İyi akşamlar. T27 lpg li aracıma gaz kelebek gövdesi temizliği yaptım. Sonrasında gösterge panelinde patinaj işareti, motor arıza ışığı vb beş lamba yandı. Obd cihazına bağladığımda rolanti sensörü arızası veriyor. Bunu neden yapar. Çözüm yolu nedir.
İyi akşamlar. T27 lpg li aracıma gaz kelebek gövdesi temizliği yaptım. Sonrasında gösterge panelinde patinaj işareti, motor arıza ışığı vb beş lamba yandı. Obd cihazına bağladığımda rolanti sensörü arızası veriyor. Bunu neden yapar. Çözüm yolu nedir.
Temizliği ne ile ve nasıl yaptınız,eğer kelebek ayarını bozduysanız veya sensörü zarar verdiyseniz arıza lambası yakar.
Balata spreyi ile yaptım. Aracın çalışmasında, rolantisinde ve gidişinde hiçbir sorun yok. Sadece 5 lamba yaktı
Balata spreyi ile yaptım. Aracın çalışmasında, rolantisinde ve gidişinde hiçbir sorun yok. Sadece 5 lamba yaktı
İlk etapta yakabilir arıza kaydını sildikten sonra devam etmiyorsa sıkıntı olmaz,temizlik yaparken kelebek klepesine hiçbir şekilde dokunmayın veya tornavida vs bir cisimle kazıma vs yapmayın,klepe konumu bozulursa sorun çıkarır,
Araç için uygun yağ ve kaliteli hava filtresi kullanılırsa boğaz kelebeği sorunu yaşamazsınız,boğaz kelebeği temizliğinden ziyade kartel havalandırma valfinin temizliğine dikkat etmeniz daha uygun olur,
Kartel havalandırması sağlıklı olmayan motorlarda titreme vs sorunları daha çok olur,aynı şekilde kalitesiz hava filtresi tozu vs tutmaz ve boğaz kelebeğinin daha erken kirlenmesine sebeb olur,her yağ değişiminde hava filtrenizi değiştirmeniz motor sağlığı açısından elzemdir,zaten verdiğiniz farkı yakıttan çıkartmış olursunuz.