Gönderen Konu: Yağ kontrol valf filitresi  (Okunma sayısı 1180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yağ kontrol valf filitresi
« : Eylül 17, 2021, 17:17:59 »
merhaba,
2006 model 1.6 AT toyota corolla 160 Bin km de yağ kontrol valf filitresi hiç değişmemiş fabrikanın taktıgı duruyor bu parçanın değişim aralıgı ne sıklıkla yapılmalı yada değişmediginde nasıl bir sorunla karşılaşılır
benim değişme amacım arada bir vvti valf arızası veriyor lamba yakmıyor ama pc den baglanıp baktıgımda görüyorum ama tesisat ve valf kontrol ettirdim hiç bir sorun yok dediler bende açıkcası hem uygun parça hemde değişşin istiyorum bu parçanın ne işe yaradıgının bilgisini verirmisiniz?

Toyota Club Türkiye

Yağ kontrol valf filitresi
« : Eylül 17, 2021, 17:17:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ kontrol valf filitresi
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2021, 19:34:35 »
merhaba,
2006 model 1.6 AT toyota corolla 160 Bin km de yağ kontrol valf filitresi hiç değişmemiş fabrikanın taktıgı duruyor bu parçanın değişim aralıgı ne sıklıkla yapılmalı yada değişmediginde nasıl bir sorunla karşılaşılır
benim değişme amacım arada bir vvti valf arızası veriyor lamba yakmıyor ama pc den baglanıp baktıgımda görüyorum ama tesisat ve valf kontrol ettirdim hiç bir sorun yok dediler bende açıkcası hem uygun parça hemde değişşin istiyorum bu parçanın ne işe yaradıgının bilgisini verirmisiniz?
Parçanın değişim aralığını hiç duymadım,ama tıkanmışsa ölçüm yapmadığı için arıza kaydı atıyor olabilir,yağ kaçağı yoksa oring değişimine gerek yok, temizliğide çok basit bir vidası var çıkarın temizleyin geri takın, yalnız takmadan önce 12 volt elektrik vererek çalışıyormu kontrol edin,eğer çalışmıyorsa değişimi gerekir ama öyle kolay bozulan bir parça değildir,o olmasada araç çalışır ama yağlamayı kara düzen yapar ve bir miktar daha sesli çalışır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2021, 17:18:01 »
Parçanın değişim aralığını hiç duymadım,ama tıkanmışsa ölçüm yapmadığı için arıza kaydı atıyor olabilir,yağ kaçağı yoksa oring değişimine gerek yok, temizliğide çok basit bir vidası var çıkarın temizleyin geri takın, yalnız takmadan önce 12 volt elektrik vererek çalışıyormu kontrol edin,eğer çalışmıyorsa değişimi gerekir ama öyle kolay bozulan bir parça değildir,o olmasada araç çalışır ama yağlamayı kara düzen yapar ve bir miktar daha sesli çalışır.

Öncelikle düzeltmem gereken kısım bahsettiğiniz vvt-i kontrol valfi 12 v değil 5 volt ile çalışıyor sıkıntı yaratabilir 12v verilmesi.

Bahsettiğiniz filtreyi kendiniz çıkartıp balata spreyi ile temizleyip kuruduktan sonra geri takabilirsiniz. Çıkartırken kolay ama takarken zorlanılabilir düşme şaşma gibi ama zor bir işlem değil.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2021, 20:50:10 »
merhaba,
filitrenin yenisini aldım 75 tl gibi rakam tutuyor zaten yağ bakımında değiştiricem en temizi yenilemek gibi 160.000 km hiç değişmemiş en güzeli
yenilemem olacak galiba