Gönderen Konu: Frenler tutmadı  (Okunma sayısı 832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Frenler tutmadı
« : Ağustos 28, 2021, 21:27:43 »
İzmit Kartepe’den inişte araçta 5 kişiydik ve inişşin son km’sinde baktım fren tutmuyor ve sona kadar pedal gidiyor . El freniyle yavaşlayıp durdum .30 dk sonradan normale döndü.Balata kokusunda vardı. İlkkez başıma geldi biz Karadeniz’de okadar yokuş indik sorun olmada burada böyle birdurum oldu. Araç 105 binde ve 5 bin km önce arka Balat’a disk değişti. Ön Balat’a disk aldığımdan beri 30 bin km dir duruyor .usta ön balatan daha iyi gider demişti. Bu kadar ısınma Balat’a markasından mı ,bitmesinde mi olur? Yada fren yağı mı değişmek lazım ?

Toyota Club Türkiye

Frenler tutmadı
« : Ağustos 28, 2021, 21:27:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Frenler tutmadı
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2021, 22:47:47 »
Geçmiş olsun. Fren sisteminde başka bir sorun yoksa Fren tutmamasının birkaç nedeni var diye biliyorum.

1- Fren hidroliğinin eksik olması,
2- Fren hidroliğinin eski olmasından dolayı ısınınca basınç işlevini yerine getirememesi,
3- İnişlerde sürekli ayağımızı frende tutarak balataların aşırı ısınması neticesinde disk yüzeyinde tutunaması.
4- Fren sisteminde basıncı sağlayan westinghause sisteminde bir kaçak olabilir.
Başka nedenleri de vardır bilenler yazacaktır.

Rampa inişlerinde sürekli frenleme yerine hızımıza uygun düşük vitesle aracı motor freni ile destekleyip frenlere fazla yük bindirmemek gerekiyor. 2 yılda bir fren hidroliğinin değişmesi yerinde olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2021, 23:41:29 »
Erhan bey gerekli açıklamayı yazmış, ek olarak sizn sorununuz eğer pedal dibe kadar indiyse aşırı ısınmadan dolayı westinghause lastiği kendini bırakmıştır,soğuyunca geri yerine gelir,yada hidrolik işlevini yitirmiş gerekli basıncı sağlamıyordur,
İlk iş olarak form sponsorumuz tem otodan NIBK fren balatası ve araca uygun hidrolik alıp balatasları ve hidroliği değiştirin disklerde fiziksel bozukluk varsa torna yapılsın ve westinghause bakımı yaptırın herşey düzelir,
O şekilde aracı kullanmanız tehlikeli olur nerede ne yapacağı belli olmaz en kısa sürede bakımını yaptırmanız iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 28, 2021, 23:45:29
Araçtaki fren balataları metal oranı fazlaysa ısıyı çok yükseltir sistemden ısı bertaraf edilmezse ve hidrolik ile westinghause taşınır lastik kendini bırakınca fren tutmaz,o yüzden kaliteli fren balatası kullanılmalı ve hidrolik en fazla 40 binde bir değiştirilmeli,araçta LPG varsa ve regülatör westinghause yakın yerdeyse onun yaydığı ısıda freni olumsuz etkiler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2021, 09:53:16 »
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. TEM oto ile email yolu ile Balat’a ve diğer parça için fiyat istedim. Motor yağı ve fren yağı konusunda ben motul kullanmayı düşünüyordum.İstanbul’da Toyota alıp satan tamir eden bir dostum önermişti.Motul RBF 660 fren yağı ve motul 8100 XCleAn EFE 5-30 kullansammı yoksa orijinal yağlarını mı kullansam kararsız kaldım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2021, 10:15:02 »
Geçmiş olsun, cevaplar verilmiş.
Aracınızda Esp vb. sistemler varsa düşük viskoziteki fren hidroliği kullanmalısınız.
Fren hidroliği kaynama noktası önemlidir, aşırı yük, rampa iniş ve sık fren kullanımına dikkat edilmeli. Sürekli düşük doz frenajdansa, daha kuvvetli ve kısa süreli frenaj tercih edilmeli sürül güvenliği dikkate alınarak. Bu yüzden uygun viteste iniş tercih edilmeli. Jant tasarımı da bu noktada önemlidir.
Balataların ısı altındaki davranışları da değişir, şişme üretim özelliklerine bağlı olarak belli oranda yapar.
Hidrolik kaynadıysa özelliğini nispeten daha çok yitirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2021, 10:16:22 »
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. TEM oto ile email yolu ile Balat’a ve diğer parça için fiyat istedim. Motor yağı ve fren yağı konusunda ben motul kullanmayı düşünüyordum.İstanbul’da Toyota alıp satan tamir eden bir dostum önermişti.Motul RBF 660 fren yağı ve motul 8100 XCleAn EFE 5-30 kullansammı yoksa orijinal yağlarını mı kullansam kararsız kaldım?
Ufuk bey ve ekibi aracınız için en ideal ürünleri önerecektir,tavsiyelerini dikkate almanızı öneririm,parça fiyatları diğer ürünlere göre bir miktar fazla olabilir ama parasını sonuna kadar hak eden ürünler,kendi aracıma aldığım ön fren balatası disk yüzeyine resmen temizlik uygulamış eski haliyle yeni hallerini görmüş olsaydınız gerçekten tereddütsüz bütün çevrenize tavsiye ederdiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.