Gönderen Konu: GAZDAN ÇEKİNCE SARSILMA  (Okunma sayısı 812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
GAZDAN ÇEKİNCE SARSILMA
« : Eylül 10, 2021, 16:47:55 »
Arkadaşlar 1.33 Auris Comfort aracım daha 32.000 Km'de özellikle 1 ve 2 nci viteslerde ayağımı gazdan çekerken arabada sarsılma oluyor sebebi nedir, enjektör temizleyici ürünler var benzin deposuna karıştırıyorsunuz bunlar çözüm olur mu yoksa tamamen alakasız mı ? Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

GAZDAN ÇEKİNCE SARSILMA
« : Eylül 10, 2021, 16:47:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 116160
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: GAZDAN ÇEKİNCE SARSILMA
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2021, 17:12:25 »
Şanzıman ve motoru araca sabitleyen kulak tabir edilen parçalar var. Benim önerim bunları kontrol ettirmeniz. Mesela Vw araçlarda motor kulağı gazlı tip denilen versiyonlardan. Bozulunca gerçekten motora ve şanzımana zarar veriyor. 32 bin km’de bozulması biraz erken ancak her şey kullanıma bağlı. İhtimal dahilindedir yine de kontrol ettirin derim. Benim 2004 1.8t passat aracımda 170bin km’de sarsıntı ve takır takır ses yapması yüzünden motor kulağını değiştirmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2021, 17:49:14 »
Arkadaşlar 1.33 Auris Comfort aracım daha 32.000 Km'de özellikle 1 ve 2 nci viteslerde ayağımı gazdan çekerken arabada sarsılma oluyor sebebi nedir, enjektör temizleyici ürünler var benzin deposuna karıştırıyorsunuz bunlar çözüm olur mu yoksa tamamen alakasız mı ? Şimdiden teşekkürler.
Araçta LPG varmı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2021, 08:37:44 »
yok hocam lpg hiç takılmadı

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2021, 09:17:15
Şanzıman ve motoru araca sabitleyen kulak tabir edilen parçalar var. Benim önerim bunları kontrol ettirmeniz. Mesela Vw araçlarda motor kulağı gazlı tip denilen versiyonlardan. Bozulunca gerçekten motora ve şanzımana zarar veriyor. 32 bin km’de bozulması biraz erken ancak her şey kullanıma bağlı. İhtimal dahilindedir yine de kontrol ettirin derim. Benim 2004 1.8t passat aracımda 170bin km’de sarsıntı ve takır takır ses yapması yüzünden motor kulağını değiştirmiştim.

Hocam bahsettiğiniz sanırım motor kulaklarından kaynaklanan vibrasyon, benim durum daha farklı gazdan çektiğinizde silkeleme yapıyor gaz pedalı, enjeksiyon vs. gibi bir problem tahminimce ama