Herkese merhaba. 2012 model Toyota Yaris 1.33 cvt aracım 125.000 km de. Aracın sıcak hava üfleme kanallarından 1 tanesi ılık hava üflüyor. Bu kapsamda önce kalorifer peteği temizliği yaptıracağım. Sonra mevcut antifirizi Castrol radicool sf kırmızı antifiriz ve saf su karışımı ile değiştirmeyi planlıyorum. Ancak yaşadığım şehirde kafama uygun bir usta bulamadım. Merak ettiğim soru şu. Soğutma sistemindeki eski suyu tamamen boşaltmak için motor bloğunda boşaltma tapası var mı? Varsa yerini fotoğrafla gösterebilir misiniz? Çünkü radyatörün altındaki tahliye vanasından sadece radyatör içerisindeki s. sıvısı boşalacak. Geri kalan eski s. sıvısı motor bloğunda kalacak.
Hangi durumda ılık hava üflüyor?
Soğuk yazlık konumdamı kışlık konumdamı?
Motor suyunu malesef tamemen boşaltanazsınız, radyatörü boşalttıktan sonra teemostadı sökerseniz bir miktarda oradan akar,daha sonra radyatör giriş çıkış borularını sökersiniz birazda oradan akar ama tamamen boşaldım isterseniz devirdaim pompasını sökmeniz lazım o zaman hepsi boşalır,tekrar antifiriz tamamlarken saf su kullanın kesinlikle çeşme suyu koymayın ve sistemin havasını iyi alın yoksa hararet yapar veya ilk çalıştırmada araç içinde su şırıltı sesi duyarsınız.
Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2021, 21:30:01
Termostadı geri takarken (o zahmete girerseniz) contasını yenilemeyi unutmayın.