Gönderen Konu: Dizel otomatik 1.4 D-4D Marş basmama sorunu  (Okunma sayısı 9583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Dizel otomatik 1.4 D-4D Marş basmama sorunu
« : Eylül 07, 2021, 22:16:53 »
Merhabalar,

Aracım 2018 1.4 D-4D 80000KM'de. Alaksız zamanlarda marj basmama sorunu olmaya başladı. Sorun olduğunda, Gıv gıv gıv sesi gelmiyor. Olmadık zamanlarda karsıma cıkıyor cok can sıkıcı bir hal aldi. En son bugün benzinlikte oldu yakıt ödemesi sonra geldim araç calismiyor.. Bir süre bekledim calisti.

En son yaptiğinda sanayide akü değişimine gittim, tam önünde yapti, test edildi sorun akü şarj dinamosu vs değildi, hiç bir sekilde mars almadi, yol yardım sert frene basın vs dedi biraz dinlendirdim dua vs :) calisti ve direkt servise gittim, yapmadı test edildi sonuc takip edilsin..
Araç otomatik olduğu için frene basmadan calismiyor, frene bakıyorum ışığı yanıyor. Paspas vs kaçması gibi durumlarda yok.

Açıkçası servis de problem orada tekrarlanmadığı için bişey diyemedi.

Benzer sorunu yaşayıp çözen var mıdır acaba? İyi akşamlar diliyorum

Toyota Club Türkiye

Dizel otomatik 1.4 D-4D Marş basmama sorunu
« : Eylül 07, 2021, 22:16:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel otomatik 1.4 D-4D Marş basmama sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2021, 23:55:24 »
Düz vites eski nesil araçlarda marşa basınca motor dönmüyorsa ama akü sağlamsa tek adres marş motoru kömürleri olur,sizin araç yarı otomatik o yüzden aracınızın sadece marş motoru olmayabilir fren müşürü arızalı olabilir,çünkü sistemin çalışması için fren pedalından tetik alması gerekiyor yoksa araç boşta olduğunu anlamaz,fren sensörü kontrol edilir sağlamsa geriye marş motoru kömürleri kalır,aracınızdaki marş kömürleri tek değişmiyor diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim,bir çok Corolla modelinde marş konjektörü takım değişiyor,ama bir sökülüp bakılması yerğnde değerlendirilmesi en doğrusu olur bazen kömür tozundan kollektör devre almayabiliyor,daha önce başka model araçlarda yaşamıştım ama corollada hiç tecrübe etmedim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2021, 19:01:03 »
Ümit Bey cevap vermiş zaten. Böyle bir durumda ilk yapmanız gereken, gerekli güvenlik önlemlerini alarak, bir tornavidanın arka tarafı ile (çok sert olmayan bir malzeme) marş motoru kömürü bölgesine bir kaç kez hafif şiddette vurmak ve daha sonra aracı çalıştırmayı denemek.
Tabi bundan önce akü bağlantılarını (şase dahil) kontrol etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2021, 21:07:21 »
Hakan ve Ümit Bey, yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sanırım mars motoru ile ilgili fren müşüründen bende şüphelenmiştim ilk kanım otomatik olduğundan bu problem olacağıydı.
Bugün tekrar tecrübe ettim kısa mesefaye gittim araca döndüm aynı sorun tekrarladı. Marş sesi gelmiyor hiç bir sekilde bu defa anahtarı biraz daha fazla süre tuttum ve calisti. Kömürlerin bitmesi olma ihtimali fazla diyebilir miyiz sizce? İstanbul maslak otosanayide gösterebileceğimiz tavsiye ettiğiniz ustalarımız var mıdır?

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2021, 21:20:16 »
Tem oto toyota var,başka yer aramanıza gerek yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2021, 22:05:32 »
Tokay abinin dediği tem otodan başka yere gitmeyi düşünmeyin bile,hem servis hemde yedek parça hizmetleri var ustalarda kalifiye kişiler,gittiğinizde anlarsınız zaten,yalnız randevu almadan gitmeyin,
Tem özel servis iletişim;
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2024, 16:35:02 »
Merhaba 2008 1.4 d4d otomatik aracımda aynı sorun başladı ve ne olduğunu bulamıyorlar sizinde aynı durum başınıza geldiğini gördüm nasıl çözüm buldunuz acaba

Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2024, 16:35:59
Yardımcı olursanız çok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2025, 21:49:01 »
Merhaba konu ile ilgili yardımcı olabilecek kimse varmı çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı bugün yine sanayiye gittim bulamadılar ne olduğunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2025, 22:02:19 »
Bir yerde temas etmeme sonucu almıyor,sanayide marş motorunu sökmedilerse söktürün,baştan ayağa kontrol edilsin diğer müşir vs bağlantılara bakılsın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2025, 13:47:16 »
Merhaba, hocam bu marş olayı dün gece başıma geldi arabada hiçbir sorun yoktu ama önceki haftalarda vitese geç geçmesi dikkatimi çekmişti. Mesela vitesi geriye atıyordum uyarı sesi veriyordu ama araba boşa geçiyordu aynı şeyi ileri viteste de yapıyordu vesselam, neyse Dün gece marş basmadı arabayı kapatıyorum iniyorum tekrar biniyorum marşa uzun basıyorum kısa basıyorum yok marş basmıyor. Yarım saat uğraştım YouTubedam videolar izlemeye geçtim tam derken vites geldi aklıma. Bi ileri ileri alıp boşa tekrar aldım marş bastı. Muhtemelen viteste sorun var bizim arabalarda. ben daha ustaya göstermedim ilgilenen olursa bilgilerinden faydalanmak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2025, 09:56:53 »
Merhaba, hocam bu marş olayı dün gece başıma geldi arabada hiçbir sorun yoktu ama önceki haftalarda vitese geç geçmesi dikkatimi çekmişti. Mesela vitesi geriye atıyordum uyarı sesi veriyordu ama araba boşa geçiyordu aynı şeyi ileri viteste de yapıyordu vesselam, neyse Dün gece marş basmadı arabayı kapatıyorum iniyorum tekrar biniyorum marşa uzun basıyorum kısa basıyorum yok marş basmıyor. Yarım saat uğraştım YouTubedam videolar izlemeye geçtim tam derken vites geldi aklıma. Bi ileri ileri alıp boşa tekrar aldım marş bastı. Muhtemelen viteste sorun var bizim arabalarda. ben daha ustaya göstermedim ilgilenen olursa bilgilerinden faydalanmak isterim

merhaba bu soruna çözüm bulabildiniz mi .  uzun zamandır aynı olayı bende yaşıyorum .  sorunu bulduysanız yardımcı olabilir misiniz  ?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2025, 09:48:01
2 yıldır 08 auris kullanıyorum .  araç bazen marş  almıyor .  bazen de  kontağı çevirince 4lü yakıyor o zaman da marş almıyor 5-10 bekliyorsun 4lü kendini kapatıyor sonra marş  alıyor. her usta farklı bir şey söylüyor . çözüm bulamadım. bu konuda yardımcı olabilecek veya başına böyle bir olay yaşayan var mı   ?