Gönderen Konu: Aracımın motorunda yağ kaçağı var mı gerçekten?  (Okunma sayısı 1545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
İyi günler arkadaşlar 2003 model otomatik ve 197 bin km.' de olan aracıma 8 sene önce 80 bin km. ' de lpg taktırdım ve bakımlarını eksiksiz olarak yaptırmaktayım. En son 6 ay önceki bakımda usta motor buloğunun arkasını göstererek yağ kaçağı olduğunu ve motor kapağının açılıp subapları değitirmemiz gerektiğini söyledi. Bende başka bir yere göstermek için sonra yaptıralım diyerek konuyu değiştirdim. Ancak geçen sürede yaklaşık 5.000 km. yol yaptım ve yağ seviyesinde hiç azalma olmamış. Forumdaki diğer konu başlıklarına baktığımda illa ki belli bir miktar yağ seviyesinde azalma olmuş.

-Şimdi benim anlamadığım motorda yağ kaçağı olsa yağ seviyesinin azalması gerekmez mi veya ustalar bizi mi kandırmaya çalışıyor?

-Ayrıca Ankara da Dörtnallar toyota dışında güvenebileceğimiz başka servis öneriniz var mı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın motorunda yağ kaçağı var mı gerçekten?
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2021, 17:16:40 »
İyi günler arkadaşlar 2003 model otomatik ve 197 bin km.' de olan aracıma 8 sene önce 80 bin km. ' de lpg taktırdım ve bakımlarını eksiksiz olarak yaptırmaktayım. En son 6 ay önceki bakımda usta motor buloğunun arkasını göstererek yağ kaçağı olduğunu ve motor kapağının açılıp subapları değitirmemiz gerektiğini söyledi. Bende başka bir yere göstermek için sonra yaptıralım diyerek konuyu değiştirdim. Ancak geçen sürede yaklaşık 5.000 km. yol yaptım ve yağ seviyesinde hiç azalma olmamış. Forumdaki diğer konu başlıklarına baktığımda illa ki belli bir miktar yağ seviyesinde azalma olmuş.

-Şimdi benim anlamadığım motorda yağ kaçağı olsa yağ seviyesinin azalması gerekmez mi veya ustalar bizi mi kandırmaya çalışıyor?

-Ayrıca Ankara da Dörtnallar toyota dışında güvenebileceğimiz başka servis öneriniz var mı?
Blok arkasındaki yağ ile subapların bağlantısını nasıl kurmuş usta denen şahsiyet,
Motor arkasında yağ olmaması gerek ama bir şekilde ya külbörötör kapağından kaçırmış yada yağ koyarken vs dökülmüştür,araçta yağ eksiltme yoksa gidişinden çekişinden memnunsanız hiç oynatmayın,
Anlaşılan Sizin ustanın bu günlerde işleri kesat herhalde.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 442000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2021, 20:36:19 »
Öncelikle, ustalara kalsa zaten onun motor rektefiye istiyor ve şanzıman tamiri de olsa fena olmaz  :rofl: Hocam ustaların dediklerine çok takılmayın. Aracınız yağ seviyesini korumuşsa bir sıkıntı yok içiniz rahat olsun. Orada ki yağ belki daha önce yağ değişimde o bölgeye yağ sıçramış olabilir veyahut farklı sıvı bakımlarında farklı yağlar gelmiş olabilir vs vs. Çok ufak yağ eksiltmelerinide yine kafaya çok takmamak gerekir diye düşünüyorum.
EFSANE KASA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2021, 08:47:11 »
Blok arkasındaki yağ ile subapların bağlantısını nasıl kurmuş usta denen şahsiyet,
Motor arkasında yağ olmaması gerek ama bir şekilde ya külbörötör kapağından kaçırmış yada yağ koyarken vs dökülmüştür,araçta yağ eksiltme yoksa gidişinden çekişinden memnunsanız hiç oynatmayın,
Anlaşılan Sizin ustanın bu günlerde işleri kesat herhalde.
Evet haklsıın hocam zaten usta ile ilgili olumsuzlukları diğer konularda okumuştum.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2021, 08:49:40
Öncelikle, ustalara kalsa zaten onun motor rektefiye istiyor ve şanzıman tamiri de olsa fena olmaz  :rofl: Hocam ustaların dediklerine çok takılmayın. Aracınız yağ seviyesini korumuşsa bir sıkıntı yok içiniz rahat olsun. Orada ki yağ belki daha önce yağ değişimde o bölgeye yağ sıçramış olabilir veyahut farklı sıvı bakımlarında farklı yağlar gelmiş olabilir vs vs. Çok ufak yağ eksiltmelerinide yine kafaya çok takmamak gerekir diye düşünüyorum.

Lpg taktırdıktan sonra ki ilk bakımda aracım istop ettiğinde yine motor kapağını açıp subapları değiştirelim demişti. Yani ustaya kalsa motoru komple attıracak bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 442000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2021, 09:27:25 »
Siz ustanızı degiştirin hocam kesinlikle. Bir usta bir problem olduğunu söylüyorsa 3-4 ustayı gezin hepsi aynı problemi doğruluyor ise yaptırın o tamiri. Daha önce bir acemiliğime gelen sorun yüzünden ustanın kurbanı olup üst kapak conta yaptırdım, aynı usta yine daha sonra sağlam radyatörü değiştirmeme sebep oldu o yüzden bir kaç usta gezmeyi öğrendim bir sorun olduğunda.
EFSANE KASA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2021, 16:20:38 »
Siz ustanızı degiştirin hocam kesinlikle. Bir usta bir problem olduğunu söylüyorsa 3-4 ustayı gezin hepsi aynı problemi doğruluyor ise yaptırın o tamiri. Daha önce bir acemiliğime gelen sorun yüzünden ustanın kurbanı olup üst kapak conta yaptırdım, aynı usta yine daha sonra sağlam radyatörü değiştirmeme sebep oldu o yüzden bir kaç usta gezmeyi öğrendim bir sorun olduğunda.
Doğru söylüyorsunuz Anıl bey ustayı değiştirmenin zamanı geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2021, 17:30:57 »
Motorun arkasini gosterip yag kacagi var. Siboplar degisecek  mi dedi?????
Siboptan yag mi kacirmis??
Hemen kacin ordan...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 227000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2021, 17:28:49 »

Hocam aynı yerde bakım yaptırıyordum. yaklaşık 4 yıldır aracıma biniyorum. Tesadüf ki eylül ayında bakıma gittiğimde de aynı durumu bana söylediler. Araç liftteyken yağ bakımını yapmayalım, sübapların değişimi gerekir diye belirttiler. şu an yaklaşık 10 bin km oldu yağ bakımını yaptırdığım şekilde araç çalışmaya devam ediyor.
Ustalar sürekli müşteriyi istemiyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2021, 20:28:01 »
İvedik oto sanayide zarif usta var işi iyi tek çalışıyor ve titiz iş yapıyor,gerekenin en iyisini yapar,
Numarası : 05437493474,
Konumu : 06378 İvedik OSB/Yenimahalle/Ankara.
Akdoğan otomotiv, Zarif usta.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.