0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzinde sorun olmaması güzel haber,lpg de kesikliği gaz filtresi tıkalı olduğu için yapabilir,öncelikle buna baktırın,en son da beyin vs değişimi gündeme gelmeli,küçük masraftan büyük masrafa doğru gitmeli,anlaşıldığına göre bulunduğunuz yerde lpg den anlayan usta yok her halde..
2.0 avensisler direk enjeksiyonluydu bildiğim kadarıyla. Direk enjeksiyonlu bir araca lpg takmak biraz risktir. Doğru bir kit ve çok iyi bir usta seçimi gerektirir. Piyasadaki lpg ustalarıda bu araçlara takılan lpg'nin sıkıntı yarattığını bildiğinden pek bulaşmak istemezler onarımına. Lpg ne zaman takılmış? Kaç bin km olmuş? Sistem BRC tüp atiker diyorsunuz. Montaj bu şekilde yapıldıysa daha en başından falso verilmiş bana kalırsa.
Maalesef üzülerek söylüyorum ki yok.. Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2021, 20:55:37Araç Adapazarı çıkışlı sistem çok kötü toparlanmış 10 yılı aşkın olması gerekiyor ki lpg tank tarihi doluyor. Haklısın 2.0 araca lpg takmak kadar yanlış bir durum yok.
O araca LPG olmaz bunu bilmeniz lazım,çakma uydurma bir sistemle aracı yürütmeye çalışıyorlar,2.0 araca LPG olmaz değil Avensis T25 e LPG olmaz,eğer benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün kafanız rahat eder o araç LPG ile çalışmaz boşuna uğraşmayın LPG takılırsa hergün ayrı bir arızası çıkar.
Eğer lpg tank tarihi doluyorsa dikkatli bir araştırma ile tüm sistemi yenileyin,parça parça hem masraflı hem verimsiz oluyor,bahsedildiği üzere 2.0 Avensis bazı modellerin lpg uyumu oldukça zor,çok iyi marka ve usta gerekiyor.
Enjektör ler, rail müşürü motor bakımı hepsi değiştirildi hatta serviste geri çağırma dan yakıt boruları falan filan komple yapıldı olmazsa dediğiniz gibi lpg iptal ettirmem gerekecek teşekkür ederim Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2021, 10:50:23Yanlışım yoksa lpg filtresi yok bunlarda hem lpg filtresi tıkalı olsa bile soğukken de titreme gaz kesme sorunları olmaz mı bu sadece ısındıktan sonra bu problemleri yapıyor
Üzerindeki sistem ısındıktan sonra gaza geçecek şekilde ayarlandığı için soğukken benzinde çalışıyor sorun çıkarmıyor ama ısınınca gaza geçtiği için sorunlar başlıyor,benzin enjektörleri sağlamsa Lpg'yi komple sökün yoksa o benzin enjektörleri de ölecek.
LPG düz sistem direk lpg ile çalışabiliyor ama haklısınız bende karar verdim lpg tesisatını komple devre dışı bırakıyorum muayene zamanı demomtaj yapıp iptal ettiriyorum motora bunca masraf yaptım yazık olacak yoksa.