0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kayıt Tarihi: Eyl 2021Profili Görüntüle2011 Avensis 1.6 Benzin Manuel 1. Vitese Geçme Sorunu« : Bugün, 15:08:01 »AlıntıDeğiştirSayın arkadaşlar merhaba,2011 1.6 manuel aracımda ara sıra 1. Vitese geçirmede problem yaşıyorum. Genellikle araç soğukken bu durum oluyor. Geçmediği durumlarda da 2.vitese çekip tekrar 1e geçirmeye çalıştığımda vites 1 e geçiyor. Sanki önüne bişey geliyor yerine itemiyorum vitesi. Debriyaja sonuna kadar basıyorum. Bazen arabaya ilk oturduğumda direk bu durumu deniyorum. Tıkır tıkır geçiyor. Bazen de sürüşüm sırasında böyle sorun yaşıyorum. Arıza nerde olabilir? Vites kutusu şanzıman bazı okuduklarıma göre 1. Vites senkromeci? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
105300 km'de. Genel olarak diğer viteslerde ağırlaşma gibi birşey olmadığı için şanzıman yağı değil ye düşünüyorum çünkü sadece 1. Viteste yaşıyorum bu durumu. Baskı balatanın bitmiş olması ile ilgili başka ne gibi belirtiler olur acaba? Bir de bazı yerlerde debriyajda hava olmasından olabilir demişler ama bu da bütün vites geçişlerini etkiler diye düşünüyorum.
Merhaba,Aynı araç bende var. 90.000 km de geçen hafta şanzıman yağını değiştik. Aracı çalıştırmadan bütün viteslere şıkır şıkır geçiyor. Hareket etmeden 1. Vitesede çok rahat geçiryor ancak kalktıktan sonra hareket halinde 1 den 2 ye zor geçiyor. Hatta ışıklarda yavaşlayıp 1 e takarken vitesle resmen kavga ediyorum. Bu durum araç iyice ısındıktan sonra geçiyor. Şanzıman yağını değişmeden önce hiç sorun yoktu. Kalın yağmı konuldu bilemedim. 80 90 diye konuşuldu sanki. Formlara bakıyorum 75 90 olması gerekiyormuş. Takipteyim