Gönderen Konu: Motor sorunu :(  (Okunma sayısı 2206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Motor sorunu :(
« : Ağustos 25, 2021, 12:41:02 »
Araç uzun yolda giderken stop etti daha sonrada çalıştığındada stop etti ve yarım gazda sallantıda çalışıyor. Ve ses geliyor alttan. Tamirci baktı motor yapılacak diyor yatak sarmış diyor. Bu işin içinden nasıl çıka bilirim bilgisi olan varmı? 1999 3.0 v6 450.000 km

Toyota Club Türkiye

Motor sorunu :(
« : Ağustos 25, 2021, 12:41:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor sorunu :(
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2021, 15:04:31 »
Araç uzun yolda giderken stop etti daha sonrada çalıştığındada stop etti ve yarım gazda sallantıda çalışıyor. Ve ses geliyor alttan. Tamirci baktı motor yapılacak diyor yatak sarmış diyor. Bu işin içinden nasıl çıka bilirim bilgisi olan varmı? 1999 3.0 v6 450.000 km
Nerede ikamet ediyorsunuz?
Araca bakan usta toyata ustasımı yoksa her araca hizmet veren birimi?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2021, 15:48:45 »
Yatak sardıysa iş bitmiştir. Yapılması lazım. Ustaya güvenmeyin , başkaları da baksın. Motorda devir ile artan tıkırtı varsa muhtemelen de doğrudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2021, 10:23:38 »
İzmirde ikamet ediyorum. Şuan 2. Ustaya göstericem ptesi bi usta daha bakıcak. Kazakistanlı bi eleman (usta bu araçta kronik hastalık diyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2021, 11:07:45 »
İzmirde ikamet ediyorum. Şuan 2. Ustaya göstericem ptesi bi usta daha bakıcak. Kazakistanlı bi eleman (usta bu araçta kronik hastalık diyor)
İzmir'de oğuz oto var işinde uzman bir işletme,aracınız özel bir araç öyle her Usta'nın anlayacağı türden değil (zaten her markanın ustası ayrıdır ama bizde hepsi filozof) o yüzden aracınızı sadece Toyota'ya hizmet veren Usta'ya emanet edin ve orjinal parça kullanın,öyle kronik falan bir şey değil yıllar içerisinde doğru bakım görmediği ve LPG ile hor kullanıldığından ancak bu kadar dayanmış yoksa o motoru öldürmek bir insan ömrü için yeterli değil çok sağlam bir makina, zaten öyle olmasa bunca yıl tüm eziyetlere rağmen 450 bin km hizmet etmezdi.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2021, 11:07:50 »
Ustası görmeli . Belki yağ pompası sorunludur. Yada subap kadehleridir. Bir ihtimal yağ sorunudur.. Belli olmaz , enjektör sorunu veya ateşleme sorunu da olabilir. Bakılması lazım.

Fakat ciddi metal sesi varsa yola gitmenizi de önermem. masrafı katlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2021, 11:36:29 »
Aracınız 3.0 V6 olduğuna göre muhtemelen Camry'dir,öyle bir araçla ben 1.000.000 km yaparım,kronik arıza ne demekmiş? siz arabayı kullanmadan çekici ile Oğuz otoya götürün,Bornova naldökende ya da resmi servise sorun,her önüne gelen usta  bu arabalardan anlamaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2021, 13:48:38 »
Kronik hastalık diyen kazakistanlı usta ve Kazakistan’da motoru yapan fabrikada çalışmış. Evet yola çıkmadan yağ kontrolünde herşey normaldi. Fakat uzun yolda yağ eksilmiş yada kaçışrmış diyim. Çünkü tekrar kontrol ettiğimde yağ yoktu çubukta. 2yıldır kullandığım araç yağı ve suyu kontrolünün dışında bana hiç masraf çıkarmamıştı. Bu olay olana kadarda saat gibi tıkır tıkır ve sesiz çalışıyordu. Şansızlıkmı kısmetmi bilemedim.
Oğuz oto peki araca gelip bakarmı? Ona göre çekiciye alıp götüreyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2021, 14:07:36 »
Geçmiş olsun , yağsız kalmışsa hiç marş yapmadan tamirhaneye çekin yapılsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2021, 14:34:02 »
Toyota ve kronik yatak sarması mı? V6 camryde hemde. O araçlar ülkemizde yaygın değil ama Abd gibi pazarlarda milyon kmler çeviriyor. Kronik değildir o, araç yağsız kalmış sizinde belirttiğiniz gibi. Geçmiş olsun bu arada.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2021, 15:52:01 »
Maliyet konusunda tahmini olan varmı? Birde parçada sorun yaşıyacakmıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2021, 17:05:00 »
Maliyet konusunda motor açılmadan rakam verilemez,en gerçekçi rakamları forum sponsorumuz tem oto'dan alabilirsiniz,orijinal yedek parça ve fiyatları olarak.tem oto 0543 40135 65-Oğuz oto 0232 486 84 56
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 26, 2021, 21:11:40 »
Maliyet konusunda tahmini olan varmı? Birde parçada sorun yaşıyacakmıyım ?
Tokay abinin dediği gibi motor açılmadan kimse rakam veremez,aracın km yüksek olduğu için gömlek çakılacakmı yoksa çakılmadan kurtaracakmı bilemeyiz,eğer gömlek çakılması gerek derlerse (ona rektefiyeci karar verir) yapılabiliyorsa kesinlikle alttan ve üstten faturalı olmasını söyleyin,ayrıca o araca veya başka bir araç farketmez kesinlikle orjinal parça kullanın yoksa faturayı ağır ödersiniz,
Parça tedariği konusunda form üyemiz tem otodan yardım alabilirsiniz, telefon numaraları Tokay abinin yorumunda mevcut.
Maliyet konusunda motor açılmadan rakam verilemez,en gerçekçi rakamları forum sponsorumuz tem oto'dan alabilirsiniz,orijinal yedek parça ve fiyatları olarak.tem oto 0543 40135 65-Oğuz oto 0232 486 84 56
02122851093 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 28, 2021, 10:46:54 »
Sanırım Oğuzoto için çok misyon yüklenmiş forum olarak.! Aradığımda hanfendi bizim yapamıcağımız motor yok dedi. Ben ısrarla v6 motor aracı çekiciye getirmeyim direk baksınlar motora bi dedim. Yoğunlar gelemezler dedi bende o zaman motorun resmini göndereyim görsünler dedim tamam dedi. 1 gün boyunca haber bekledim tekrar aramamda tamam göstericem dedi. Daha sonra bana şöyle bi dönüş oldu. “ Ustalarla konuştum bu ara işler çok yagun vakit  ayıramayız diyorlar kusura bakmayın.“ bana zaman sormadılar yada bi kaç gün kalır,1 hafta kalır yada 1 ay kalır o zmn bakarız da demediler. Direk vakit ayıramayız dediler. Yorum sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 28, 2021, 12:57:21 »
Sanırım Oğuzoto için çok misyon yüklenmiş forum olarak.! Aradığımda hanfendi bizim yapamıcağımız motor yok dedi. Ben ısrarla v6 motor aracı çekiciye getirmeyim direk baksınlar motora bi dedim. Yoğunlar gelemezler dedi bende o zaman motorun resmini göndereyim görsünler dedim tamam dedi. 1 gün boyunca haber bekledim tekrar aramamda tamam göstericem dedi. Daha sonra bana şöyle bi dönüş oldu. “ Ustalarla konuştum bu ara işler çok yagun vakit  ayıramayız diyorlar kusura bakmayın.“ bana zaman sormadılar yada bi kaç gün kalır,1 hafta kalır yada 1 ay kalır o zmn bakarız da demediler. Direk vakit ayıramayız dediler. Yorum sizin.
Hocam fotoğrafla veya yerinde gel aracı gör vs ile gelen müşteriye ustalar genelde aynı şeyi söylerler,eğer aracınıza bakılmasını istiyorsanız siz aracı ustaya götüreceksiniz,oğuz otoya gidenler çok memnun olduğu için öneride bulunuyoruz yani müşteri referansları olumlu yönde,usta yolda kalan araca gelir ama orada müdahale edilebilecek bir durum varsa,yapar yoksa çekiye yükle servise getir der,yani fotoğraf ile bu iş olmaz hangisine giderseniz gidin aynı cevabı alırsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2021, 07:33:05 »
V6 motor ben aracı çekiciye yükleyip tek tek gezdirecekmiydim? Ve olduki yaptım çekiciye yükledim gittim eee sonuç? Aynı cevap değilmi? Tok satıcı tabiri. Üstüne 4 tane usta aracımı gelip yerinde görüp 2 si yapamayız biz ve 2 Side yaparım diyip kararı bana bıraktılar. Ve bi tanesi ile anlaşıp kendi çekicisini gönderip aracımı aldılar. Baştan aşağı yaklaşımlar yanlış. telefonla görüşüp hanfendinin bizim yapamıcağımız araba yok lafıyla girip sonradanda çok yoğunlar diyip kestirip atması,herneyse. Benim Oğuz otoyla yaşadığım 2. Ve son deneyim oldu. Herkese hürmetler saygılar