Gönderen Konu: Yağmur suyu tahliyesi  (Okunma sayısı 443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür edildi
Yağmur suyu tahliyesi
« : Eylül 03, 2021, 20:43:34 »
Merhaba. Yağmur suyu tahliyesi ile ilgili konular eski olduğu için böyle bir konu açıyorum. Geçenlerde aracımı ağacın altına durdurdum, birkaç gün sonra baktığımda ön camın altında birçok yaprak, çöp biriktiğini gördüm. Büyükleri alsam da küçükler ben alamadan içeriye döküldü zaten kuruduğu  için. O kadar küçükler suyla birlikte tahliyeden akıp gidiyordur diye düşündüm ama bir ara su döktüğümde akan bir şey göremedim. Belki kendiliğinden döküldü bilmiyorum.

Eski corollalarda tahliye tıkanması gibi sorunlar okumuştum, yenilerde var mı bilmiyorum. Kullanım kılavuzunda bu konuya dair hiçbir veri yok.

Merak ettiklerim bu konuda neye ne kadar dikkat etmek gerekir? Büyük parçalar alınır da küçükler dediğim gibi akıp gider mi? O kadar küçük şeyleri almak hem zor hem fuzuli gibi sanki. Servis bu tahliyelerin temizliğini rutin bakımlarda yapıyor mu? Yapmıyorsa yaptırmak gerekir mi? Bu tarz sorular aklıma geldi, konuşalım diye düşündüm.

Toyota Club Türkiye

Yağmur suyu tahliyesi
« : Eylül 03, 2021, 20:43:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağmur suyu tahliyesi
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2021, 23:01:31 »
Servis bakım esnasında oraların temizliğini yapmaz en fazla motor havuzunda kenarda köşede görünen birşey varsa onu alır,
Dikkat etmeniz gereken konu aracı ağaç altına park etmemek,çünkü hangi araç olursa olsun açık yerlerden yaprak kurusu gazel vs dökülecektir,heleki artık son bahara girdik ağaçlar daha çok yaprak dökerler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2021, 23:02:41
Aracınız henüz çok yeni bir araç olduğu için kaporta aksamı ne durumda gider boşlukları nasıl bilemeyiz ustalar bile tecrübe etmemiştir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.