Gönderen Konu: Avensis T27 gelen sesler  (Okunma sayısı 2085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Avensis T27 gelen sesler
« : Ağustos 24, 2021, 14:59:26 »
Merhaba yaklaşık 2 yıldır 2011 T27 1.8 sahibiyim. Aracım 113000 km'de. Aracımda canımı sıkan üç ses var. Bunlardan birisi sadece 0-30 km arası duyulan ıslık gibi ince bir ses ve hızlanınca kesiliyor. İkincisi sabahleyin veya birkaç saat bekledikten sonra ilk hareket sonrası 25-30 km hızı geçtikten sonra motorun alt kısmından lak diye bir metal sesi geliyor. Sanki birşey takılmışta kurtulmuş gibi. Bu sesin verdiği titreşim gaz ve fren pedalında da hissediliyor. Üçüncü olarak göğsün orta üst kısmında bulunan petekten ara sıra trim sesi geliyor. Yalıtım için sökmeye çalıştım fakat sökemedim. Bu sorunlardan birini ve birkaçını yaşayan var ise lütfen yardımını bekliyorum. Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Avensis T27 gelen sesler
« : Ağustos 24, 2021, 14:59:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 gelen sesler
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2021, 16:22:40 »
Merhaba yaklaşık 2 yıldır 2011 T27 1.8 sahibiyim. Aracım 113000 km'de. Aracımda canımı sıkan üç ses var. Bunlardan birisi sadece 0-30 km arası duyulan ıslık gibi ince bir ses ve hızlanınca kesiliyor. İkincisi sabahleyin veya birkaç saat bekledikten sonra ilk hareket sonrası 25-30 km hızı geçtikten sonra motorun alt kısmından lak diye bir metal sesi geliyor. Sanki birşey takılmışta kurtulmuş gibi. Bu sesin verdiği titreşim gaz ve fren pedalında da hissediliyor. Üçüncü olarak göğsün orta üst kısmında bulunan petekten ara sıra trim sesi geliyor. Yalıtım için sökmeye çalıştım fakat sökemedim. Bu sorunlardan birini ve birkaçını yaşayan var ise lütfen yardımını bekliyorum. Teşekkür ederim.
Ses olayı tarifle çözülecek iş değil yerinde canlı dinlenmesi lazım,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız usta servis tavsiyeleri yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2021, 16:40:18 »
Ankara'da ikamet ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2021, 10:01:13 »
Forum çok canlıymış hakikaten cevapları okumaktan gözlerim ağrıdı. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2021, 11:04:16 »
Forum çok canlıymış hakikaten cevapları okumaktan gözlerim ağrıdı. ;)
Ankara'da ikamet eden üyelerimizin tercih ettiği yeni dörtnal Toyota özel servis var,kendileriyle iletişime geçebilirsiniz,yerinde incelenmesi gereken durumlarda şuradandır veya buradandır demek buza yazı yazmak gibi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '10
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2021, 22:38:27 »
Merhaba,

İkinci olarak bahsettiğiniz ses benim aracımda da mevcut. Özellikle 2. vitese atıp hızlanmaya başlayınca 20-30 kmde sanki bir şey birşeye vuruyor yada ayrılıyor gibi bir ses gelmekte. Hep olduğu için bir nedeni vardır diye hiç bir ustaya sorma gereği duymadım. Br ustadan bilgi alırsanız bende merak içerisindeyim. Bende Ankara da yaşamaktayım. Dörtnal Toyota bildiğim kadarıyla iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2021, 23:27:13 »
Merhaba,

İkinci olarak bahsettiğiniz ses benim aracımda da mevcut. Özellikle 2. vitese atıp hızlanmaya başlayınca 20-30 kmde sanki bir şey birşeye vuruyor yada ayrılıyor gibi bir ses gelmekte. Hep olduğu için bir nedeni vardır diye hiç bir ustaya sorma gereği duymadım. Br ustadan bilgi alırsanız bende merak içerisindeyim. Bende Ankara da yaşamaktayım. Dörtnal Toyota bildiğim kadarıyla iyi.
Duyduğunuz ses ABS fren sistemi chek sesi olabilir,yinede bir Usta'dan yerinde tespit ile onay almanızda fayda vardır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2021, 21:35:28 »
20 km sürat dolaylarında sol ön tekerin ABS sistemi, 40 km civarında da sağ ön tekerin ABS sistemi ile ilgili ses gelir ve bu normaldir. Endişelenmeyiniz. Soğukken biraz daha duyulur bir sesken, sıcakken daha az duyulabilir bir sestir.
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2021, 17:36:06 »
Cevaplar için teşekkür ederim. Kalkışta gelen metal sesin ABSden olduğunu söylediler. Fakat diğer sesleri bulamadım. 30 km hıza kadar olan ince çınlama sesi sanki şanzımandan geliyor gibi. Dörtlünün üzerindeki delikli havalandırmayıda söylemedim. Yalıtım yapılsa düzelir gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2021, 12:35:41 »
Cevaplar için teşekkür ederim. Kalkışta gelen metal sesin ABSden olduğunu söylediler. Fakat diğer sesleri bulamadım. 30 km hıza kadar olan ince çınlama sesi sanki şanzımandan geliyor gibi. Dörtlünün üzerindeki delikli havalandırmayıda söylemedim. Yalıtım yapılsa düzelir gibi.

ben o kısımı, araca multimedya takılırken usta sökünce gördüm. aslında yalıtımı iyiydi. belki sıcak soğuk değişimlerin etkisiyle havalandırma kanallarındaki süngerler yıpranmıştır ve titreşimle ses yapıyordur. sökülebilir yerler ama en aşağıdan başlamak lazım sökmeye. direkt o kısım sökülmüyor hemen. bölüm bölüm söke söke gidince zarar vermeden hem söker, hem temizler hemde yalıtım olarak ekstra elden geçirebilirisiniz.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2021, 22:03:06 »
ben o kısımı, araca multimedya takılırken usta sökünce gördüm. aslında yalıtımı iyiydi. belki sıcak soğuk değişimlerin etkisiyle havalandırma kanallarındaki süngerler yıpranmıştır ve titreşimle ses yapıyordur. sökülebilir yerler ama en aşağıdan başlamak lazım sökmeye. direkt o kısım sökülmüyor hemen. bölüm bölüm söke söke gidince zarar vermeden hem söker, hem temizler hemde yalıtım olarak ekstra elden geçirebilirisiniz.

O ızgarayı sağ ön köşesindeki boşluktan biraz kaldırdım fakat çıkartamadım sonra da uğraşmak istemedim. Toyota Avensis beni çok tatmin etmedi fakat bu piyasada araba satıp alma işi çok zorlaştı. Mecbur çekeceğiz artık.. :)