Gönderen Konu: Eskişehir - Toyata Yaris Ustası  (Okunma sayısı 493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Eskişehir - Toyata Yaris Ustası
« : Ağustos 24, 2021, 13:16:19 »
Merhaba arkadaşlar;

Aracımı yeni aldım. 2009 model Toyata Yaris sahibiyim.

Konu başlığı hususunda eski tarihli başka konularda açılmış ancak net bir sonuca ulaşılamamış.

Eskişehir ilinde yaşıyorum. Aracın genel bakımları ile, debriyajdaki sertlik ve 1. ve 2. vites geçişlerindeki hafif takılmalarla alakalı olarak önerebileceğiniz usta var mıdır? 
*(Toyata yetkili servisi baskı balata iyi durumda işlem yapmaya gerek yok dedi ancak özellikle debriyaj sertliği şehir içinde maalesef yorucu olabiliyor.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Toyota Club Türkiye

Eskişehir - Toyata Yaris Ustası
« : Ağustos 24, 2021, 13:16:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Eskişehir - Toyata Yaris Ustası
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2021, 16:32:40 »
Merhaba arkadaşlar;

Aracımı yeni aldım. 2009 model Toyata Yaris sahibiyim.

Konu başlığı hususunda eski tarihli başka konularda açılmış ancak net bir sonuca ulaşılamamış.

Eskişehir ilinde yaşıyorum. Aracın genel bakımları ile, debriyajdaki sertlik ve 1. ve 2. vites geçişlerindeki hafif takılmalarla alakalı olarak önerebileceğiniz usta var mıdır? 
*(Toyata yetkili servisi baskı balata iyi durumda işlem yapmaya gerek yok dedi ancak özellikle debriyaj sertliği şehir içinde maalesef yorucu olabiliyor.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
Servisin gerek yok dediği (servisler genelde en az 10 bin gideri olan parçaya bile değişim gerekli derler) parçayı değiştirmek boşa para harcamaktır,varsa çevrenizde kuş serisi bir araç kullanın sizin debriyaj gerçekten yumuşak olduğunu anlarsınız,aracınızda fren ve debriyaj hidroliği ortak kullanılıyor olması lazım muhtemelen hiç değişmemiştir,uygun özellikteki hidrolik ile değiştirin bir nebze daha yumuşar ve fren daha kararlı olur sistem sağlığı açısından zaten her 40 binde bir değişmesi gerekiyor, Eskişehir için hiç usta tavsiyesi duymadım,uzak demsseniz Ankara'da dörtnal özel servis var ustaları yetkili servisten ayrılma Ogün usta ile görüşürseniz yardımcı olurlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2021, 17:02:58 »
Teşekkür ederim Ümit Hocam,

Tavsiyelerizini dikkate alacağım. Esasında; öncesinde 92 model Skoda Favorit kullanıyordum. Bariz bir sertlik olduğu ortada maalesef.. Hidrolik değişimi sonrası umarım çözülür.

Eskişehir için bende nokta atışı bir öneri bulamadım.

Bir gün Ankara'ya uğramak gerekecek gibi gözüküyor.

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2021, 11:17:01 »
Bende corolla ile dogan vardi. İkisi arasinda degisim yaptigimda corollada debriyaj yok zannederdim..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007