Gönderen Konu: motor iç temizleyici önerir misiniz?  (Okunma sayısı 1807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
motor iç temizleyici önerir misiniz?
« : Eylül 15, 2021, 17:20:59 »
Merhaba corolla 1.4 2011 dizel aracım 108.000 km'de Liqui Moly motor iç temizleyici kullanmayı düşünüyorum.önerir misiniz?

Toyota Club Türkiye

motor iç temizleyici önerir misiniz?
« : Eylül 15, 2021, 17:20:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: motor iç temizleyici önerir misiniz?
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2021, 21:19:42 »
Tavsiye ederim maksimum iki bakımda bir kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2021, 16:02:57 »
Dün uygulama yaptırdım. Bugün yağa bakayım dedim .Yağ kontrol çubuğunu çıkarttım ve korktum araç yağ eksiltiyor yağ yok sandım. Çünkü çubuk çıkınca siyah yağ yenide olsa görülürdü.şimdi o kadar şeffaf ki yağ var mı yok mu belli olmuyor .peçetelik değdirdiğimde anlaşıldı durum 😀👍

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2021, 18:04:38 »
Dün uygulama yaptırdım. Bugün yağa bakayım dedim .Yağ kontrol çubuğunu çıkarttım ve korktum araç yağ eksiltiyor yağ yok sandım. Çünkü çubuk çıkınca siyah yağ yenide olsa görülürdü.şimdi o kadar şeffaf ki yağ var mı yok mu belli olmuyor .peçetelik değdirdiğimde anlaşıldı durum 😀👍
İlerleyen km'lerde yağ yine kararacak ama eskisi kadar değil,her bakımda kullanmanız sizin faydanıza olacaktır motor sesi bile düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2021, 18:20:23 »
Evet ses elektrikli araç kadar olmasada çok sessizleşti. Enjektör temizleyici de kullandık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2021, 19:36:33 »

İlk defa motor iç temizleyici kullandığımda bende aynı tepkiyi vermiştim ödüm kopmuştu :) Bundan sonra her bakımda kullanmayı düşünüyorum.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2021, 19:55:00 »
İlk defa motor iç temizleyici kullandığımda bende aynı tepkiyi vermiştim ödüm kopmuştu :) Bundan sonra her bakımda kullanmayı düşünüyorum.
Pek iyi bir tecrübe olmadı.Keşke daha önce birileri uyarsaydı  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 442000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2021, 23:30:35 »
En güzel motor temizleme yöntemi; önceki yağı boşalttıktan sonra aracınıza uygun ölçülerdeki yağı doldurup daha sonra aracı çalıştırıp rölantide 15-20 dakika çalıştıktan sonra tekrar o yağı boşaltıp aracınıza uygun ölçüdeki yağı doldurup devam etmektir. Aracın motorunu en sağlıklı temizleme yöntemi de araca uygun yağ ile temizlemektir.
EFSANE KASA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2021, 00:10:01 »
En güzel motor temizleme yöntemi; önceki yağı boşalttıktan sonra aracınıza uygun ölçülerdeki yağı doldurup daha sonra aracı çalıştırıp rölantide 15-20 dakika çalıştıktan sonra tekrar o yağı boşaltıp aracınıza uygun ölçüdeki yağı doldurup devam etmektir. Aracın motorunu en sağlıklı temizleme yöntemi de araca uygun yağ ile temizlemektir.

" Engine Flush " 'ın asıl görevi  eski yağdan kalan kalıntıları temizleyip yeni yağa temiz bir yüzey bırakmak, Bu işlem Motor Yağı ile değil  Engine Flush ile yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2021, 11:43:16 »
 Bu temizleme katkıları, motor parçaların yapışmış eski yağı söküyor ve akmasını sağlıyor. Sonrasında yeni yağ koyduğumuzda motor içinde kalan temizleme katkısı yeni yağı bozmuyor mu? Belki temizleme katkısından sonra yağ koyup 5 dakika çalıştırıp, sonra yağı boşaltıp tekrar yağ konularak temizleme kimyasalı bertaraf edilebilir. Ancak temizleme sonrasında konulan yağı motorda kalan temizleme katkısının bozacağını düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2021, 11:54:33 »
Bu temizleme katkıları, motor parçaların yapışmış eski yağı söküyor ve akmasını sağlıyor. Sonrasında yeni yağ koyduğumuzda motor içinde kalan temizleme katkısı yeni yağı bozmuyor mu? Belki temizleme katkısından sonra yağ koyup 5 dakika çalıştırıp, sonra yağı boşaltıp tekrar yağ konularak temizleme kimyasalı bertaraf edilebilir. Ancak temizleme sonrasında konulan yağı motorda kalan temizleme katkısının bozacağını düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba.
Koyacağınız temizlik katkısı 350 ml ve yağın içinde kayboluyor,motora yapışan tutunan bişey değil,ama işi garantiye almak isterseniz 1 lt kadar yeni yağ koyarak alttan akıtırsanız hiç bişey kalmaz,normalde temizlik işlemi sonrası 4 lt yeni yağ koyulur motor bir müddet daha çalıştırılır o yağda dökülür tekrar yeni yağ koyulur ama bu külfete katlanabilirseniz yapabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2021, 12:09:05 »
Sıfır araçlara gereksiz de, 30-40 bin km.den sonra lazım.
32 bin km.de sandero alınca ilk işim motor iç temizleyici almak oldu.

Enjektör temizleyici de multiport enjeksiyonlu atmosferiklere gereksiz. Ama 1.5 direk enjeksiyon olduğu için öneririm. Yine aynı şekilde sandero da turbo motor olduğundan aldım enjektör temizleyiciyi ne olur ne olmaz diyerek. Ama 1.6 toyota corollada hiçbirini yapmadım.

Motor iç temizleyici yüksek km.li araçlarda risktir. Bunu bilerek yapın. 120-130 bin km.de Mazda 3 üme motor iç temizleyici kullanmıştım, sonraki süreçte 5bin km kadar 1 lt yağ eksiltti sonra kesti. Sonra da motor iç temizleyici kullanmadım hiç.

Konulan katkı ortalama 4 lt lik yağa karışıyor zaten. Kaldığını düşünmüyorum, kalsa bile düşük hacimsel konsantrasyonda 100-200 mL kalır ancak. 4 lt yeni yağı da etkileyecek konsantrasyonu kalmamış olur. Ama yine de emin olmak için en ucuzundan 1 lt yağ daha koyup karterde 5 dk dinlendirip sonra onu da akıtabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2021, 18:53:27 »
Sıfır araçlara gereksiz de, 30-40 bin km.den sonra lazım.
32 bin km.de sandero alınca ilk işim motor iç temizleyici almak oldu.

Enjektör temizleyici de multiport enjeksiyonlu atmosferiklere gereksiz. Ama 1.5 direk enjeksiyon olduğu için öneririm. Yine aynı şekilde sandero da turbo motor olduğundan aldım enjektör temizleyiciyi ne olur ne olmaz diyerek. Ama 1.6 toyota corollada hiçbirini yapmadım.

Motor iç temizleyici yüksek km.li araçlarda risktir. Bunu bilerek yapın. 120-130 bin km.de Mazda 3 üme motor iç temizleyici kullanmıştım, sonraki süreçte 5bin km kadar 1 lt yağ eksiltti sonra kesti. Sonra da motor iç temizleyici kullanmadım hiç.

Konulan katkı ortalama 4 lt lik yağa karışıyor zaten. Kaldığını düşünmüyorum, kalsa bile düşük hacimsel konsantrasyonda 100-200 mL kalır ancak. 4 lt yeni yağı da etkileyecek konsantrasyonu kalmamış olur. Ama yine de emin olmak için en ucuzundan 1 lt yağ daha koyup karterde 5 dk dinlendirip sonra onu da akıtabilirsiniz.

Sadece yetkili serviste uygun yağ filtre ile yüzbinlerce km sorunsuz kullanılan arabalar var. Bu kadar şeye gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Elbet faydası vardır. Fakat masrafı ciddi artıran şeyler. Belki yanlış düşünüyorum, yeni nesil motorlar temizliğe ihtiyacı vardır ama bence bu yağın içine, depoya koyulan yabancı sıvılarla olmamalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2021, 19:07:02 »
Sadece yetkili serviste uygun yağ filtre ile yüzbinlerce km sorunsuz kullanılan arabalar var. Bu kadar şeye gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Elbet faydası vardır. Fakat masrafı ciddi artıran şeyler. Belki yanlış düşünüyorum, yeni nesil motorlar temizliğe ihtiyacı vardır ama bence bu yağın içine, depoya koyulan yabancı sıvılarla olmamalı

Sanırım bu tarz motor içi temileyiciler yakıtı da bir miktar düşürüyor. Ancak edilen masrafı karşılıyor mudur bilemedim  :islik:
2017 C-HR Hybrid Diamond