.
Merhaba. Foruma üye olmamı sağlayan başlık bu oldu. Başka yerde de başlık bulamayınca yeni başlıktan ziyade buraya yazmayı uygun gördüm.
2020 model Corolla Dream 1.6 Mds aracım için biraz önce servisten geldim. 50bin bakımında da konuda bahsedilen bu sesten şikayeti olmuştum, aşağısı çok yoğun ilerleyen günlerde getirin demişlerdi.
İmkanım olmadı ta ki bugün 60bin bakımında arabayı servise götürünceye kadar. Aracı satacak kadar olduğumdan mutlaka bugün çözülmesi gerektiğinden bahsettim.
Bakım bitti, yağlamışlar ama ses kesilmemiş. İskelet değişecek dediler. Garantiyi 7 yıla kadar uzatmama rağmen garantiye girmediğini söylediler. Sadece işçiliği 5-7bin tutar, iskelet fiyatı almadım dedi danışman.
Şikayetvar’dan başlayarak taa Japonya’ya kadar yazacakken başlığı gördüm.
———
Araçlarımız farklı olsa da bende de çok benzer hatta aynı ses var. Sol bacak altından gelen, özellikle frene batığım anda öne yığılma ile gelen bir ses.
Koltuğu 2 - 3 tık yükseltince ses kesiliyor, birkaç km sonra yine başlıyordu. Biraz daha yükseltip sesi kestikten sonra yeni ses gelene kadar kullanıyordum. Koltuğu indir-kaldır, sesli-sessiz bir kullanımım vardı.
Bugün başlığı gördüm içimde bir ışık yandı. Aldım wd-40, karton vs koştum arabamın yanına.
Öncelikle bahsi geçen bölgeyi hiç yağlamamışlar, sadece ileri geri kızağı yağlanmış. Sesin geldiği yeri bulamamış iskelete suç bulmuşlar dedim.
Sol bacağımın altında bulunan ayağın, koltuğu yükselttikçe yukarı doğru kalkan mekanizmaya bağlı olan parçasını iyice yağladım ama oraya kartonu bir türlü sokamadım.
Bu ön kolun önüne mi yoksa arka koltuğa bakan tarafına mı kartonu sıkıştırdınız diye düşünürken fotoğrafları çözdüm.
Siz önceki ve sonraki halini fotoğraflamışsınız. Koltuğu kaldırıp, kartonu koymuş, sonra koltuğu indirmişsiniz.
Bu son kasa corolla’da öyle bir olay mümkün görünmüyor.
Neyse umarım yağlama ile sorunumu çözülür. Biraz kullandıktan sonra yazarım.
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.