Gönderen Konu: 2006 Corolla Terra Sedan A/T Çalışması  (Okunma sayısı 711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
2006 Corolla Terra Sedan A/T Çalışması
« : Ağustos 19, 2021, 18:11:03 »
Herkese selam;

Yıllardır ara ara aklıma gelse de bir cesaret edip bu meşhur CC işine girmemiştim. Son bir haftadır forumda yüzlerce sayfa okudum. Yurtdışı sitelere bulaştım.
Yeni konu açıp hazıra konmadan kendi çabamla belli bir aşamaya kadar geldim. Lakin bir yerde takıldım. Malesef forumumuzda bulunan ve emsal gösterilen konular tamamen resimler üzerinden gitmiş ve resimler şu anda çalışmıyor. Vakti zamanında Selçuk Bey'in ve Serkan Bey'in çalışmalarından anladığım kadarı ile şu noktaya kadar geldim.

ECU'dan direksiyon ve Göstergeye hatlarım yoktu. Göstergeye hat çektim(13). İki tuşlu DIY düğmelerimi (24) de ECU'dan bağladım.
E5'te 10. port da boştu. D vites konumunu bildirir kabloyu buldum+12v görerek oraya bağladım.

Şu anda ışığımı yakabiliyorum lakin işlev yok.

Bir denemede şansuman ve araç tepkisi agresifleşti, CC çalışmadı.
Bir denemede P/S arızası verdi direksiyon sertleşti, CC çalışmadı.
Çoğu denemede ışık yandı ama sabitlenmedi.

Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlardan yardımı rica ederim. Eğer bir sonuç alabilirsem forumda da güncel bir konumuz oluşacak. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2006 Corolla Terra Sedan A/T Çalışması
« : Ağustos 19, 2021, 18:11:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Corolla Terra Sedan A/T Çalışması
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2021, 19:07:53 »
Yakup bey devre yaptınızmı? benim aracımda otomatik devre ile çalıştı, yardımcı olmak isterim.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: 2006 Corolla Terra Sedan A/T Çalışması
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2021, 09:52:15 »
musa bey devreyi yaptım. direksiyonun oradan lambayı yakamayınca kontrol ettim hatlar eksikti onları da tamamladım. Ondan sonra lamba yandı.

e5-10. port da boştu. oraya da vitesi d ye alınca +12v veren kabloyu, kalorifer peteğinin yanındaki soketlere tek tek ölçerek bulup bağladım.

aklıma bir yanlış soket ile uğraşıyorum gibi geliyor. Ama E5-13' den aldığım kablo cruise ışığını yakıyor, E5-24'den de devrem çalışıyor. 10. pin de aynı sokette değil mi?