Gönderen Konu: T25 2004 2.0 Exculisive Elegant LPG hakkında yardım istiyorum.  (Okunma sayısı 796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 330000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç lpg de ilk çalıştırdığımda problem olmuyor ısındıktan sonra ilk kalkışta ve durduğum zaman D konumunda frene basılı tutunca rolantı 850 den diren 600 ya kadar aniden düşüp kalkıyor. Aracı hareket ettirdiğimde ilk kalkışta gazın yarısına kadar basmadan boğuyor gaz kesmeye başlıyor gaz vermeden kalktığımda problem yok biraz gaza basında direk kesik kesik gitmeye başlıyor 2.500 devirden sonra aniden hız alıyor araba 1.500 - 2.500 arası bu problem oluyor  araç benzinde faal çalışmakta hiç bir sıkıntısı yok sadece lpg de böyle bir problemim var. Bujiler bobinler enjektör ler tamamı kontrol edildi düz sistem LPG kullanıyorum beyin brc simit atiker konuyla ilgili mutlak yardımlarınızı bekliyorum ne yaptıysam kime gösterdiysem uğraşmaya korktu yapmadı hep uzak durdu. Bi kaç lpg ustası beyin arızalı dedi beyin değiştirmek istedim düzelmez dedi Bi kaçı bakmadan geçiştirdiler yani çok üzülüyorum açıkçası çare bulamadığımdan dolayı ve ilk aldığım günden bu yana aracın tüm problemlerini hallettim sadece bunu bulamıyorum artık ve bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı herkese teşekkür ederim şimdiden..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2004 2.0 Exculisive Elegant LPG hakkında yardım istiyorum.
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2021, 20:23:31 »
Benzinde sorun olmaması güzel haber,lpg de kesikliği gaz filtresi tıkalı olduğu için yapabilir,öncelikle buna baktırın,en son da beyin vs değişimi gündeme gelmeli,küçük masraftan büyük masrafa doğru gitmeli,anlaşıldığına göre bulunduğunuz yerde lpg den anlayan usta yok her halde..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2021, 20:33:23 »
2.0 avensisler direk enjeksiyonluydu bildiğim kadarıyla. Direk enjeksiyonlu bir araca lpg takmak biraz risktir. Doğru bir kit ve çok iyi bir usta seçimi gerektirir. Piyasadaki lpg ustalarıda bu araçlara takılan lpg'nin sıkıntı yarattığını bildiğinden pek bulaşmak istemezler onarımına. Lpg ne zaman takılmış? Kaç bin km olmuş? Sistem BRC tüp atiker diyorsunuz. Montaj bu şekilde yapıldıysa daha en başından falso verilmiş bana kalırsa.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2021, 20:53:29 »
Benzinde sorun olmaması güzel haber,lpg de kesikliği gaz filtresi tıkalı olduğu için yapabilir,öncelikle buna baktırın,en son da beyin vs değişimi gündeme gelmeli,küçük masraftan büyük masrafa doğru gitmeli,anlaşıldığına göre bulunduğunuz yerde lpg den anlayan usta yok her halde..
Maalesef üzülerek söylüyorum ki yok..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2021, 20:55:37
2.0 avensisler direk enjeksiyonluydu bildiğim kadarıyla. Direk enjeksiyonlu bir araca lpg takmak biraz risktir. Doğru bir kit ve çok iyi bir usta seçimi gerektirir. Piyasadaki lpg ustalarıda bu araçlara takılan lpg'nin sıkıntı yarattığını bildiğinden pek bulaşmak istemezler onarımına. Lpg ne zaman takılmış? Kaç bin km olmuş? Sistem BRC tüp atiker diyorsunuz. Montaj bu şekilde yapıldıysa daha en başından falso verilmiş bana kalırsa.

Araç Adapazarı çıkışlı sistem çok kötü toparlanmış 10 yılı aşkın olması gerekiyor ki lpg tank tarihi doluyor. Haklısın 2.0 araca lpg takmak kadar yanlış bir durum yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2021, 20:59:46 »
Eğer lpg tank tarihi doluyorsa dikkatli bir araştırma ile tüm sistemi yenileyin,parça parça hem masraflı hem verimsiz oluyor,bahsedildiği üzere 2.0 Avensis bazı modellerin lpg uyumu oldukça zor,çok iyi marka ve usta gerekiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2021, 22:35:12 »
Maalesef üzülerek söylüyorum ki yok..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2021, 20:55:37
Araç Adapazarı çıkışlı sistem çok kötü toparlanmış 10 yılı aşkın olması gerekiyor ki lpg tank tarihi doluyor. Haklısın 2.0 araca lpg takmak kadar yanlış bir durum yok.
O araca LPG olmaz bunu bilmeniz lazım,çakma uydurma bir sistemle aracı yürütmeye çalışıyorlar,2.0 araca LPG olmaz değil Avensis T25 e LPG olmaz,eğer benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün kafanız rahat eder o araç LPG ile çalışmaz boşuna uğraşmayın LPG takılırsa hergün ayrı bir arızası çıkar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2021, 09:28:33 »
O araca LPG olmaz bunu bilmeniz lazım,çakma uydurma bir sistemle aracı yürütmeye çalışıyorlar,2.0 araca LPG olmaz değil Avensis T25 e LPG olmaz,eğer benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün kafanız rahat eder o araç LPG ile çalışmaz boşuna uğraşmayın LPG takılırsa hergün ayrı bir arızası çıkar.

Bende aracımı almadan önce çok araştırmıştım hocam. T25 Avensise LPG olmaz. Bir yerini tamir edersiniz başka bir yerden patlak verir arıza. Sonunda yamalı bohçaya dönersiniz.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2021, 10:49:18 »
Enjektör ler, rail müşürü motor bakımı hepsi değiştirildi hatta serviste geri çağırma dan yakıt boruları falan filan komple yapıldı olmazsa dediğiniz gibi lpg iptal ettirmem gerekecek teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2021, 10:50:23
Eğer lpg tank tarihi doluyorsa dikkatli bir araştırma ile tüm sistemi yenileyin,parça parça hem masraflı hem verimsiz oluyor,bahsedildiği üzere 2.0 Avensis bazı modellerin lpg uyumu oldukça zor,çok iyi marka ve usta gerekiyor.

Yanlışım yoksa lpg filtresi yok bunlarda hem lpg filtresi tıkalı olsa bile soğukken de titreme gaz kesme sorunları olmaz mı bu sadece ısındıktan sonra bu problemleri yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2021, 14:05:44 »
Enjektör ler, rail müşürü motor bakımı hepsi değiştirildi hatta serviste geri çağırma dan yakıt boruları falan filan komple yapıldı olmazsa dediğiniz gibi lpg iptal ettirmem gerekecek teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2021, 10:50:23
Yanlışım yoksa lpg filtresi yok bunlarda hem lpg filtresi tıkalı olsa bile soğukken de titreme gaz kesme sorunları olmaz mı bu sadece ısındıktan sonra bu problemleri yapıyor
Üzerindeki sistem ısındıktan sonra gaza geçecek şekilde ayarlandığı için soğukken benzinde çalışıyor sorun çıkarmıyor ama ısınınca gaza geçtiği için sorunlar başlıyor,benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün yoksa o benzin enjektörleri de ölecek.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2021, 14:29:44 »
Üzerindeki sistem ısındıktan sonra gaza geçecek şekilde ayarlandığı için soğukken benzinde çalışıyor sorun çıkarmıyor ama ısınınca gaza geçtiği için sorunlar başlıyor,benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün yoksa o benzin enjektörleri de ölecek.

LPG düz sistem direk lpg ile çalışabiliyor ama haklısınız bende karar verdim lpg tesisatını komple devre dışı bırakıyorum muayene zamanı demomtaj yapıp iptal ettiriyorum motora bunca masraf yaptım yazık olacak yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2021, 14:57:33 »
LPG düz sistem direk lpg ile çalışabiliyor ama haklısınız bende karar verdim lpg tesisatını komple devre dışı bırakıyorum muayene zamanı demomtaj yapıp iptal ettiriyorum motora bunca masraf yaptım yazık olacak yoksa.
Muayene zamanı tekrar proje çizdrip ruhsattan komple sildirebilirsiniz her seferinde sök tak yapmak zorunda kalmazsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

LPG devre dışı bıraktım 2 depo shell ince benzini yaktım ilk başlarda problem yok gibi gözüküyordu ama şimdi aynı problem benzinde de var lpg nin günahını aldım sanırım benzinde de gaz kesme olayı var çok ince ama arada farkettiriyor. Rolantıda nadirde olsa düşme yapıyor ama kalkınca sık sık değil arada gaz kesiyor tutaklıyor tam yakmıyor gibi önerilerinizi bekliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2021, 12:34:48
Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim yine forumda karşılaştığım ve denemeye karar verdiğim olay buji ve bobin olayı. Bir kaç arkadaş buji konusunda baya yazmışlardı hepsini inceledim 2.0 avensis araçlar için önerileri okudum ve orijinal buji takmaya karar verdim. Bugün söktüm bujileri durumları çok kötü ve 1 bobin arızalı çıktı yaşamış olduğum tüm sıkıntılar bundan dolayı imiş lpg konusunda problem yokmuş avensis arıza çözümüyle uğraştığım kadar zamanında başka konularla alakadar olsaydım en azından mühendis olabilirdim diye düşündüm öncelerden okuduğum bi yorum vardı o aklıma geldi çok yerinde söylenmiş. Bi arkadaş avensis alacağım yorumlar nasıl diye sormuştu Bi abimiz avensis zor alışamazsın yazmıştı sonuna kadar hak verdim problemim çözülmesinden dolayı çok mutluyum iyiki ailenize katıldım ve yine diyorum iyiki AVENSİS !