0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşar selam;Yaklaşık 2 senedir 2017 mode Toyota Corolla 1.33 Life kullanıcısıyım. Aracımı 55 bin km de aldım. Genel bakımını yaptırdım. Yol bilgisayarında o zaman ortalama 8.6 lt gösteriyordu. Full depo ile ortalama 550 - 600 km gidebiliyordum. Aracımda 17 inc jant lastik mevcut. Aracım 65 bin km de oldu. Sürekli benzini Shell'den alıyorum. Son 2 benzini Open'den aldım. Son full depo sonrası aracım 480 km gitti ve yol bilgisayaruda 10.3 lt ortalama yakıt gösteriyor.Aracımı sürekli kısa mesafe şehir içinde kısa mesafe kullanıyorum.Ortlama yakıt tüketimini 8.6 lt kabul etmeye çalışırken bir anda 10.3 lt göstermeye başladı.Sorun ne olabilir?Sizlerin ortalam yakıt tüketimi nedir?
Biz de 1.6 düz vites corolla var,şehir içi olarak söylüyorum,İzmir'de çocuklar kullanınca 7.0-7.5 lt/100 km,ben kullanınca 6.3 lt/100 km oluyor,8.6 bile yüksek eğer İstanbul'un kilit trafiği olan yerlerinden birinde değilseniz,öncelikle hava filtresini değiştirmekten başlayın,sonra sürüş tekniğine dikkat edin.
Şehir içi Bostanlı-çevre yolu-Alsancak-Yeşilyurt civarı kullanımımız oluyor,halen 29.000 km deyiz bunun ancak 3-4 bin km kent içi diğeri uzun yoldur,ben 6.3 le uzun yola başlayınca sonuçta 5.9 gibi sonuca ulaşıyorum.Olay herhalde sürüş tekniği ile ilgili,rahvan kullanıyorum,araba hiç bağırtılmıyor,Bornova inönü herhalde Atatürk mah.gibi yokuşlu ancak yine söylüyorum biraz yüksek geliyor bana,orijinal hava filtresi,orijinal filtreler ve bujilerle biraz düşeceğini tahmin ediyorum,son bakımda kullanılan ürünler,motor yağı artışa etki etmiş olabilir.
Atatürk mah ile dip dibeyiz zaten malum biliyorsunuz, bakım konusunda 0W-20 ve yağ filtresi serviste değiştiği için orijinal, hava polen mann kullanıyorum. Uzun yolda değerlerim güzel ama mahalleye girince vasatlaşıyor maalesef. Benim genel güzergah bornova-sarnıç sabah-akşam yoğun trafik. Neyse ki şirket aracı var kurtardım arabayı