Gönderen Konu: 2011 Avensis 1.6 Benzin Manuel 1. Vitese Geçme Sorunu  (Okunma sayısı 1763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2011 Avensis 1.6 Benzin Manuel 1. Vitese Geçme Sorunu
« : Eylül 25, 2021, 15:41:32 »
Profili Görüntüle

« : Bugün, 15:08:01 »
AlıntıDeğiştir
Sayın arkadaşlar merhaba,
2011 1.6 manuel aracımda ara sıra 1. Vitese geçirmede problem yaşıyorum. Genellikle araç soğukken bu durum oluyor. Geçmediği durumlarda da 2.vitese çekip tekrar 1e geçirmeye çalıştığımda vites 1 e geçiyor. Sanki önüne bişey geliyor yerine itemiyorum vitesi. Debriyaja sonuna kadar basıyorum. Bazen arabaya ilk oturduğumda direk bu durumu deniyorum. Tıkır tıkır geçiyor. Bazen de sürüşüm sırasında böyle sorun yaşıyorum. Arıza nerde olabilir? Vites kutusu şanzıman bazı okuduklarıma göre 1. Vites senkromeci? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 25, 2021, 15:41:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis 1.6 Benzin Manuel 1. Vitese Geçme Sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2021, 16:08:18 »
Profili Görüntüle

AlıntıDeğiştir
2011 1.6 manuel aracımda ara sıra 1. Vitese geçirmede problem yaşıyorum. Genellikle araç soğukken bu durum oluyor. Geçmediği durumlarda da 2.vitese çekip tekrar 1e geçirmeye çalıştığımda vites 1 e geçiyor. Sanki önüne bişey geliyor yerine itemiyorum vitesi. Debriyaja sonuna kadar basıyorum. Bazen arabaya ilk oturduğumda direk bu durumu deniyorum. Tıkır tıkır geçiyor. Bazen de sürüşüm sırasında böyle sorun yaşıyorum. Arıza nerde olabilir? Vites kutusu şanzıman bazı okuduklarıma göre 1. Vites senkromeci? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Araç kaç bin km'de ?
Öncelikle şanzıman yağı değişmişmi kontrol edilmeli eskimişse veya yağı eksikse sorun yaşatır,diğer ihtimalde baskı balata bitmiştir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2021, 16:36:45 »
105300 km'de. Genel olarak diğer viteslerde ağırlaşma gibi birşey olmadığı için şanzıman yağı değil ye düşünüyorum çünkü sadece 1. Viteste yaşıyorum bu durumu. Baskı balatanın bitmiş olması ile ilgili başka ne gibi belirtiler olur acaba? Bir de bazı yerlerde debriyajda hava olmasından olabilir demişler ama bu da bütün vites geçişlerini etkiler diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2021, 22:19:44 »
105300 km'de. Genel olarak diğer viteslerde ağırlaşma gibi birşey olmadığı için şanzıman yağı değil ye düşünüyorum çünkü sadece 1. Viteste yaşıyorum bu durumu. Baskı balatanın bitmiş olması ile ilgili başka ne gibi belirtiler olur acaba? Bir de bazı yerlerde debriyajda hava olmasından olabilir demişler ama bu da bütün vites geçişlerini etkiler diye düşünüyorum.
Baskı balata bitmesinden ziyade sertleşiyor ve debriyaj yeterince ayırmıyor,balata bittiği zaman araç bağırır ama gitmez kalkışta zorlanır dik rampalarda kalkmaz,ama baskı şemsiyeleri aşırı sertleştiği zaman gerekli ayırma gerçekleşmez ,diğer olasılıkta vites kolu mekanizması sıkıntılı olabilir,uzman bir usta yerinde kontrol ile sorunu söyleyebilir uzaktan yardımla ancak olasılıklar üzerinden konuşuyoruz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Allah hayırlısını versin
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2021, 16:29:18 »
Profili Görüntüle

AlıntıDeğiştir

debriyaj hidroliğini değiştirin veya kontrol ettirin derim.Ben de 1 de sorun yaşıyordum bu şekilde müdahale ettirdim ciddi bir kir çıktı alt merkezden ve sorunum düzeldi
2000 terra sonradan a/c
2005 T25 Avensis Comfort Benzin/LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '10
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2021, 22:34:58 »
Merhaba,
Aracınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Benimde 2010 model aynı özelliklerde aracım var soğukken vites geçişleri çok sert hatta 1. vitese neredeyse geçmiyecek kadar oluyor. Yaklaşık 70 bin kmdir biniyorum ilk başta da aynıydı şu anda aynı ve yaklaşık 20 bin km önce şanzıman yağını değiştirdim hiç bir fark olmadı. Bu muhtemelen soğukken bu şekilde yani bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama tabi sağlıklı olması için şanzuma yağını değiştirmeniz iyi olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2021, 00:23:48 »
Merhaba,
Aynı araç bende var. 90.000 km de geçen hafta şanzıman yağını değiştik. Aracı çalıştırmadan bütün viteslere şıkır şıkır geçiyor. Hareket etmeden 1. Vitesede çok rahat geçiryor ancak kalktıktan sonra hareket halinde 1 den 2 ye zor geçiyor. Hatta ışıklarda yavaşlayıp 1 e takarken vitesle resmen kavga ediyorum.  Bu durum araç iyice ısındıktan sonra geçiyor. Şanzıman yağını değişmeden önce hiç sorun yoktu. Kalın yağmı konuldu bilemedim. 80 90 diye konuşuldu sanki. Formlara bakıyorum 75 90 olması gerekiyormuş. Takipteyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2021, 10:04:18 »
Merhaba,
Aynı araç bende var. 90.000 km de geçen hafta şanzıman yağını değiştik. Aracı çalıştırmadan bütün viteslere şıkır şıkır geçiyor. Hareket etmeden 1. Vitesede çok rahat geçiryor ancak kalktıktan sonra hareket halinde 1 den 2 ye zor geçiyor. Hatta ışıklarda yavaşlayıp 1 e takarken vitesle resmen kavga ediyorum.  Bu durum araç iyice ısındıktan sonra geçiyor. Şanzıman yağını değişmeden önce hiç sorun yoktu. Kalın yağmı konuldu bilemedim. 80 90 diye konuşuldu sanki. Formlara bakıyorum 75 90 olması gerekiyormuş. Takipteyim
Orjinal vizkozite olamayan yağlarda sorun olur,o yüzden form sponsorumuz @Ufuk Sönmez (16363) bey'in tecrübelerinden faydalanmak lazım,ben aracı satmadan önce gerekli tüm ekipmanları ufuk beylerden alıyordum,hiç sıkıntı yaşamadım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2021, 12:47:01 »
Merhaba,
Bugün yağı tekrar değiştik. Daha ince yağ koyduk. Biraz kulandıktan sonra değişimi paylaşırım. Bende yapdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2021, 15:39:46 »
Arkadaşlar Erzurum'da Yener ustaya gösterdim. Bu araçlarda belli hızın altına düşmeden vites geçmesin diye sanırım böyle birşey yapmışlar. Yani yüksek hızlarda iken 1. Vitese yanlışlıkla atıp şanzımana zarar vermemek için. Aracı kullandı Hiç bi sorun yok gayet iyi dedi kendisi. Bilgilendirmiş olayım cevaplar için teşekkürler herkese