0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba yaklaşık 2 yıldır 2011 T27 1.8 sahibiyim. Aracım 113000 km'de. Aracımda canımı sıkan üç ses var. Bunlardan birisi sadece 0-30 km arası duyulan ıslık gibi ince bir ses ve hızlanınca kesiliyor. İkincisi sabahleyin veya birkaç saat bekledikten sonra ilk hareket sonrası 25-30 km hızı geçtikten sonra motorun alt kısmından lak diye bir metal sesi geliyor. Sanki birşey takılmışta kurtulmuş gibi. Bu sesin verdiği titreşim gaz ve fren pedalında da hissediliyor. Üçüncü olarak göğsün orta üst kısmında bulunan petekten ara sıra trim sesi geliyor. Yalıtım için sökmeye çalıştım fakat sökemedim. Bu sorunlardan birini ve birkaçını yaşayan var ise lütfen yardımını bekliyorum. Teşekkür ederim.
Forum çok canlıymış hakikaten cevapları okumaktan gözlerim ağrıdı.
Merhaba,İkinci olarak bahsettiğiniz ses benim aracımda da mevcut. Özellikle 2. vitese atıp hızlanmaya başlayınca 20-30 kmde sanki bir şey birşeye vuruyor yada ayrılıyor gibi bir ses gelmekte. Hep olduğu için bir nedeni vardır diye hiç bir ustaya sorma gereği duymadım. Br ustadan bilgi alırsanız bende merak içerisindeyim. Bende Ankara da yaşamaktayım. Dörtnal Toyota bildiğim kadarıyla iyi.
Cevaplar için teşekkür ederim. Kalkışta gelen metal sesin ABSden olduğunu söylediler. Fakat diğer sesleri bulamadım. 30 km hıza kadar olan ince çınlama sesi sanki şanzımandan geliyor gibi. Dörtlünün üzerindeki delikli havalandırmayıda söylemedim. Yalıtım yapılsa düzelir gibi.
ben o kısımı, araca multimedya takılırken usta sökünce gördüm. aslında yalıtımı iyiydi. belki sıcak soğuk değişimlerin etkisiyle havalandırma kanallarındaki süngerler yıpranmıştır ve titreşimle ses yapıyordur. sökülebilir yerler ama en aşağıdan başlamak lazım sökmeye. direkt o kısım sökülmüyor hemen. bölüm bölüm söke söke gidince zarar vermeden hem söker, hem temizler hemde yalıtım olarak ekstra elden geçirebilirisiniz.