Gönderen Konu: MGA porya  (Okunma sayısı 1248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
MGA porya
« : Eylül 08, 2021, 20:56:31 »
Merhaba ,
ABS ışığı yanıp sönüyordu.Baktırdık soketin bağlı olduğu plastik kırılmış ve bilya porya arızalı denildi. Mga porya takıldı.Daha önce bu marka porya kullanan var mı? Fiyat olarak 350 tl civarıydı.Orjinal ürün 3000 tl civarı

Mesaj Birleştirildi: Eylül 08, 2021, 21:16:30

oRJİNAL 

Toyota Club Türkiye

MGA porya
« : Eylül 08, 2021, 20:56:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 116160
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: MGA porya
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2021, 02:40:10 »
Ben daha önce Opel ve Volkswagen araçlarımda disk ve balatasını kullandım. Disk için yorum yapamam o kadar uzun süre kullanmadım ama balataları orta seviyededir. Yani menşei markası belli olmayan tayvan dedikleri parçalar ya da konya tabir edilen markasız yerliler gibi değil daha kaliteli. Fren balatalarından memnunum sadece taktıktan sonra 1 hafta ya da 10 gün içinde yani ilk ısınmada biraz koku yapıyor onun haricinde ses ya da titreşim gibi şikayetlerim olmadı. Ben nasıl tanıştım derseniz Seydişehirde bir frenci ustam vardı kendi getirdiği markasını bilmediğim bir balata takıyordu balatada ses,koku,titreşim ya da başka bir şikayetim yoktu ve uygun fiyatlı idi. Ancak sonuna doğru balata bitmeye yakın tutuş çok zayıflıyordu. Aynı seti bir daha istemediğimi söyleyince bu markadan istedi bende konya merkezde bir parçacıdan alıp getirip taktırmıştım. Sonrasında o sorunu yaşamadım. Ha balata peynir ekmek gibi giden bir şey değil nasıl böyle yorum yapıyorsun dersen ben şehir dışına akşamları üniversiteye gidip gelirdim her gün 300 km yol yapıyordum. 30 binde aldığım astra 2 buçuk senede 150 bin km’ye geldi. Arazi gereği torosların eteğinde kurulu ve ekstrem iklimi (yazın +40 kışın -35 derece,bir günde 4 mevsim,19 mayısta kar vs)olan Seydişehir’de fren ve disk çabuk biterdi. Uzun lafın kısası orjinali kadar gitmese de seni perişan etmez veya parasına yazık edecek bir marka değildir. Bazı ürün gruplarının çakması yani sahtesi o kadar çoğaldı ki gerçeğini bulmak zor. Piyasadaki Opar’ın bile yarısından fazlası sahte. Ama mga da bu sorun yok diye biliyorum.

Nasıl eklendiğini bulursam bir kaçının resimlerini eklerim. Uzun kullanım sonrası aracımdan çıkan parçaları ve yenilerini çekmiştim.