Gönderen Konu: T27 Makyajli kasa kisa led far seçimi için yardım  (Okunma sayısı 1577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
T27 Makyajli kasa kisa led far seçimi için yardım
« : Ağustos 16, 2021, 21:25:42 »
Merhaba, T27 makyajli kasa icin beyaz led far seçimi yapacagim. Daha önce 2019 corollaya philips in Fansız olan modellerinden takmıştım. Kisa farlarin ampullerinde kapak olmadığı için corollada problem yaşamamıştım. Simdi avensiste ampulun arkasında kapak var. Bu sebeple fanli olan ledlerden mi yoksa fansiz olan ledlerden mi takayım bilemedim. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi.

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 16, 2021, 21:26:25[/time]

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2021, 21:26:53

Toyota Club Türkiye

T27 Makyajli kasa kisa led far seçimi için yardım
« : Ağustos 16, 2021, 21:25:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Makyajli kasa kisa led far seçimi için yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2021, 15:07:52 »
T27 makyajlıda kısalarda 3 çeşit led (niken,femex philips,hlgx) ve philips xenon kullandım hepsindede arka kapak kapanıyor problem olmuyor.Femexler şu an uzunlardada takılı kapakta problem olmadı. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2021, 15:52:12 »
Aslında bu soruyu sorma amaçlarımdan biri farlar kapaklı oldugu icin yazın sıcak havada uzun süreli kullanımlarda fanlı olan ledler mi yoksa yapraklı olan ledler mi soğutma açısından daha uygun olur. Ayrica fan olan ledlerde ses problemi olabilecegini de okumuştum daha önce. O yüzden led farlarda uzun süreli kullanımda tecrübesi olanlardan fikir edinmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2021, 16:13:36 »
Aslında bu soruyu sorma amaçlarımdan biri farlar kapaklı oldugu icin yazın sıcak havada uzun süreli kullanımlarda fanlı olan ledler mi yoksa yapraklı olan ledler mi soğutma açısından daha uygun olur. Ayrica fan olan ledlerde ses problemi olabilecegini de okumuştum daha önce. O yüzden led farlarda uzun süreli kullanımda tecrübesi olanlardan fikir edinmek istedim.

Şu an kullandığım hlgx 360 derece ledler fanlı ve hafifte olsa içeriye fan sesi geliyor fakat aydınlatması gayet iyi.Bundan önce kullandığım philips ledler sizinde yazdığınız gibi alimunyum soğutmalı (arkası yapraklı) ledlerdi tahmini 1.5 sene kullandım ve arkadaki kapaktan yanada problem yaşamadım.Kapaga kafanızı takmayın nerdeyse 4 sene philips 4300 k xenon kullandım xenonlar aşırı ısı üretiyor problem olsaydı zaten bunlarda olurdu.Hanğisini kullanırsanız kullanın problem yaşayacağınızı zannetmiyorum zira ben 2014 senesinden beri bu aracı kullanıyorum ve çeşitli ampüller kullandım problem yaşamadım.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2021, 21:58:12 »
Merhaba,
Benim araçta kısalarda xenon,uzunlarda LED ampul var uzunlar zaten sadece selektör amaçlı kullanıyorum.
Cavit beyin dediği gibi xenon ampuller biraz fazla ısı üretiyor ancak 2014 yılından beri kullanımda sorun yok.
Bu araçlarda esas ısı problemi gündüz farlarından dolayı oluşuyor,değiştirmediyseniz öncelikle gündüz falarını LED ile değiştirmenizi öneririm.Hem görünüm hemde görüşebilme açısından rahat edersiniz.
Edit : sanırım you tube dan siz sormuştunuz farlarla ilgili soruyu bana.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2021, 23:18:45 »
Şu an kullandığım hlgx 360 derece ledler fanlı ve hafifte olsa içeriye fan sesi geliyor fakat aydınlatması gayet iyi.Bundan önce kullandığım philips ledler sizinde yazdığınız gibi alimunyum soğutmalı (arkası yapraklı) ledlerdi tahmini 1.5 sene kullandım ve arkadaki kapaktan yanada problem yaşamadım.Kapaga kafanızı takmayın nerdeyse 4 sene philips 4300 k xenon kullandım xenonlar aşırı ısı üretiyor problem olsaydı zaten bunlarda olurdu.Hanğisini kullanırsanız kullanın problem yaşayacağınızı zannetmiyorum zira ben 2014 senesinden beri bu aracı kullanıyorum ve çeşitli ampüller kullandım problem yaşamadım.

Onceki aracim corolla flame xpack ti onda da philips in yapraklılarını kullanmıştım cok memnundum. Bunun far kapagi oldugu icin ve yapraklı ledlerde trafoyu sabitleme gibi bir durum söz konusu olduğu için yapraklı led kullanma konusunda tereddütüm vardi. Siz led i taktıktan sonra trafoyu far in içinde serbest mi bıraktınız?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2021, 23:28:17
Merhaba,
Benim araçta kısalarda xenon,uzunlarda LED ampul var uzunlar zaten sadece selektör amaçlı kullanıyorum.
Cavit beyin dediği gibi xenon ampuller biraz fazla ısı üretiyor ancak 2014 yılından beri kullanımda sorun yok.
Bu araçlarda esas ısı problemi gündüz farlarından dolayı oluşuyor,değiştirmediyseniz öncelikle gündüz falarını LED ile değiştirmenizi öneririm.Hem görünüm hemde görüşebilme açısından rahat edersiniz.
Edit : sanırım you tube dan siz sormuştunuz farlarla ilgili soruyu bana.
Selamlar

Gunduz led leri Cavit bey in daha önce yayınlamış olduğu konuyu inceleyerek photon un beyaz dip li olan led lerinden sipariş verdim. Yine linkini verdigi dirençten bir sitede bulup sipariş verdim. Sagolsun bağlantılarına kadar fotoğraflı anlatmış. Sanirim en geç cumartesi led ler ile dirençler elime gecmis olur. Yanlız biraz tuzlu, 2 direnç 100 tl led ler de 100 tl gibi bir fiyat. Kisa ve uzun farlari da araştırıyorum fakat şöyle bir izlenimim de oldu, avensisin merceklerinin performansı dusuk diye okudum birkaç yerde. O yüzden kaliteli led alsam da istediğim aydinlatmayi sağlayamayak gibi de geliyor o yüzden mercek degisimi konusunda da araştırma yapmaya başladım. Tavsiye eder misiniz mercek değişimini yoksa led taksam ozellikle kısa farlarda yeterli verimi alir miyim.
Edit; evet YouTube da soru soran benim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2021, 23:37:10 »
xenon kısa farların performansından memnunum,farlar mercekli olduğu için ışığı dağıtmıyor.
Uzun farlardaki yıldırım efekt LED ampuller çok performanslı değil,sadece selektör yaparken başarılı.
Kısalarda LED hiç kullanmadım performans konusunda bilgim yok maalesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2021, 21:24:14 »
Evet led modüllerini farın içine bırakıyorum.Dirençleri pahalı almışınız burada daha uyğuna var.
https://www.photononline.net/urun/photon-ariza-aparati-ph7205

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2021, 23:40:50 »
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2021, 12:50:11 »
Bekir bey olacağını tahmin ediyorum.Linkini verdiğim kesin oluyor arkadaşın arabaya montajını yapmıştım.Takmadan önce mutlaka ön merceği yapıştırın bir müddet sonra güneşten yerinden ayrılıp farın içine düşebiliyor.
https://urun.n11.com/led-far/photon-t20-215w-can-bus-exclusive-serisi-ph7215-ex-beyaz-P477244104

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2021, 01:06:26 »
Ben direnç ile led ampulleri kendim bağladım fakat bir problem var. Gunduz ledleri açıkken yani parkları yaktığımda sol taraf led yanıyor sağ yanmıyor, farlari açtığımda da sağ led yanıyor sol yanmiyor. Bu neden olur. Direnç renklerini doğru bağladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2021, 21:33:55 »
Ben direnç ile led ampulleri kendim bağladım fakat bir problem var. Gunduz ledleri açıkken yani parkları yaktığımda sol taraf led yanıyor sağ yanmıyor, farlari açtığımda da sağ led yanıyor sol yanmiyor. Bu neden olur. Direnç renklerini doğru bağladım.

Samet bey hangi ledleri kullandınız aldığınız ledlerin linkini atarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 21, 2021, 22:21:48 »
vay canına adam direnclere bile 49 TL yazmış.Fiyatlar uçmuş gitmiş :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • 242 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 22, 2021, 03:53:01 »
Samet bey hangi ledleri kullandınız aldığınız ledlerin linkini atarmısınız.

Amazondan aldim ledleri.
https://www.amazon.com.tr/dp/B096M98T7B/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_92ZA7P1NE849QRHEHH32?_encoding=UTF8&psc=1

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2021, 03:53:40
vay canına adam direnclere bile 49 TL yazmış.Fiyatlar uçmuş gitmiş :o

Ben tekine 50 tl verdim cifti 100 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 23, 2021, 15:13:30 »

Merhaba , Auris marka aracimda photon marka fanli led kullanmaktayim, Avensiste oldugu gibi far kapaklari mevcut, yabanci bir forumda karsima cikmisti, far kapaklarina matkap ile 4-5 tane delik actim bu sayede fanlarin sogumasina yardimci oldugunu dusunuyorum, yaklasik 1 yildir problemsiz bir sekilde kullanmaktayim.