Gönderen Konu: 2019 Corolla hybrid araç startlamiyo - kontak açık - sürüşe hazır değil uyarısı  (Okunma sayısı 7675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
İyi günler 2019 model Toyota Corolla hybrid model aracımı 02.09.2021 tarihinde 34 bin km'de satın aldım. Aracı aldıktan 2 gün sonra 4 Eylül tarihinde yakıt alıp aracı yıkadiktan sonra çalıştırmak için fren+power tuşuna bastığımda kontak açık ve sürüşe hazır değil hatası aldım. Birkaç defa çalıştırmayı denedim vites p konumunda olmasına rağmen vitesi p konumuna alınız uyarılarını aldım. Toyotayi ve Cekiciyi aradım. Aradan 15dk geçti tekrar çalıştırdım aracı çalıştı. 5 Eylül'de 30bin bakımına yetkili servisine götürdüm hybrid sisteminde vs herhangi bir problemi olmadığını söylediler. Araç gayet güzel çalışıyordu yakıtı harika zaten kullananlar bilir çok güzel bir araç donanım olarak.
9 Eylül tarihinde yaklaşık 200km yol gittikten sonra birkaç saat biryere uğradık sonra aracı çalıştırmaya çalıştığımda aynı sorunla karşılaştım.
" kontak açık", "sürüşe hazır değil", "vitesi p konumuna alınız", yedek anahtahtar algılanmadi gibi arızalar verdi tekrar Toyota+çekici ile konuştuk servise cektiricektik aracı çekici gelmeden önce vitesi n konumuna alıp alamadığımi sordu, araca tekrar girdim (arızadan yaklaşık 20dk sonra) fren+power tuşuna bastım araç çalıştı Toyota tekrar ederse getirin aracı dedi şuan herhangi bir şey yok fakat acil bir durum oluştuğunda araç bizi yarı yolda bırakabilir güven vermiyor şuan.

Daha önce böyle bir arıza/hata ile karşılaşan arkadaşlar olmuş mudur ve izlediğiniz yollar nelerdir ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
12 volt aküsü problemli olabilir. Takviye altında deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Kontak açıyor far vs yanıyor araçta. Aracın ilk çalışmasını elektrik motorundan sağlıyor sonuçta marş basma olayı yok 12v aküden yüklü bir enerji çekmiyor diye biliyorum. Akü kontrolüde yapıldı serviste sıkıntısı yok dediler. Arızayı verip 20 dk sonra çalışmasıda garip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
Cam filmi taktırıken sürekli cam aç kapa yaptıklarından bir süre sonra aynı sorun bende de olmuştu. Hibrid sistmr bir türlü Ready olamadı. Takviye ile çözdük. Hybridlerde 12 volt akü kapasitesini çok düşü koyuyorlar. Marş olmadığı için. Bu nedenle de hemen voltajı düşebiliyor. Şarjı azalmış 12 volt aküsü ile, yüksek voltaj aküsünü çalışır hale getiremezsiniz. Sistem izin vermez. Ekran açılır, farlar yanar, ama yüksek voltaj aküsünün güvenlik röleleri açılmaz. Bu nedenle size önerim yine takviye altında deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Teşekkürler cevabınız için şu an sorunsuz çalışıyor araç, tekrar etmesi durumunda dediğinizi yapacağım olmazsa aküyü yenileyecegiz artik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Bizde dışarıdan hybriti alacaz 10 sene aküsü bitesiye kadar kafamıza göre kullanacaz tasarruf yapacaz diyorduk. Bir sürü forumda okuduklarımdan sonra bu araçtan verim almak için özel hybrit kullanma kursuna yazılmak gerektiğini düşündüm.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55150
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1306 kere teşekkür edildi
Her yeni teknolojik alet belli bir eğitim gerektirebiliyor veya en azından el kitabını tamamen okumak ve üzerinde düşünmek,uygulamak gibi..dün turbolu, lpg li araba vardı onun sorunlarını kavrayamadan,hibrit,elektrikli ve bu günlerde konuşulan hidrojen yakıtlı arabalar gündeme geldi,gençlere veya kendini genç hissedenlere yönelik;kendi adıma bütün bunlar bana çok fazla geliyor,düz vites,atmosferik benzinli yeterli geliyor,bu nedenle arabayı almadan hakkında bilgi ve fikir sahibi olmalıyız diye düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 197 kere teşekkür edildi
Bizde dışarıdan hybriti alacaz 10 sene aküsü bitesiye kadar kafamıza göre kullanacaz tasarruf yapacaz diyorduk. Bir sürü forumda okuduklarımdan sonra bu araçtan verim almak için özel hybrit kullanma kursuna yazılmak gerektiğini düşündüm.

Başka forumlarda da takılıyorum. Karma arabaların kullanıldığı. İsteyene link atarım yani. Bir arkadaşımız hybrid için yok yaa, siz abartıyorsunuz diyordu. Şirketi focus benzinlilerin yerine corolla hybrid vermiş bu sene. Kendisi hiçbir şeye dikkat etmeden istanbul içi ve uzun yol karma kullanarak focus’un tam yarısı kadar benzin yakıyor şu an. 5-5,5 litre diyor. Eğitimlik durum yok. Ha bazı teknik detayları öğrenmek isterseniz o başka konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 249 kere teşekkür etti
  • 702 kere teşekkür edildi
Arabayı sökdüğümde 2 hafta kadar aracı hiç çalıştırmadım. Neyseki böyle bir durum olmadı. Aracı P konumuna alın diye uyarı çıkıyorsa acaba vites konum seçicisinde mi sorun vardır ?

Aklıma bir de akü kutup başları geldi. Eski toyotalarda gres yağlı olurdu. Yenilerde yağ falan yok. Contada yok gibi. Yani sigorta kutusu su alabilir. Bana öyle geliyor.. Belki kutup başları da gevşek olabilir. kontrol edilmeli.

Akülerde sorun yok demiyorum. Çünkü benim kullandığımda voltajı 10 volta kadar düşüyordu. Bana da ilginç gelmişti bu durum.

Benim bölgemde en az yakıtı 4.6 litre olarak ölçtüm. Yaz lastiği ve sıcak havalarda tekrar bakarım. Şehir içinde olsa 5 litre ortalama yakmak yerine 4 litrelerle biraz bilgi ile gezilebilir. Aradaki fark %20. Ciddi fark var.