0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fren tüpü üzerindeki sibob lastiğine (motordan gelen hava hortumu nun girdiği yerde oring) bakın kaçırıyorsa pedal dibe kadar iner,aynı zamanda tamirciye baktırın zira fren en önemli unsurdur.
El freni mekaniktir tahminen,acaba tam olarak bırakınca tahliye ediyor mu? yoksa biraz olsun tutmaya devam ediyor mu? oradan başlayın.
dibe kadar iner derken calisirken mi?Zannederim inmiyor. Ama dediginiz koruge baktim hafif yagli gibi.. Sildim ama devamli akmiyor. Sadece hafif yagli. Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2021, 19:24:05birakiyor..
Vakum valfini çekip çıkarın ve fren tüpünün içini serçe parmak ile kontrol edin eğer içeride yağ varsa tamir gerekir,zira içi pudra gibi kuru olmalı,bu arızayı fren tüpünden, ABS beyninden veya vakumdan yapar,Araç çalışırken devir yüksekmi çalışıyor,eğer yüksek çalışıyorsa hava tam gelmez yani fren tüpü dolmaz,araç tam ısınıncaya kadar çalıştırın yerinde bide öyle deneyin,Araca eziyet ediyorsunuz satında rahatlasın gariban yatmaktan yatak yarası olacak artık
Ben Corolla olarak değerlendirmiştim Yaris hakkında pek tecrübem olmadı,ama uzun süre yatan araçlarda muhtemel arızaların çıkması normaldir,benim bahsettiğim valf Westinghouse üzeride bulunuyor fotoda yağ bidonu yanındaki valften bahsettim.
gumus rengi boru cikintisindan bahsediyorsaniz aynisi ( bu fotonun) yariste de var..yani gordugum kadariyle corolla ve yaris ayni..
Evet o boru dediğiniz valf oluyor,motordan gelen havanın Westinghouse dolmasını sağlar ve geriye kaçmasına izin vermez,o bozulduğunda veya dip lastiği (oring) çatladığında hava kaçırırsa fren tutmaz ve frene basınca motor devri değişir devirde dalgalanma oluşur bazende stop ettirir.