Gönderen Konu: Park sensörü ve geri vites lambası sorunsalı  (Okunma sayısı 1082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Park sensörü ve geri vites lambası sorunsalı
« : Eylül 01, 2021, 08:55:20 »
Corolla Verso aracımda bir süre önce aracı geri vitese taktığımda arka park sensörünün çalışmadığının ve geri vites lambasının yanmadığını fark ettim. Ön sensörler çalışıyordu. Yetklili servise bıraktım. İlginçtir ki serviste sorun çıkmadı. Gerçekten de aracı aldığımda her ikisi de çalışıyordu. Bu arada bulamadıkları arıza için arzıa tespit ücreti almayı da ihmal etmediler :). 2 hafta sonra uzun yola çıktım. Yine aynı arıza. Bu defa aracın sağ arka lambalarının soketini çıkardım. Baktım ki arka park sensörleri çalışmaya başladı. Bu defa ampullerin olduğu plastik parçayı çıkarıp sadece geri vites ampulünü çıkardım. Yine sensörler çalışmaya başladı. Sensörler ampulu takınca çalışmıyor, ampulü çıkarında çalışıyor. Bu arada ampul sağlam. Üstteki aynı ebattaki ampulle de değiştirdim. Sonuç değişmedi. Sokete ampul takılınca park sensörleri çalışmıyor. Ampül kesinlikle sağlam. Denedim. Soketti de temizledim. Sonuç değişmedi. Sanırım 37 nolu sigorta idi geri vites lambasının sigortası. Onu da kontrol ettim. Sağlamdı. Sorun ne olabilir? Fikri olan var mı?
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Toyota Club Türkiye

Park sensörü ve geri vites lambası sorunsalı
« : Eylül 01, 2021, 08:55:20 »