0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Aracım 93 model Toyota cirona apex. Daha önce hararet yükseldiği için termostatı söktüm. Araçta şuan termostat yok. Seyir halinde sıkıntı yok ama rölantide çalışırken hararet yükseliyor. Duyu da tam. Hararetin sebebi ne olabilir. Teşekkürler.
Devir daim pompasını değiştirin. Termostat yokken hararet hala artıyorsa, su devir daimi düzgün olmadığı içindir.
Öncelikle soğutma sisteminde termostat olmazsa ve antifiriz yoksa hararet yapması daha kolay olur,Silindir kapak contası kontrolü yaptınızmı ?Radyatör kapağı ne durumda?Araç stop halindeyken radyatör kapağını açın aracı çalıştırın yavaşça gaz verin eğer suyu dışarı tahliye ediyorsa silindir kapağında sorun var demektir,Ayriyeten hararet yaptığında suyda kaynama varmı dışarı basıyormu?Bazı durumlarda hararet muşürü arızalı olabiliyor,bunları bir kontrol edin eğer herşey normalse en son devirdaim pompasına bakarsınız,ama aklınızda bulunsun 3SFE de devirdaim 2 parça olarak çıkıyor kapak ayrı satılıyor,eğer değiştirmeniz gerekirse ikisini beraber almanız gerekir çünkü antifiriz kullanılmadığı için çürüyor kapak,sökülünce tekrar tutmuyor ve aısın marka devirdaim de kapak çıkmıyor,eğer en son devirdaim değişecek derlerse ufuk beylerden (tem motorlu araçlar) bilgi almanızı stok durumu sormanızı tavsiye ederim.
Sevgili Admin mailden cevap yazmayı başaramadım. O yüzden buradan yazayım.Sorunun üzerinden epey bir zaman geçti. Şuan hararet sorunu yok. Bu zaman zarfında su radyatörünü, termostatı, su pompasını ve hararet müşürünü değiştirdim. Hepsini aynı anda değişmedi. Silindir contası da değişti ama o hararetten değil. Şuan sorun yok.