0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Aracimin aktuator ve debriyaj takimi yetkili serviste degismisti. Bugun servise gittigimde trafik lambalarinda beklerken araci N konumuna al dedi. E de frene de bassan kavrama devam eder balatayi yer vs dedi bana mantiksiz geldi. Arac E konumunda frende beklerken kendini bosa atiyordur diye dusunuyorum. Otomatigin anlami kalmaz yoksa. Sizlere danisayim dedim.
Yanlış bilgi olduğunu düşünüyorum. Motor devri düşüyor tam durunca. Frenden çekince gaza henüz basmadan bir miktar hareketlenme bile oluyor.
Fren pedal müşiri, vites konum sensörü, aktüatör ve kalibrasyonda herhangi bir sorun yoksa 25km/s altında frene bastığınızda yaklaşık 500-750ms civarında aktüatör debriyaj kavramayı sonlandırır.
Sonrasında ne olur hocam,kavrama yine hazırda beklemezmi yani frene basılı tuttuğu süre içerisinde baskı kavramaya en yakın konumda bekleme yapmazmı?Ayak frenden çekildiği anda öne anında hareket etmesi baskının balata yüzeyine en yakın konumda olduğu anlamı taşımıyormu?Yani yetkili servisin verdiği bilgi doğrumu?Manuel şanzımanda debriyaja bastığımız zaman bilya baskı şemsiyelerini ileri yiterek balatadan ayırıyor,bıraktığımız zaman tekrar yapışarak kavramayı yapıyor MMT de bunu yapan sistem varmı eğer neden balatayı çabuk bitiriyor,yada aşırı ısınma yaşayıp araç kendini korumaya alıyor.Teşekkürler.