0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler arkadaşlar 2003 model otomatik ve 197 bin km.' de olan aracıma 8 sene önce 80 bin km. ' de lpg taktırdım ve bakımlarını eksiksiz olarak yaptırmaktayım. En son 6 ay önceki bakımda usta motor buloğunun arkasını göstererek yağ kaçağı olduğunu ve motor kapağının açılıp subapları değitirmemiz gerektiğini söyledi. Bende başka bir yere göstermek için sonra yaptıralım diyerek konuyu değiştirdim. Ancak geçen sürede yaklaşık 5.000 km. yol yaptım ve yağ seviyesinde hiç azalma olmamış. Forumdaki diğer konu başlıklarına baktığımda illa ki belli bir miktar yağ seviyesinde azalma olmuş. -Şimdi benim anlamadığım motorda yağ kaçağı olsa yağ seviyesinin azalması gerekmez mi veya ustalar bizi mi kandırmaya çalışıyor? -Ayrıca Ankara da Dörtnallar toyota dışında güvenebileceğimiz başka servis öneriniz var mı?
Blok arkasındaki yağ ile subapların bağlantısını nasıl kurmuş usta denen şahsiyet,Motor arkasında yağ olmaması gerek ama bir şekilde ya külbörötör kapağından kaçırmış yada yağ koyarken vs dökülmüştür,araçta yağ eksiltme yoksa gidişinden çekişinden memnunsanız hiç oynatmayın,Anlaşılan Sizin ustanın bu günlerde işleri kesat herhalde.
Öncelikle, ustalara kalsa zaten onun motor rektefiye istiyor ve şanzıman tamiri de olsa fena olmaz Hocam ustaların dediklerine çok takılmayın. Aracınız yağ seviyesini korumuşsa bir sıkıntı yok içiniz rahat olsun. Orada ki yağ belki daha önce yağ değişimde o bölgeye yağ sıçramış olabilir veyahut farklı sıvı bakımlarında farklı yağlar gelmiş olabilir vs vs. Çok ufak yağ eksiltmelerinide yine kafaya çok takmamak gerekir diye düşünüyorum.
Siz ustanızı degiştirin hocam kesinlikle. Bir usta bir problem olduğunu söylüyorsa 3-4 ustayı gezin hepsi aynı problemi doğruluyor ise yaptırın o tamiri. Daha önce bir acemiliğime gelen sorun yüzünden ustanın kurbanı olup üst kapak conta yaptırdım, aynı usta yine daha sonra sağlam radyatörü değiştirmeme sebep oldu o yüzden bir kaç usta gezmeyi öğrendim bir sorun olduğunda.