0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi Günler Benim sorum ön tampon köpek sürüsü tarafından parçalandı, Sigortacı muhatap yok diyorBu nedenle Kasko delinecekmiş Ben aracımı otoparka çektim benim kusurum yok neden kasko deliniyor?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Size doğru bilgi verilmiş ancak biraz eksik kalıyor. Öncelikle araçta gerçekleşen zarar Karayolları Trafik Kanunununda öngörülen bir sorumluluk şablonuna yerleşmiyor. Dolayısıyla bu kanun kapsamında başvurabileceğiniz herhangi bir merci bulunmamakta. Hayvan sahipli olsa idi hayvan sahibinin sorumluluğuna Borçlar Kanunu kapsamında gidilebilirdi. Ancak sahipsiz hayvanlar konusu yasal düzenlemeye konu edilmediğinden ne yazıkki kaskoyu delmek dışında gerçekten de başka bir yolu yok. Araçta kasko olmasaydı veya kaskoyu deldirmek istemiyorsanız yapmanız gereken şey; Belediye ve eğer var ise Büyükşehir Belediyesine karşı İdare Mahkemelerinde tam yargı davası açıp zararınızın tazminini istemeniz. Bunun içinde bulunduğunuz ildeki bir avukattan yardım almanız da fayda var. Zira idari davalar çok fazla detay içeren ve komplike davalardır, arzuhalcide yazdıracağınız dilekçeniz çok büyük ihtimalle reddolunacaktır. Ben yapacağınız masraflar karşısında kaskoyu delmeyi öneririm.
Tv de yanlış hatırlamıyorsam sanayi çarşısında park etmiş bir aracın tamponu gece yarısı köpek sürüsü tarafından her bir yerinden çekiştirilerek parçalandı,herkes gördü,çevrede kimse yoktu.Kaskonun muhatabı olmadığı gibi pratikte de sizin muhatabınız yok,bu nedenle kasko bu günler için varsa delinirse delinsin artık bu çekincelere gerek yok,her aracın başına bir şeyler gelebilir,kasko yapar olur biter.Eğer hep tramer kaygısı yaşayacaksak kasko yaptırmaya ne gerek var ?
Öncelikle geçmiş olsun. Tramer kaydı korkusundan kasko kullanmaya korkar olduk. Bu tramer kaydı endişesi sanki sigorta firmaları tarafından pompalanıyor. Araç orjinal parçalarla usulüne göre uzman ellerde yapıldıysa tramer kaydı olsa ne olacak? Bir çoğumuz tramer kaydı olmasın diye ezik, göçük, boya kusurlu araçları kullanıyoruz. Bu algıyı kırmak lazım.