0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün uygulama yaptırdım. Bugün yağa bakayım dedim .Yağ kontrol çubuğunu çıkarttım ve korktum araç yağ eksiltiyor yağ yok sandım. Çünkü çubuk çıkınca siyah yağ yenide olsa görülürdü.şimdi o kadar şeffaf ki yağ var mı yok mu belli olmuyor .peçetelik değdirdiğimde anlaşıldı durum 😀👍
İlk defa motor iç temizleyici kullandığımda bende aynı tepkiyi vermiştim ödüm kopmuştu Bundan sonra her bakımda kullanmayı düşünüyorum.
En güzel motor temizleme yöntemi; önceki yağı boşalttıktan sonra aracınıza uygun ölçülerdeki yağı doldurup daha sonra aracı çalıştırıp rölantide 15-20 dakika çalıştıktan sonra tekrar o yağı boşaltıp aracınıza uygun ölçüdeki yağı doldurup devam etmektir. Aracın motorunu en sağlıklı temizleme yöntemi de araca uygun yağ ile temizlemektir.
Bu temizleme katkıları, motor parçaların yapışmış eski yağı söküyor ve akmasını sağlıyor. Sonrasında yeni yağ koyduğumuzda motor içinde kalan temizleme katkısı yeni yağı bozmuyor mu? Belki temizleme katkısından sonra yağ koyup 5 dakika çalıştırıp, sonra yağı boşaltıp tekrar yağ konularak temizleme kimyasalı bertaraf edilebilir. Ancak temizleme sonrasında konulan yağı motorda kalan temizleme katkısının bozacağını düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba.
Sıfır araçlara gereksiz de, 30-40 bin km.den sonra lazım. 32 bin km.de sandero alınca ilk işim motor iç temizleyici almak oldu. Enjektör temizleyici de multiport enjeksiyonlu atmosferiklere gereksiz. Ama 1.5 direk enjeksiyon olduğu için öneririm. Yine aynı şekilde sandero da turbo motor olduğundan aldım enjektör temizleyiciyi ne olur ne olmaz diyerek. Ama 1.6 toyota corollada hiçbirini yapmadım. Motor iç temizleyici yüksek km.li araçlarda risktir. Bunu bilerek yapın. 120-130 bin km.de Mazda 3 üme motor iç temizleyici kullanmıştım, sonraki süreçte 5bin km kadar 1 lt yağ eksiltti sonra kesti. Sonra da motor iç temizleyici kullanmadım hiç. Konulan katkı ortalama 4 lt lik yağa karışıyor zaten. Kaldığını düşünmüyorum, kalsa bile düşük hacimsel konsantrasyonda 100-200 mL kalır ancak. 4 lt yeni yağı da etkileyecek konsantrasyonu kalmamış olur. Ama yine de emin olmak için en ucuzundan 1 lt yağ daha koyup karterde 5 dk dinlendirip sonra onu da akıtabilirsiniz.
Sadece yetkili serviste uygun yağ filtre ile yüzbinlerce km sorunsuz kullanılan arabalar var. Bu kadar şeye gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Elbet faydası vardır. Fakat masrafı ciddi artıran şeyler. Belki yanlış düşünüyorum, yeni nesil motorlar temizliğe ihtiyacı vardır ama bence bu yağın içine, depoya koyulan yabancı sıvılarla olmamalı