Merhaba arkadaşlar
Aracımın davlumbazlarına izolasyon yaptırmayı düşünüyorum (kapılarımda zaten var).özen hifi ye gittim istanbulda
şu fiyatı verdi
CTK 2 kat bitüself mi ne bir şey dedi 1050 lira
Würth+ctk 1650 lira
Focal için de 1250 lira dedi
bu rakamlar sadece ön davlumbazlar için.
Düşünce ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.(İstanbuldayım)
Not:Kendin de yapabilirsin diyen arkadaşlar olacaktır ama o konuda yeteneğim olduğunu düşünmüyorum .

Teşekkürler şimdiden
ek: Subigarage dan da fiyat aldım direkt ön arka 400 euro dedi
Valla abi elinden gelmiyorsa yapacak birşey yok pamuk eller cebe olacak.
Sadece davlumbazlari mi yapacaklar? ( ic tarafa mi teker tarafina mi).Bu islemin saglayacagi yalitim o paraya degecek mi?
Sadece ön iki teker ise çok çok çok fazla, arkanıza bakmadan uzaklaşın. Bitüself'i ben de kullandım aracımda 10mt x 30cm boyutundaki paketi 175-200₺ civarı şuan. Emin olun kendinizin yapabileceği kadar basit bir işlem.
İlaveten; kapalı hücre ses yalıtım 1mt² 4mm kapalı hücre ses yalıtım süngeri de 75-125₺ bandında max. Size en fazla 3mt² yeterli.
Sadece davlumbazlari mi yapacaklar? ( ic tarafa mi teker tarafina mi).Bu islemin saglayacagi yalitim o paraya degecek mi?
Uğultuyu alsın yeter uzun yolda

Mesaj Birleştirildi: [time]Eylül 01, 2021, 13:30:23[/time]
Sadece ön iki teker ise çok çok çok fazla, arkanıza bakmadan uzaklaşın. Bitüself'i ben de kullandım aracımda 10mt x 30cm boyutundaki paketi 175-200₺ civarı şuan. Emin olun kendinizin yapabileceği kadar basit bir işlem.
İlaveten; kapalı hücre ses yalıtım 1mt² 4mm kapalı hücre ses yalıtım süngeri de 75-125₺ bandında max. Size en fazla 3mt² yeterli.
Evet sadece ön teker olduğu için zaten bana da çok geldi.Bitüself üzeri Ctk olacak dedi yani malzemeyi anlattı.Tekerleği söküp davlumbazı sökecek yerimde yok açıkcası ondan biraz kendim denemek istemiyorum.
Mesaj Birleştirildi: 01 Eyl, 2021 13:31
Valla abi elinden gelmiyorsa yapacak birşey yok pamuk eller cebe olacak.
En baştan hiç kapıları bile yaptırmasaydım diyorum bazen,yaptırınca araba çağ atladı
Gerçekten zor değil ve tekeri sökmenize gerek yok, 4-5 klip çıkarıp davlumbazı çıkaracaksınız ve temizleyip önce bitüself sonra da kapalı hücre süngeri falçata ile kesip yapıştıracaksınız. İzmirdeyseniz yardımcı olayım.
Gerçekten zor değil ve tekeri sökmenize gerek yok, 4-5 klip çıkarıp davlumbazı çıkaracaksınız ve temizleyip önce bitüself sonra da kapalı hücre süngeri falçata ile kesip yapıştıracaksınız. İzmirdeyseniz yardımcı olayım.
bunu davlumbaza mi yapistiriyoruz arac govdesine mi?
bunu davlumbaza mi yapistiriyoruz arac govdesine mi?
Her iki tarafa da yapıştırılabilir hiç sorun değil.
Yine bir bakim videolara youtube dan,varsa tavsiye video link yollar iseniz sevirinim.Bu arada istanbul`dayım.Teşekkür ederim.
Davlumbaza yalıtım koyunca elinize ne geçecek ? Yol sesini kesmesini beklemeyin. Bir miktar fark yapacak ama verdiğiniz paraya değer mi tartışılır.
Davlumbaza yalıtım koyunca elinize ne geçecek ? Yol sesini kesmesini beklemeyin. Bir miktar fark yapacak ama verdiğiniz paraya değer mi tartışılır.
uzun yolda ki uğultuyu azaltacağını umuyorum.diğer taraftan zaten o paralara yaptırmam o yüzden sordum yönlendirme yapabileceğiniz yer varmı diye.
uzun yolda ki uğultuyu azaltacağını umuyorum.diğer taraftan zaten o paralara yaptırmam o yüzden sordum yönlendirme yapabileceğiniz yer varmı diye.
Kendiniz yapabilirsiniz CTK nın yalıtım malzemelerini alabilirsiniz. Bu konuda sorun olacağını sanmıyorum. Sorun aracın zaten yalıtım yapıştıracağınız yerlerinde fabrikasyon yalıtımının olması. daha iyisini istiyorsanız örneğin CTK firmasının en sert ürünü dominatör kullanmanız lazım ve aracın yalıtımlarını sökmeniz gerek. Bu kadar uğraş ve paraya yine de değmez.
Pütürdür , poliüretandır fark etmez. tekerden gelen sesleri kesseniz bile başka yerlerden bu sesleri alacaksınız. Uğultu yapmaması için taban ve bagaj kısmı çok önemli , yalıtım malzemesi yok çünkü oralarda..
Bukadar kesin nereden konuşuyorsun dersen ben yaptım arabanın her köşesine de oradan biliyorum ..
Fiyatlar genel olarak düşük değil. Aslında telefonda bir programla ses daha çok nerede yoğunlaşıyor, tespit etmek faydalı olur.
Bu arada Özen HiFi iyi ve temiz iş yapar.
Kendiniz yapabilirsiniz CTK nın yalıtım malzemelerini alabilirsiniz. Bu konuda sorun olacağını sanmıyorum. Sorun aracın zaten yalıtım yapıştıracağınız yerlerinde fabrikasyon yalıtımının olması. daha iyisini istiyorsanız örneğin CTK firmasının en sert ürünü dominatör kullanmanız lazım ve aracın yalıtımlarını sökmeniz gerek. Bu kadar uğraş ve paraya yine de değmez.
Pütürdür , poliüretandır fark etmez. tekerden gelen sesleri kesseniz bile başka yerlerden bu sesleri alacaksınız. Uğultu yapmaması için taban ve bagaj kısmı çok önemli , yalıtım malzemesi yok çünkü oralarda..
Bukadar kesin nereden konuşuyorsun dersen ben yaptım arabanın her köşesine de oradan biliyorum ..
Bendeki 2012 corolla,aracın yanına gidince incelerim davlumbazı.
Arka bagaj icine yapsak fark eder mi?
Arka bagaj icine yapsak fark eder mi?
bagajın tamamı yerine arka cam altı , koltuk altı , kabine bakan davlumbaz üstlerine yalıtım yapılırsa yeterli olur.
.
Facebook gibi kullanmak yerine yukarıda sağda "Haberdar et" butonuna tıklayıp güncellemeleri alabilirsiniz. Tıklamak zor geliyorsa nokta yerine yorumda bulunabilirdiniz.
Facebook gibi kullanmak yerine yukarıda sağda "Haberdar et" butonuna tıklayıp güncellemeleri alabilirsiniz. Tıklamak zor geliyorsa nokta yerine yorumda bulunabilirdiniz.
Selam Mutlu nasılsın?
Daha önce sordum mu hatırlayamadım da konuyu da tekrar güncellemiş olmak için kapı çevresine ses kesmek için bant tarzı bir uygulama yapmıştın,ne idi marka model link atabilir misin?
Teşekkürler
Bu arada davlumbaz için tekrar görüştüm arkadaşlar,bitüself+ctk premium 2mm+elastic 6 mm 4 teker için 3.500 lira istediler (3 gün sürermiş.)
Tıklamak zor gelmedi, haberdar olmak da istemedim, yorum yapmaktan vazgeçtim, sil seçeneği olmayınca noktaya çevirdim. Bu arada yorumunuzu da yeni gördüm.