Gönderen Konu: 97 gli uzaktan kumanda lazım...  (Okunma sayısı 6024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
97 gli uzaktan kumanda lazım...
« : Nisan 21, 2009, 20:23:09 »
arkadaşlar tanışma bölümünde de belirttiğim gibi babamda 97 model corolla gli var ve aracın üzerinde orijinal alarm sistemi... araç uzaktan kumanda ile açılmadığı sürece motoru bloke ediyor... malum 12 sene olmuş geçen gün kumandanın anahtar takılan kulağı kırılmış. servise(afyon toyota servisi) sorduğumuzda bize nasıl bu kumandadan temin edebileceğimizi söyleyemedi yok yurt dışından özel istetilecek bu kumanda filan gibi şeyler söyledi... bu kumandayı nasıl temin edebiliriz... veya bu kumandanın kodunun başka bir kumandaya aktarılması gibi bir şey yapılabilir mi? yardımcı olabilecek bir yerler bildirebilir misiniz?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Toyota Club Türkiye

97 gli uzaktan kumanda lazım...
« : Nisan 21, 2009, 20:23:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 gli uzaktan kumanda lazım...
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2009, 23:02:06 »
Alper bey benim aracın da kumanda kabı kırılmıştı çok gezdim Elazığ'da ama ne fayda bulamadım kodu akrarılmıyor diye biliyorum ama emin değilim. sizin ilinizi bilmediğim için bişey söyleyemem ama sanayye falan bi gidin kumanda tamiratı yapan yerlere belki aynı kabdan bulursunuz.şimdi sıra geldi işin olumsuz yanına :D diyelim ki bulamadınız kumanda kabını o zaman yapılacak şey ona en uygun kabı temin etmek ve emin bi elde montajını uydurmak.nasıl derseniz benimkini cep  telefonu tamir eden ustama götürdüm :D o sağolsun 2 saat uğraştı ama halletti şimdi canavar gibi çalışıyor :D burdaki oto elektrikciler falan hemen yenisini satmak için olmaz falan diyordu ve kimse uğraşmıyordu ben ise telefoncuma yaptırdım adam 5 lira el emeği aldı 1 lira da kumanda kabı etti 6 lira. yeni  alarm seti ise 180-200 lira arası
unutmadan söyleyeyim aracınızı en son anahtarla kilitlerseniz motor bloke olmuyor bi de kumandayı tamire verirseniz üzerindeki anahtar anten görevi yapıyor başka bir kaba monte ederseniz anahtara bi kablo çekin mutlaka. aksi takdirde kumanda çalışmaz.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2009, 23:19:28 »
allah allah benim araçta 97 model GLİ benim araçta neden orjianl uzaktan kumanda sistemi yoktu. Arkadaşlar bu bahsettiğiniz uzaktan kumanda sistemi aracı alırken ekstra olarak mı taktırdınız yoksa fabrika çıkışında mı var dı. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2009, 10:45:15 »
allah allah benim araçta 97 model GLİ benim araçta neden orjianl uzaktan kumanda sistemi yoktu. Arkadaşlar bu bahsettiğiniz uzaktan kumanda sistemi aracı alırken ekstra olarak mı taktırdınız yoksa fabrika çıkışında mı var dı. ?
ben tam olarak orijinal mi bilmiyorum aracı 2.el aldım çünkü. ama bildiğim kadarıyla orjinalinde yok sonradan ya servis takmış ekstra ya da ilk sahibi takmıştır.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2009, 11:03:42 »
arkadaşlar bizde aracı ikinci el oralar aldık ama kumanda üzerinde toyotanın kendi amblemi filan var yani öyle sonradan takma olduğunu zannetmiyorum özellikle böyle alarm ile uğraşan yerlerde biz bu alarmı sökemeyiz filan deyince orijinal olduğunu düşündüm.(tabi bu bahsettiğim afyonda) belki usta biri halledebilir bu işi... bildiğiniz böyle biri varsa oda olabilir konya ve ankara olmak kaydıyla daha uzağı biraz zor... cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2009, 11:28:44 »
 Aynı dertten bende de vardı. 1998 yılında orijinal alarm takılmış araca. Kumandasının biri kaybolmuş, diğeri de kırıktı. 2 tane nasıl temin ederim diye bi araştırma yapayım dedim. Toyota yurt dışından temin edecek fiyatı da tanesi için 77 TL olacağını duyunca vazgeçtim. Sonra da tek kumanda parasına Cenmax marka alarm alıp sıfır alarm sistemine ve 2 tane de sıfır kumandaya sahip oldum. :)
 Bence diğer türlü uğraşmaya hiç gerek yok...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2009, 16:01:43 »

Ben işin alarm kısmında filan değilim yani bu sistem araçtan sökülür yerine alarmsız uzaktan kumanda şu 20-30 liralık olanlardan takılır diyen bir usta bulsam anında söktürecem... bizim burada danıştığımız ustalarda iş yok galiba dediğin gibi sökülüp takılabiliyorsa... nerde yaptırdın bu işlemi acaba ve kaç yılında nekadara maloldu...
bugün konya toyota servisinin elinde önceden sipariş edilip teslim alınmamış bir tane olduğunu öğrendim 95 lira olarak söylendi... daha mı makul fiyata olur yoksa 95 i gözden çıkardım gibi şu an için...

cevap yazan arkadaşların hepsine tekrardan teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2009, 19:03:50 »
geçen yaz alarmsızı bmw 3.18i ye 100 liraya taktırdık 95 lira işçilik dahilse uygun fiyat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2009, 20:50:07 »
Abicim o paraya alarm takılıyor diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2009, 20:54:17 »
Abicim o paraya alarm takılıyor diyorum...
toyota servisinde mi takılıyor 100 liraya alarm. varsa öyle bişey hemen yenileyeyim ben de alarmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2009, 20:57:27 »
 Ben Cenmax alarmı 100 TL'ye taktırdım. Ama sanırım Elazığ servisinde bu tip şeyler biraz pahalı oluyor. Daha önce Doğukan arkadaşımıza alarm için 450 TL fiyat verdiklerini söylemişti Elazığ bayiinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2009, 21:02:26 »
benim aracın üzerindeki cenmax ama yukarıda da yazdım kabı kırılmıştı biraz zor da olsa tamir ettirdim ve şu an çalışıyor. ancak ne yazık ki yedeği yok ve buna bişey olsa araba da çalışmayacak ve birsürü iş açacak başıma.neyse bi araştırayım olmadı cenmaxın alarmlısını bulabilirsem 100 liraya hemen alayım ki başımı ağırtmasın ileride. bu arada ömür boyu mutluluklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2009, 21:06:02 »
bu arada ömür boyu mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2009, 21:47:25 »
Benim araçtaki alarm toyota servisinde takılmış üzerinde marka yazmıyordu fakat biraz araştırınca cenmax 222 modeli ile aynı
olduğunu öğrendim.
arabayı 2.ci el aldığımızdan eski sahibi sadece bir tane kumanda verdi oda düzgün çalışmıyordu. Sanayideki  cenmax servisine
gitttim iki tane sıfır kumandayı 50 ytl alıp alarma tanıttırdım.(kumandanın beyni ön göğüsün içinde olduğu için başka bir sorun olursa toyota servisine
gidersiniz demişti usta.)

kullanma kılavuzuna ihtiyacı olan varsa http://www.cenmax.com/kilavuz/222KILAVUZ.PDF aresinden ulaşabilirler.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2009, 19:36:34 »
Arkadaşlar konya servisten getirttiğimiz kumandayı tanıtamadılar ve bizim kumanda arayışımız yeniden başladı bu nedenle. Bu alarm sistemi aracın neresinde takılı acaba? gelecek hafta kendim memlekete gidiyorum ve bir şekilde bu işi halletmem gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2009, 21:26:57 »
Arkadaşlar sonuda sorunu çözdüm... Bu gibi sorunu olan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına anlatayım istedim. Alarm servis tarafından takılmış ve üzerinde toyota yazıyor anladığım kadarıylada kanada üretimi bir alarm sistemi. Yeni anahtar filan getirtmekle hiç uğraşmadım alarmın beynine ulaşınca kolayca değiştirebileceğimi anladım ve sıfır bir alarm aldım (45 tl ye cin malı ucuzundan bir alarm aldım).
Alarm öyle karmaşık ve ulaşılamaz bir yerde değildi en azında bizim araçta. Orta konsolun arkasına gelişigüzel bırakılıvermiş gibiyidi. Gaz pedalının sağındakı orta konsol plastik kısım ile döşeme arasındaki el girecek kadar olan aralığın içine yerleştirilmiş alarm beyni. Kablolardan biraz çekince geldi ve ucundan tutarak çıkardım. Yeni aldığım alarm ile çıkardığım alarmın soketleri birbirini tutmuyordu ama alarm beyni üzerinde yazan yazılar yardımı ile yeni aldığım alarmın uçlarını eşleştirdim soketin 10 cm ilerisinden tüm kabloları kestikten sonra yeni alarmın kablolarını uygun bir kısalığı getirdim ve bağladım. Beni oldukça uğraştırdı ama sonuçta 45 liraya 2 anahtar birden almış oldum ve bu arada alarm nasıl bağlanır onu da öğrendim. Bundan sonra alarm takma işine girebilirim. Sanayide sorduğumda 40 lira istemişti elektirikçi montajına... fena para değil dimi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2009, 21:43:40 »
Eline sağlık Alper hocam :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2009, 21:52:47 »
Sağolun Hakkı bey. Gerçi bu alarm sorunu baya bir işime yaramış oldu. Bu alarma çözüm ararken burayı buldum. O zamandan beride devamlı takip ediyorum. Çok seviyeli ve ilgili arkadaşlardan oluşan çok güzel bir ortam. Herkes elinden geldiği kadar paylaşıyor. Bu ortamı oluşturduğunuz içinde ayrıca çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2009, 22:40:32 »
y asormayın arkadaşlar dün ben de aracın kumandasının yedeğini yaptırayım dedim(alarm yok) uzaktan kumandalı merkezi kilit sadece. Konya sokakta acun elektronik var kumanda işi ile uğraşıyo gittim abi orjinalse biraz zor dedi denedi ve yapamayacağını söyledi. sebebi ise kumandanın değişken frekansının olmasıymış. frekans sürekli değişiyormuş sabit bir frekans yokmuş. aynı şey benim garajın kumandası için de söylenmişti.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra