Gönderen Konu: Hararet sorunu  (Okunma sayısı 1406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Hararet sorunu
« : Ağustos 16, 2021, 23:42:00 »
İyi akşamlar arkadaşlar. 2003 model Toyota otomatik aracımla Cuma günü Hatay merkeze  giderken, belen merkezde yoğun bir trafik vardı.arabanın hafiften harareti yükseldi ama aşırı değil, yinede gıcıklandım çünkü Toyota kolay kolay hararet yapmaz, ibre ortada çakılı kalır. Zaten ondan sonra Antakya ve Harbiye'ye gidene ve tekrardan Ceyhan'a gelene kadar milim oynamadı. bilenler bilir özellikle Ümit Bey oraları iyi bilir Belen yokuşunda bu yükselme normalmi? Ustama göre bu sıcaklarda ve trafikli bir yokuşta bu durum normalmiş.. sizin de yorumlsrınızı bekliyorum..
sonuna kadar toyota...

Toyota Club Türkiye

Hararet sorunu
« : Ağustos 16, 2021, 23:42:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2021, 00:14:43 »
İyi akşamlar arkadaşlar. 2003 model Toyota otomatik aracımla Cuma günü Hatay merkeze  giderken, belen merkezde yoğun bir trafik vardı.arabanın hafiften harareti yükseldi ama aşırı değil, yinede gıcıklandım çünkü Toyota kolay kolay hararet yapmaz, ibre ortada çakılı kalır. Zaten ondan sonra Antakya ve Harbiye'ye gidene ve tekrardan Ceyhan'a gelene kadar milim oynamadı. bilenler bilir özellikle Ümit Bey oraları iyi bilir Belen yokuşunda bu yükselme normalmi? Ustama göre bu sıcaklarda ve trafikli bir yokuşta bu durum normalmiş.. sizin de yorumlsrınızı bekliyorum..

Termostat ve motor soğutma sıvısı en son ne zaman değişti? veya değişti mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2021, 00:22:25 »
Merhabalar Ayhan bey,
Ben hergün o trafiği çekiyorum havalimanı gidiş dönüş müthiş trafik ve rampa aynı zamanda çok fazla nem var, zannedersem aracınız otomatik şanzıman dı eğer öğle sıcağında o trafiği kamyonların arasında milim milim ilerleyerek geçtiyseniz ve ufuk bey'in dediği gibi termostat ve motor soğutma sıvısı (antifiriz) eskiyse bide klima açık yüklüyse aracın yapacağı pek bişey yok,hararet yükseltip conta yakmadığına şükredin,

Ama en yakın zamanda termostat radyatör kapağı ve antifiriz kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2021, 00:40:32 »
Termostat aracı aldığım 2017 den beri değişmedim, antifrizi 3 ay önce değiştim, radyatör kapağında kaçak falan yok basıncı bilemiyorum, normal şehiriçi trafiğinde veya uzun yolda giderken hiçbir problem yok.yokuşlu yolda ve yoğun trafikteyken yaşadım bu problemi devirdaimle ilgili birşey olabilir mi, Yada bizim fan 2 devirli de 2. devir çalışmıyo olabilirmi .. Hangi adımları atmam gerek sırasıyla eğer bir problem var diyorsanız...
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2021, 01:30:25 »
Ümit Bey havalimanında mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2021, 08:55:48 »
Ümit Bey havalimanında mısınız?
Evet Ali bey havalimanındayım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 17, 2021, 09:34:20
Termostat aracı aldığım 2017 den beri değişmedim, antifrizi 3 ay önce değiştim, radyatör kapağında kaçak falan yok basıncı bilemiyorum, normal şehiriçi trafiğinde veya uzun yolda giderken hiçbir problem yok.yokuşlu yolda ve yoğun trafikteyken yaşadım bu problemi devirdaimle ilgili birşey olabilir mi, Yada bizim fan 2 devirli de 2. devir çalışmıyo olabilirmi .. Hangi adımları atmam gerek sırasıyla eğer bir problem var diyorsanız...
Soğutma sistemi temizliği yaparak araca uygun özellikteki antifiriz ile değişim yapmanız mantıklı olur,(termostat orjinal olmak kaydıyla) ve radyatör kapağını kontrol etmeniz iyi olur,bide radyatörü dıştan yıkamanızı tavsiye ederim zaman içerisinde kuş tüyü,böcek ölüleri, çeşitli pislikler ve toz radyatör üzerinde katılaşarak soğutma panelleri arasından yeterli havanın geçmesine engel oluyor,fan en yüksek kademede çalışsa dahi yeterli hava sirkülasyonu olmayınca soğutmada yavaşlıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2021, 13:02:55 »
Termostat aracı aldığım 2017 den beri değişmedim, antifrizi 3 ay önce değiştim, radyatör kapağında kaçak falan yok basıncı bilemiyorum, normal şehiriçi trafiğinde veya uzun yolda giderken hiçbir problem yok.yokuşlu yolda ve yoğun trafikteyken yaşadım bu problemi devirdaimle ilgili birşey olabilir mi, Yada bizim fan 2 devirli de 2. devir çalışmıyo olabilirmi ..

Hangi adımları atmam gerek sırasıyla eğer bir problem var diyorsanız...

Antifiriz değişimi esnasında termostat kontrol edilip değiştirilebilirdi, soğutma sıvısı olarak ne kullanıyorsunuz? soğutma sıvısı içerisinde çeşme suyu var mı?

Diğer bir konu da aracınızın şanzıman yağı soğutucusu motor su radyatörünün alt kısmındadır, sürekli yokuş çıkılması halinde otomatik şanzıman yağları basınç altında çalıştığından yüksek ısılara ulaşır, radyatörün alt kısmında oluşan ısı, üst kısımdaki motor soğutma sıvısını olması gerekenden daha yüksek bir seviyeye taşıyabilir.

Bu durumda,

1. Öncelikle termostat ve soğutma sıvısı kontrolleri gerçekleştirilmeli, gerekir ise soğutma sistemi temizleyici ile temizlik işlemi sonrası yenilenmeli,
2. V Kayışı tansiyonu ve devirdaim kontrol edilmeli,
3. Şanzıman yağı değişimi yapılmadı ise veya periyodik rampa kullanımı mevcut ise şanzıman yağı değiştirilmeli, değişim periyodu aşağı çekilmeli,

Bunların hepsi tamam ve halen aynı sorun yaşanıyor ise radyatörü komple alüminyum'a çevirmek ve/veya şanzıman yağı için araya ek soğutucu takılması sorunu bertaraf edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2021, 13:27:02 »
Teşekkür ederim Ufuk Bey. Sürekli rampa çıkışım yok Ceyhan da yaşıyorum düz ova. Arada seyahat amaçlı oluyor sadece. Şanzıman yağını sizden alarak değiştim daha 20 bin ancak olmuştur. Sizden ricam bana termostat, radyatör sıvısı, buji takımı ve aliminyum radyatör, hoerumları ve kapağının fiyatlarını ayhankenan01@gmail.com adresi ne atabilirmisiniz. Daha önce sizden alışveriş yaptığım için bilgilerim mevcuttur sizde sanırım. 2003 Corolla hb otomatik vites.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2021, 14:47:58 »
Şanzıman yağını sizden alarak değiştim daha 20 bin ancak olmuştur.

Yalnız tarih 2019 Haziran ayı, yani 3 yıl olmuş :) otomatik şanzımanda yağın tamamının değiştirilemediğini ve öncesindeki değişim periyodunu göz önünde bulundurursanız daha doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2021, 14:56:50 »
Yalnız tarih 2019 Haziran ayı, yani 3 yıl olmuş :) otomatik şanzımanda yağın tamamının değiştirilemediğini ve öncesindeki değişim periyodunu göz önünde bulundurursanız daha doğru olur.
2021 deyiz 2 yıl olmuş Haziran ayında. yıl olarak kaç yılda bir değişelim şanzıman yağını? Zamanı geldiyse onu da listeye ekleyin ozmn Ufuk Bey. Şeytan diyor ki bin arabaya git İstanbul a TEM otoya genel bir bakım yaptır için rahat etsin..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2021, 15:09:31 »
2021 deyiz 2 yıl olmuş Haziran ayında. yıl olarak kaç yılda bir değişelim şanzıman yağını? Zamanı geldiyse onu da listeye ekleyin ozmn Ufuk Bey. Şeytan diyor ki bin arabaya git İstanbul a TEM otoya genel bir bakım yaptır için rahat etsin..

Özür dilerim haklısınız :) 2 yıl uzun bir süreç değil ama önceki değişim periyodlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2021, 15:27:33 »
Özür dilerim haklısınız :) 2 yıl uzun bir süreç değil ama önceki değişim periyodlarını da göz önünde bulundurmalısınız.
Rica ederim. Benden önceki geçmişini bilmiyorum. bizim değişimde al tapa açıldı boşaldığı kadar yeni yağ koyuldu. Aynı şekilde mi yapayım yoksa başka bir değişim şekli önerirmisiniz. Yağında fiyatını atarsanız onuda değiştireyim içim rahat olsun.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2021, 17:36:48 »
Rica ederim. Benden önceki geçmişini bilmiyorum. bizim değişimde al tapa açıldı boşaldığı kadar yeni yağ koyuldu. Aynı şekilde mi yapayım yoksa başka bir değişim şekli önerirmisiniz. Yağında fiyatını atarsanız onuda değiştireyim içim rahat olsun.

Periyodik değişim şekli tapadan boşalt, kontrol çubuğundan doldur şeklinde zaten, farklı bir şekli şanzıman karterini sökmeniz gerekir.

Fiyat ve stok bilgisi için mail ile iletişim kurun lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2021, 22:51:02 »
Periyodik değişim şekli tapadan boşalt, kontrol çubuğundan doldur şeklinde zaten, farklı bir şekli şanzıman karterini sökmeniz gerekir.

Fiyat ve stok bilgisi için mail ile iletişim kurun lütfen.
sizden daha önce aldığım yağ eneostu şuan sattığınız motul. Tamamen boşalmadığı için bu durumda başka markaların karışımı bir sorun oluşturmaz değilmi..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2021, 23:34:28 »
sizden daha önce aldığım yağ eneostu şuan sattığınız motul. Tamamen boşalmadığı için bu durumda başka markaların karışımı bir sorun oluşturmaz değilmi..

Aynı standartlarda olduğundan herhangi bir sorun yaşatmaz, keşke Eneos eski Eneos olsa da biz de kullanmaya devam edebilsek, kendi elleriyle çökerttiler güzelim markayı.