Gönderen Konu: ABS CHECK uyarısı  (Okunma sayısı 475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
ABS CHECK uyarısı
« : Eylül 04, 2021, 16:35:03 »
Araç bugun abs check uyarısı verdi hata koduna bakıldı ve arka solbilya değişmeli denildi.bu parça fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?zaten disk balata hidrolik degişecektim.

Toyota Club Türkiye

ABS CHECK uyarısı
« : Eylül 04, 2021, 16:35:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS CHECK uyarısı
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2021, 16:42:17 »
Araç bugun abs check uyarısı verdi hata koduna bakıldı ve arka solbilya değişmeli denildi.bu parça fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?zaten disk balata hidrolik degişecektim.

Soket ve kablo tesisatını kontrol ettiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2021, 16:52:18 »
lamba ile baktılar elle kontrol görmedim Ufuk Bey

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2021, 16:55:04
Diğer parçalar için size mail gonderdim Ufuk Bey.pazartesi günü İzmit kartepeden inerken frenler boşaldı.çok ısınmış soğuyunca düzeldi.izmit sanayide devam edin ön arka balata disk daha gider dediler.şimdi memlekete geldik bugun abs uyarısı verdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2021, 17:01:54 »
lamba ile baktılar elle kontrol görmedim Ufuk Bey

Lamba ile kontrol tam sağlanmayabilir, soketi sökerek kabloda kırık vs. var mı? kontrol edilmeli, soket kısmı temizlenmeli, ayrıca sorun çözüldüğünde ABS Check ışının sönmesi için sensörün belirli bir süre okuması, yani araç çalışır haldeyken tekerin dönmesi veya arıza tespit cihazı ile arızanın silinmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2021, 17:03:57 »
Teşekkür ediyorum

Mesaj Birleştirildi: [time]Eylül 04, 2021, 18:03:38[/time]
Lamba ile kontrol tam sağlanmayabilir, soketi sökerek kabloda kırık vs. var mı? kontrol edilmeli, soket kısmı temizlenmeli, ayrıca sorun çözüldüğünde ABS Check ışının sönmesi için sensörün belirli bir süre okuması, yani araç çalışır haldeyken tekerin dönmesi veya arıza tespit cihazı ile arızanın silinmesi gerekir.
uyarınızla oto elektrikçiye gittim cihaza bağlayıp hatayı sildi. Yeniden de yanmadı. Sökenleri elle kontrol etti.söker başları bazen oksitlenir birdahaki olursa soketi değişiriz dedi. Çoook teşekkürler. 36000 orijinal parça fiyatından kurtulduk. Fren Balat’a disk için siparişimi bugün mail atacağım size .

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2021, 19:11:20
ABS uyarısı yanıp bazen sönüyor . Tek Soket ve kablo fiyatı alabilir miyim sol arka ABS için?