Gönderen Konu: Dünyaya Üretim Yapan Birçok Fabrika Şalter İndirdi!  (Okunma sayısı 571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Artan elektrik talebi, enerji fiyatlarındaki anormal yükselişler ve emisyonları azaltmaya yönelik ülke hedefleri, Çin'de kriz çıkardı. Pekin enerji kullanımını kısıtlama kararı aldı. Dünyaya üretim yapan birçok fabrika şalteri indirdi. Dünyayı etkileyebilecek kıtlık riski baş gösterdi.

Pandemide iyice çığırından çıkan arz-talep şokları şimdi de enerjide kendini gösteriyor. Artan elektrik talebi, petrol, kömür ve gaz fiyatlarındaki anormal yükselişler, emisyonları azaltmaya yönelik ülke hedefleri; elektrik tüketiminin azaltılmasına yönelik baskıları da beraberinde getiriyor. Çin'de kendini gösteren bu krizin dünyaya yayılmasından endişe ediliyor. 23 eyaletin neredeyse yarısı, Pekin tarafından belirlenen enerji tüketimi hedeflerini aştı.

FABRİKALAR KAPATILDI

Birçok fabrikaya "aşırı elektrik tüketiyorsun" denilerek, faaliyetlerini durdurmaları veya tamamen kapatmaları emredildi. Bu durumdan Çin ekonomisinin yaklaşık üçte birini oluşturan Jiangsu, Zhejiang ve Guangdong'da da etkilendi. Şanghay yakınlarındaki Jiangsu eyaletinde çelik fabrikaları kapandı. Bazı şehirler sokak ışıklarını söndürdü. Ülkenin kuzeyindeki Liaoning'de 14 şehir, acil elektrik kesintilerine başladı. Zhejiang'da yaklaşık 160 enerji yoğun şirket kepenk indirdi.

Arabalardan soda kutularına kadar her şeyde kullanılan metalin üreticisi Yunnan Aluminium üretimi kıstı. Şok, gıda sektöründe de hissediliyor. Mahsulleri yemeklik yağlar ve hayvan yemi olarak işleyen soya fasulyesi üreticilerine de faaliyetlerini durdurma talimatı verildi. Apple ve Tesla'nın tedarikçilerinin de bazı tesislerinde üretimi durdurduğu haberleri geliyor. Bazı küçük şirketler de borsaya, faaliyetlerini durdurdukları veya durdurma emri aldıklarını bildirmeye başladı.

Çin'in, küresel enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle önümüzdeki kış boyunca ciddi bir kömür ve gaz sıkıntısı riski altında olduğu bildiriliyor. Tekstilden elektroniğe kadar her şeyi etkileyen bu sürecin; tedarik zincirlerini tıkamasından, fiyatların daha da artmasına sebep olmasından ve birçok küresel şirketin karını vurmasından endişe ediliyor. Uzmanlara göre kriz tahmin edilenden büyük ve bütün dünyada da kıtlığa yol açacak türden!.. Nomura analistleri "Enerji kısıtlamaları dalgalanarak küresel piyasaları etkileyecek. Çok yakında küresel pazarlar tekstilden, oyuncaklara ve makine parçalarına kadar arz sıkıntısı hissedecek. Çin bu çeyrekte küçülecek" dedi.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/992917/dunyaya-uretim-yapan-bircok-fabrika-salteri-indirdi.html

Benim Yorumum: Tasarruf yapın, elinizdekinin kıymetini bilin, borçlanmayın.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünyaya Üretim Yapan Birçok Fabrika Şalter İndirdi!
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2021, 09:18:12 »
ABD , Çin üzerine adı konulmamış ekonomik savaş tedbirleri uygulamaya başladı, Çin buna karşılık şirketlerini devletleştirerek ve kriz çıkartarak cevap vermeye çalışıyor. İşin aslı bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2021, 10:09:17 »
Çin'de kriz vs yok sadece dünyaya göz dağı veriyor,pandemi'nin ilk çıktığı zamanlarda her fırsatta tamda bu durumu anlatmıştım,
Günü gelince çin büyük oynayacak Avrupalıların Çin'de üretim yapan şirketlerine yaptırım kararı ile zorla sattırmak zorunda bırakacak hepsini aldıktan sonra tekelleşecek ve bütün dünyaya rest çekerek fiyat belirleyic konumda olacak işte bunlarda o günlerin ilk sinyalleri.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2021, 14:39:57 »
Kendi ülkesi varken üretim vs Çin'de ucuz,pazara yakın diye Çin'e veya başka ülkelere yatırım yapanlar düşünsün,iş insanının kendi ülkesinde sorunlar olsa bile yatırım oraya yapılmalı ne olursa olsun,elin oğlu işte bir şekilde olaya ne kadar uluslar arası garantilerde olsa el koyabiliyor,farklı başlık olsa bile tarihte İngiltere'ye parasını ödediğimiz savaş gemilerini,bu gün de F 35 leri  parasını ödediğimiz kısmıyla bile alamıyoruz,dünya devleri savaşında bizim yatırım yapmadığımız sektörlerde ezileceğimiz kesin gibi..stratejik olan tarım ve hayvancılığa yatırım yapmaz isek yarın bir gün kimse bize yiyecek bir lokma vermez,açlık sofuluğu bastırır diye atasözlerimiz var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2021, 15:35:34 »
Kendi ülkesi varken üretim vs Çin'de ucuz,pazara yakın diye Çin'e veya başka ülkelere yatırım yapanlar düşünsün,iş insanının kendi ülkesinde sorunlar olsa bile yatırım oraya yapılmalı ne olursa olsun,elin oğlu işte bir şekilde olaya ne kadar uluslar arası garantilerde olsa el koyabiliyor,farklı başlık olsa bile tarihte İngiltere'ye parasını ödediğimiz savaş gemilerini,bu gün de F 35 leri  parasını ödediğimiz kısmıyla bile alamıyoruz,dünya devleri savaşında bizim yatırım yapmadığımız sektörlerde ezileceğimiz kesin gibi..stratejik olan tarım ve hayvancılığa yatırım yapmaz isek yarın bir gün kimse bize yiyecek bir lokma vermez,açlık sofuluğu bastırır diye atasözlerimiz var.

Aynen Tokay Abi, acilen ata tohumlarımızla organik tarıma ve hayvancılığa yönelmemiz gerekir. İlerleyen yıllarda dünyayı ve bizi kıtlık ve su tehditi bekliyor, teknolojisiz yaşarız ama gıdasız ve susuz yaşayamayız, gelecek nesillerimiz tehdit altında maalesef. Dışa bağımlılığımızı en alt düzeye indirip ihtiyaçlarımızı yerli ve milli sanayimizle karşılar ve kendi kendimize yeter bir ülke haline gelmeliyiz. Bunun içinde de yerli teşebbüsü ayağa kaldırıp acilen 50-100 yıllık ihtiyaç analizimizi belirleyip ona göre yatırımlar yapmalıyız. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2021, 21:32:42 »
Bir bu eksikti. Zaten her şey çok ucuzmuş gibi tedarik az denilerek dünya kadar zam gelir her sektöre.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)