ayarı sıkı da olsa o subap ateşlemez ama yine de bahsettiğim kıvılcım olayını yapar.

Araç LPG limi ve sürekli LPG demi çalışıyor, bildiğiniz gibi LPG li araçlarda subap ayarı daha kısa sürede sıkılıyor.

Bunları kontrol ederek yazmanızı rica ediyorum...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2009, 21:19:35 »
arkadaşlar .ben bu siteye öncedende başka adda ve ve başka msn de üyeydim.lakin benim çocuklar bilgisayara format atınca ve haliyle her şey kaybolunca yeniden üye oldum.ben bir toyota sevdalısıyım.bu benim ilk arabam.ama acemiliktenmidir nedir bilmem.xei veya daha başka çeşitlerini neden almadım bilemiyorum.soruna gelince dispiratör kapağından buji kablo çıkışları var.işte oradan silindire akım gelmiyor.diğer buji kablolarını çıkartınca tekliyor.zaten arızayıda öyle fark ettim.tamirci dispiratör kapağını değiştir dedi 2 haftada zor buldum kapağı .ne zormuş bu toyotanın malzemelirini bulmak.bir sitede gördüm.bobinden olabilirmi benim sorunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2009, 21:22:12 »
araç lpg li
 ama çalıştırırken ve istop ederken benzin kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2009, 15:53:01 »
ateşleme sorununu hallettim.ne bujiden ne buji kablosundan nede başka bir şeyden soruntamamen mekanik.dispiratörün içnde bir mil var ucunda art şeklinde bir şey var tamirciler yeni dispiratör lazım dediler parça metal kaynak tutar gibi görünüyordu.tavsiye üzerine bir ustaya gittim.parçayı söktü.tornacıya gönderdi.2 dakikada 4 kanadın kırık olan bir kanadını kaynak yaptı 5 tl verdim.ustaya parçayı getirdim taktı.motoru amortisaörleri ön takımı aksları karbiratörü kople kontrol ettirdim 40 tl de ona verdim helal olsun.sıfır dispiratör 500 tl flanmış 50 tl ile kurtuldum.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2009, 16:19:16 »
  Fevzi makarası anladığım kadarı ile.
 Geçmiş olsun.