@Serhat İnan (55210) Hocam selam
Burçları eğer prinç-bronz gibi bir malzemeden tornada yaptırdıysan bununla randıman alamadığını söyleyen rus abiler vardı youtube da örnek bir tane video buldum aşağıda linkini paylaşıyorum:
Videonun 2:16 dakikasında görünüyor.
Bu videoda da aynı şekilde tornada yapılan burcu anlatıyor.
Başka bir video daha vardı aynı bu şekil burcu tornada yaptıran o arkadaş da sorunu çözmediğini söylüyordu.Linkini bulursam onu da eklerim buraya.
Aktüatör içerisinde gerilen yay tam gerildiğinde yanlış hatırlamıyorsam 250-300kg arası kuvvet uyguluyor dişli olan parçaya bu dişli parçanın yataklarına yani senin burç taktığın yerlere ciddi yük biniyor o yüzden teflon burç ile değiştirmeni tavsiye ederim.Teflon burç ince ve sürtünmesi az kaplaması olduğundan daha uzun ömürlü.(Teflon burç ölçüleri yukardaki resimlerde var diye hatırlıyorum)Hatta yukardaki videodaki arkadaş aktüatörün yuvasını tona ile açıp minyatür rulman koyuyor bu yataklara.
Başka aklıma gelen bir husus ise aktüatör üzerindeki 2 adet pozisyon sensörünün değerleri doğru ölçüp ölçmediği. Pozisyon sensörünü ölçmek için bu konuda
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=94131 sensörlerin nasıl ölçülmesi ve hangi değerleri alman gerektiğini anlattım.Aynı sensör aktüatör robotunda da var.Sadece tek sensör ölçeceğiz yani.Geri kalan tüm işlemler aynı.
Aktüatör motorunu sıfır takmanız iyi olmuş, motoru takmadan önce şaftı tornavida ile döndürüp kolay dönüp dönmediğini denediniz mi?Eğer elinizle döndüremiyorsanız aktüatör motoru da döndüremeyecektir.
Techstreamda aldığınız hatanın "Freeze frame data" (buz işareti olan ikon) denilen veri kayıtlı duruyor mu? Eğer duruyor ise buraya eklerseniz bir göz atabilirim. Techstreamda vites geçişlerini test ettiğinizde ve canlı veri okuduğunuzda aktüatör kaç amper çekiyor? Hem debriyaja bastığı hemde çektiği değerleri okuyacaksınız vites geçişlerinde.
Bu arada aracın baskı balatası ne zaman değişti?En son takılan baskı balata orijinal mi?
Şuan aklıma gelenler bunlar.
Şimdiden geçmiş olsun.