Gönderen Konu: Mds aracım yolda stop etti.  (Okunma sayısı 889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Mds aracım yolda stop etti.
« : Eylül 01, 2021, 01:11:58 »
Merhabalar. Dün yolda giderken corolla vision mds aracım birden stop etti. O 3-5 saniyede aklıma şanzımanla ilgili milyon tane fikir gelmiş olsa da gözüm tüp göstergesine takıldı ve muhteşem son. Bilmem kaç kilometredir aracıma benzinde biliyormuşum lpg'de zannederek. :))) Artık benzin ışığı yanmasına alışmış bir toyotacı olarak burdan emeği geçen tüm mühendislere teşekkürü bir borç bilirim, 2019 aracıma çarşının ortasında benzin koydurttunuz bana. Sağolun, varolun.

Toyota Club Türkiye

Mds aracım yolda stop etti.
« : Eylül 01, 2021, 01:11:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Mds aracım yolda stop etti.
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2021, 10:46:49 »
Aracınızla uyumlu yakıt göstergesi sıfırlama modülü var, neden kullanmıyorsunuz ki?

Benim aracın 2021 model 1.5. Uyumlu olan çıksın ilk ben takacam valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2021, 02:56:50 »
Takip etmedim bilgim yok, alıştım da zaten :) bizim göstegeden yaptığımız işi mi yapıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2021, 08:11:49 »
Evet. Her arabayı çalıştırdığınızda otomatik yapıyor

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2021, 10:36:35 »
Merhabalar. Dün yolda giderken corolla vision mds aracım birden stop etti. O 3-5 saniyede aklıma şanzımanla ilgili milyon tane fikir gelmiş olsa da gözüm tüp göstergesine takıldı ve muhteşem son. Bilmem kaç kilometredir aracıma benzinde biliyormuşum lpg'de zannederek. :))) Artık benzin ışığı yanmasına alışmış bir toyotacı olarak burdan emeği geçen tüm mühendislere teşekkürü bir borç bilirim, 2019 aracıma çarşının ortasında benzin koydurttunuz bana. Sağolun, varolun.

Valla toyota mühendisleri arabayı benzinli üretmiş ışığıda koymuş, Lpg olayını sizin takip etmeniz gerekmez mi? :) Ayrıca bu durum sadece toyotaya has olan bir durum değil, yol bilgisayarında menzil gösteren her araçta benzin göstergesi düşüyor. Ama şöyle birşey var benzin deposunun yarıdan fazlası dolu olursa ışık yanmıyor benim aracımda.(Aracım 2011 CRV)

Ek bilgi : Eğer aracınızda benzin biterse LPGde çalıştırmanız mümkün. LPG düğmesine basılı tutarak marş yaptığınızda araç direk LPGde çalışacaktır. Haliyle biraz geç marş alacaktır. Ama yolda benzin doldurmaktan iyidir :)

Uyarı! : Sürekli bu işlemin yapılması aracın sağlığı açısından iyi değil. İ
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2021, 07:43:43 »
Valla toyota mühendisleri arabayı benzinli üretmiş ışığıda koymuş, Lpg olayını sizin takip etmeniz gerekmez mi? :) Ayrıca bu durum sadece toyotaya has olan bir durum değil, yol bilgisayarında menzil gösteren her araçta benzin göstergesi düşüyor. Ama şöyle birşey var benzin deposunun yarıdan fazlası dolu olursa ışık yanmıyor benim aracımda.(Aracım 2011 CRV)

Ek bilgi : Eğer aracınızda benzin biterse LPGde çalıştırmanız mümkün. LPG düğmesine basılı tutarak marş yaptığınızda araç direk LPGde çalışacaktır. Haliyle biraz geç marş alacaktır. Ama yolda benzin doldurmaktan iyidir :)

Uyarı! : Sürekli bu işlemin yapılması aracın sağlığı açısından iyi değil. İ

Takip etmeyi unutabiliyor insan şekildeki gibi :) Mühendislere teşekkürüm de bu yüzden, "araca özel lepeğe yaptığ abiğ" diyip de arkasından modül sattıran zihniyet. Demek ki yapamamışsın araca özel ?

Ek bilgi için teşekkürler,  benzinliğe çok yakındım, gerek görmedim. Lpg taktırırken utanmadım benzin doldururken hiç utanmam, orda da emeği geçenlere teşekkür ediyorum aklıma iyi getirdiniz :) 4 lira bilmem kaç küsur tl 1 litre LPG'ye verdiren, unutup da benzinle yol aldığınızda pişman ettiren, bunu yaşamamıza vesile olan herkese de teşekkürü bir borç bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2021, 08:50:14 »
Bidonla benzin almak yasak değil mi? Nasıl almanıza izin verdiler ki
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2021, 09:16:57 »
Karakoldan yazı istiyorlar genelde. Ama bazı benzinlikler yazısız veriyor. Benzini de benzin bidonunda taşımak lazım ayrıca. Diğer türlüsü tehlikeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2021, 12:03:21 »
5 litrelik su şişesinde taşıdım valla. O yasağı dinleyen benzinliğe de rast gelmedim daha.

Edit: imla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2021, 13:02:47 »
5 litrelik su şişesinde taşıdım valla. O yasağı dinleyen benzinliğe de rast gelmedim daha.

Edit: imla.
Siz yinede dillendirmeyin bu memlekette beyana dayalı geriye dönük işlem yapılıyor unutmayın,
Mazallah bir gören duyan canı sıkılan olur neme lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2021, 04:42:42 »
Siz yinede dillendirmeyin bu memlekette beyana dayalı geriye dönük işlem yapılıyor unutmayın,
Mazallah bir gören duyan canı sıkılan olur neme lazım.

😅 Haklısınız.