) Bu konularda çok teknik bilgim yok, corolla 1.5 hakkında da çok bilgim yok ancak 3 silindirli bmw 3.16lar, vw grubu 1.0tsi motorlar hakkında pek iyi şeyler okumadım. Özellikle çalştırma ve kapama anında sarsıntılı ve vuruntulu çalıştığını okudum, duydum.. Genel piyasa algısı çok uzun ömürlü olmadıkları yönünde.. Motorlar v4,v6,v8,v10 diye giderken son dönemde tasarruf odaklı v3lerin çıkması bana çok mantıklı gelmiyor zaten..
) üç önerim olacak:
Evet sık araba değiştiren biriyim bakalım hakkımızda hayırlısı.
Ama artık bu lüks sınıf araçlardan vazgeçip daha az yürütme maliyetli araçlara geçmem gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bu hevesin bir sonu yok hep cebe zarar.
O yüzden aşırı derecede kararsız bir aşamadayım. Ama CR-Vyi satabilirsem ve senin aracın hala duruyor olursa anlaşabilirsek aracına talip olabilirim 
Yani bu arabayı aldığımdan beri sıkıntılar bırakmadı peşimi o yüzden elden çıkartıp daha makul bir araca binmeyi düşünüyorum. Eylül sonuna kadar sanırım aracımın problemleri hallolur bende ilana çıkarırım aracımı.
Merhabalar Selman bey,
Corolla konusunda evdekiler ile anlaşabildiyseniz kesinlikle 1.6 olanı alın zaten 1.5 ile 1.6 yakıt tüketimi verileri aynı sadece şehir içinde 0.5 lt fark var ama oda kağıt üzerinde,
eğer güzel bir araca bineyim diyorsanız,
Corolla 50 yıl serisi 2018 model,
Corolla 2020 1.6 flame ve yukarısı,
Son olarakta Skoda Octavia yeni kasayı incelemenizi tavsiye ederim,yeni kasada artık yarı hybrit sistem kullanıyorlar ve araç çok keyifli yakıt tüketimide çok ideal seviyelerde fabrika verisi uzun yolda 3.8 ve test aşamasında 50 litre ile kış ayında İstanbul--safranbolu gidiş geliş karmada çoğu tabi uzun yol otoban limitleri de yüklü kullanımda 1000 km yaptı buda çok güzel bir tüketim.
Fehmi beyin dediği gibi ben uzun süreli elde araç tutabilen bir adam değilim. Amacım aldığım araç bana masraf açmasın satmak istediğimde elden çabuk çıkarayım. 2019 1.6 vision, 2020 1.6 Dream, şimdi de 2021 1.5 Dream sahibiyim. Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz yani. Öncelikle şunu soyliyim, bu araç ile 1.6nın reeldeki yakıt degerlerinin alakası yok. İlginç bir şekilde kağıt üzerindeki verilerden de iyi yakıt değerleri yakaladığını izlemiştim bir test vidyosunda. Hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama ünlü bir otomobil kanalıydı. Gerçekten de doğru. 1.6 ile ortalama 9-9,5 litre ile gezdiğim guzergahta bu araç 7.1 litreyi bile görmedi! Aynı yollarda gidiyorum, aynı şekilde kullanıyorum. 1 ay oldu alalı. Hiç sifirlamadim. Bir kere ücretsiz yoldan Kocaeli-Bursa yaptım. Bilen bilir rampası boldur. Gerisi şehiriçi (yani 1.6 ile yaklaşık 10 litre ile gezdiğim yollar) ve şu an 1700 km'lik ortalama 6.6 litre. Adamlar yaklasik yüzde 30 daha ekonomik derken doğru söylüyormuş. 1.6 ile ücretli bomboş yoldan 3 kere Kocaeli-Balikesir yaptım. 110 sabit hızla 5.5 litrenin altında gidemedim hiç. Kasmıyım normal gideyim dersen de 7 yakıyordu uzun yolda. Bu aracı Düzce'den aldım, Kocaeliye geldim ücretsiz yoldan. En az 10 ışıkta durdum. Varış ortalaması 4.9 litre idi hiç kasmadan ve ilk kullanımda. Araba normal modda çok düşük devirde ilerliyor. Spor modda başka bir araba oluyor. Bazen gece çıkıp spor modda gazlıyorum 5-10 km😃 4000 devirden sonraki sesini duymak için 😃
Yaşlanmış arabaların bakım ve yedek parçaları yakın zamana kadar el yakmıyordu,son enflasyon yükselişi ve ithalat gümrük vergileri artışı ile artık çok güzel de olsa bu tür arabaları yürütmek bütçesi ölçülü orta sınıf insanlar için dayanılmaz oldu,bu nedenle yeni veya az km itinalı kullanılmış bir Toyota ile bundan sonra araç sahibi olarak yola devam etmek iyi bir seçim olur,zaten Cr-V ile Karadeniz yaylalarını gezmişsinizdir,umarım gönlünüze göre bir Toyota alırsınız.
Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.Ümit bey artık evdekilerde tipinden falan vazgeçti masrafsız olsun zarar ettirmesin diyorlar. Alacak olursam 50.yıl serisi aklımda olan bir model, yeni kasanın flame paketlerine maalesef bütçem yeterli olmuyor. Her ne kadar corollanın 1.5 motoruna karşı olduğunuzu diğer konularda okumuş olsamdaFehmi beyin dediği gibi ben uzun süreli elde araç tutabilen bir adam değilim. Amacım aldığım araç bana masraf açmasın satmak istediğimde elden çabuk çıkarayım.
Yeni octavialar benimde çok hoşuma gitti ama maalesef fiyaları çok yüksek. Ama 2. el 2016 50 bin kmyi geçmemiş 1.2 tsi DSG octavialarada göz kırpmıyorum değil. Bakalım hakkımızda hayırlısı.
Faruk bey yorumunuz belkide forumda 1.5 ön yargısı olan veyahut uzak duran arkadaşlar için ilaç gibi olmuş. Eğer bahsettiğiniz gibi yakıt tüketiminde bu denli bir fark varsa yılda 20bin km yol yapan ben için mükemmel bir değer. Merak ettiğim 2 şey var cevaplarsanız memnun olurum.
1- şehirler arası yolda 130-140 bandında ilerlerken yakıt tüketim değeri kaç gösteriyor?
2-şehir içinde agresif kullanımda yakıt tüketimi kaç lt gösteriyor?
Şuan ben CRVde LPGli kullanımda şehir dışı 45-50 krş, şehir içi 55-65 krş yakıt tüketimim var. Eğer bu değerlere yakın bir benzin tüketimi varsa 1.5 corollaya LPG takmadan devam ederim.
Tokay abi memlekette o kadar güzel yerler var ki gezip bitirebilmek mümkün değil ama, Rabbim nasip etti 3-4 ayda gezebildiğimiz kadar gezdik yüksek bir aracın kullanım keyfine vardık şükür. Kmsinden dolayı aldığımdan beri yaklaşık 3bin civarı bakım parası verdim ve artık yeter dedim, çünkü beni gerçekten zorluyor. Belki bu saatten sonra daha çok masraf gerektiren bir olayı olmaz ama sonuçta eski araç olunca ve bende bu konuda pimpirikli olunca bakımı gelmemiş parçaları da değiştirmeye kalkınca sıkıntı oluyor. O yüzden şimdiki hedefim 40-50 bin kmyi geçmemiş akü dahi olsa masraf istemeyen bir araç almakGüzel temennilerin için çok teşekkür ederim.

Aslında artık 1.5 corollaya karşı değilim çünkü başka alternatif kalmadı global pazarda top yekün 3 silindir direk enjeksiyon sistemine döndüler,her ne kadar motora uygun LPG kiti üretselerde yinede o motoru LPG ile yürütmek uzun vadede çözümü zor sorunlara neden olacaktır,en güzeli lpg'siz gaz pedalına nazikçe dokunarak sağ şeritten uslu uslu gitmek gerekli
Octavia konusunda 1.2 TSI değilde 1.5 alırsanız daha mantıklı olur,madem ikinciel olacaksa superB daha mantıklı olacaktır,yalnız aklınızda bulunsun SUPERB alırsanız benim kulaklar çok çınlar
Çünkü o arabayı almak bir dert satmak ayrı bir dert,alınca konforundan ötürü satmamak için kırk takla atıyor insan,siz bence Skoda tarafına hiç bakmayın direk 50.yıl 2018 Corolla alın keyfinize bakın Kutay bey'e biraz daha ısrar edin
2 senede de LPG olsa bile bişey olmaz benden yana
Ev alıp borçlandıktan sonra yine eski bir accord alıp 4-5 yıl kullanmayı düşünürüm. Ama şuan şükür imkan varken elimdeki parayı bu şekilde değerlendiriyorum. Ha araba alana kadar ev alsaydım çok daha kıymetlenmişti o ayrı konu ama en azından yaşımız daha ileri gitmeden aklımdakileri kullanmaya çalışıyorum.