Gönderen Konu: Motor Sübap Değişimi Malzeme ve İşçilik Fiyatları  (Okunma sayısı 23682 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Motor Sübap Değişimi Malzeme ve İşçilik Fiyatları
« : Ağustos 15, 2021, 20:09:54 »
Merhabalar. 2005 1.6 Corolla Sol (LPG li - 200.000 km de) aracı aldığım günden beri devam eden kronik titreme sorunu nedeniyle aracı götürdüğüm usta durumu ayrıntılı olarak inceledi ve ilk olarak yaptığı bobin kontrolünde bobinlerden birinde sorun tespit etti. Sonrasında yine bu bobin yuvasındaki bujinin tamamen bittiğini görüp bu yuvaya ait bobin ile 4 bujiyi değiştirdik. Sonrasında da kompresör testi yaptığında bu silindirde sorun tespit etti ve beklediğimiz gibi motor sübap değişimi gerektiğini belirtti.

Bu aşamada kabaca aşağıdaki fiyatları sundu ama en azından işçilik açısından verilen fiyattan emin olmak adına bu konuda tecrübesi olan arkadaşlara danışmak istedim.

Not: Malzemeleri biz alıp ustaya vereceğiz, Yedek Parçacıdan alınan yan sanayi malzeme fiyatları şu şekilde:

1 Takım Sübap (16 adet): 700 ₺ (marka: Güneş, çelik değil)
Zincir Seti: 450 ₺
Üst Takım Conta: 250 ₺

Usta İşçilik: 1000 ₺
Motor Kapakçı: 300 ₺

Sizce bu fiyatlar nasıl arkadaşlar? Anormal bir durum söz konusu mu özellikle de işçilik ücretlerinde?

Toyota Club Türkiye

Motor Sübap Değişimi Malzeme ve İşçilik Fiyatları
« : Ağustos 15, 2021, 20:09:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Sübap Değişimi Malzeme ve İşçilik Fiyatları
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2021, 20:14:11 »
Merhaba,
Supap nedeniyle kaçak olsa motor arıza ışığı yakardı. Sadece titreme varsa daha götürür. Kompresyon testi sonucu ne çıktı?

Fiyatlar normal. Ben 3 sene önce mazdama yaptırdığımda 2500 ödemiştim toplam. Supaplar stelitli olacak Güneş ya da Supsan. Takım contayı stone ya da victor reinz gibi kaliteli bir marka alın. Rektefiyecinin iyi olması çok önemli. Dörtnal Toyota gibi Toyota'yı bilen bir yerde bu işlemi yaptırmanızı öneririm.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2021, 20:32:21 »
Merhaba,
Supap nedeniyle kaçak olsa motor arıza ışığı yakardı. Sadece titreme varsa daha götürür. Kompresyon testi sonucu ne çıktı?

Fiyatlar normal. Ben 3 sene önce mazdama yaptırdığımda 2500 ödemiştim toplam. Supaplar stelitli olacak Güneş ya da Supsan. Takım contayı stone ya da victor reinz gibi kaliteli bir marka alın. Rektefiyecinin iyi olması çok önemli. Dörtnal Toyota gibi Toyota'yı bilen bir yerde bu işlemi yaptırmanızı öneririm.

Cevabınız için teşekkürler Hocam. Arıza ışığı henüz yanmadı ama titreme olayı da can sıkıcı ve aracı satarken de bu şekilde satmak istemiyorum. Ayrıca Usta zaten gözümüzün önünde bobinleri değiştirdiğinde titreme olayı değişti, yani o silindirdeki bobin ve buji kesinlikle sorunluydu, ondan emin olduk. Ancak tabi onların değişimi sorunu çözmek için yeterli olmadı ve Kompresyon Testi de 20 çıktı (diğer silindir yanlış hatırlamıyorsam 100-120 arası çıkmıştı). Bu durumda sizce sübap değişimi gerekli değil mi?

İşçilik fiyatları normalse zaten malzeme için en az 3-5 yeri daha arayıp fiyat alırım. Malzeme için sadece Sübapta marka sormuştum ama diğer malmemeler için önerilerinize dikkat ederim yine.

Aracı ilk etapta Dörtnal a götürmeyi planlıyordum ama arayıp görüştüğümde sanki deneme yanılma yoluyla gereksiz parça değişimi yaptıracaklar gibi bir şey sezinleyince bir yakınımın yıllardır tanıdığı tecrübeli ve işini iyi yapan ustalardan birine götürdüm. Rektefiye önemli dediğiniz gibi ama o kısım Usta nın kendi bildiği biri tarafından yapılacağından seçme şansım yok diye düşünüyorum, Usta iyiyse iyi bir rektefiyeci ile çalışır herhalde.

Peki bunların haricinde parça için malzeme veya rektefiye veya diğer işlemler için dikkat etmem gereken başka bir husus var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2021, 20:41:44 »
Cevabınız için teşekkürler Hocam. Arıza ışığı henüz yanmadı ama titreme olayı da can sıkıcı ve aracı satarken de bu şekilde satmak istemiyorum. Ayrıca Usta zaten gözümüzün önünde bobinleri değiştirdiğinde titreme olayı değişti, yani o silindirdeki bobin ve buji kesinlikle sorunluydu, ondan emin olduk. Ancak tabi onların değişimi sorunu çözmek için yeterli olmadı ve Kompresyon Testi de 20 çıktı (diğer silindir yanlış hatırlamıyorsam 100-120 arası çıkmıştı). Bu durumda sizce sübap değişimi gerekli değil mi?

İşçilik fiyatları normalse zaten malzeme için en az 3-5 yeri daha arayıp fiyat alırım. Malzeme için sadece Sübapta marka sormuştum ama diğer malmemeler için önerilerinize dikkat ederim yine.

Aracı ilk etapta Dörtnal a götürmeyi planlıyordum ama arayıp görüştüğümde sanki deneme yanılma yoluyla gereksiz parça değişimi yaptıracaklar gibi bir şey sezinleyince bir yakınımın yıllardır tanıdığı tecrübeli ve işini iyi yapan ustalardan birine götürdüm. Rektefiye önemli dediğiniz gibi ama o kısım Usta nın kendi bildiği biri tarafından yapılacağından seçme şansım yok diye düşünüyorum, Usta iyiyse iyi bir rektefiyeci ile çalışır herhalde.

Peki bunların haricinde parça için malzeme veya rektefiye veya diğer işlemler için dikkat etmem gereken başka bir husus var mı?

2007 model 1.3 yarisim vardı. O da zangır zangır titrerdi. Eski vvti motorların özelliği titreme. Bununla karıştırmayın titreme olayını. Buji ve bobin değişince titremenin azaldığını söylemişsiniz. Supap olsa titreme hiçbir şekilde azalmaz. Supapları bitik mazdamla avrupada 10bin km. yaptım. Gücünün düştüğü hissediliyor, titreme gün geçtikçe artar özellikle sabah soğuk motorda titreme hayli çok olur. Motor arıza ışığı yakar, kompresyon oluşmadığından basınç düşük olduğundan ateşleme hatası gösterir. Bu belirtiler yoksa supaptan olacağını hiç sanmıyorum.  Ama 1 silindirde 20 diğerlerinde 120 olması supap olduğunun göstergesi. Başka bir yerde de kompresyon testi yaptırmanızı öneririm.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2021, 21:13:15 »
Evet forumda VVTi motorlarda titreme olayının kronik bir sorun olduğundan bahsetmişti arkadaşlar, dediğiniz doğru ama benim aracımdaki titreme normalden çok daha fazla gerçekten. Yani kesinlikle VVTi titremesinin çok ötesinde (bunu diğer araçlardaki titremeyi görenler de söylemişti).

Bu arada yanlış ifade ettim, aslında buji ve bobin değişimi sonrası titreme azalmadı, deneme kısmındaki durumla karıştırdım. Yani bobin ve buji değişimi sonrası titreme devam ediyor.

Aracın motor arıza ışığı yanmadığı sürece kullanılması açısından sorun yok, daha uzun km ler idare edebilir ama ben aracımı satmayı düşündüğüm için böyle belirsiz bir durum ve rahatsız edici şekilde titreyen bir şekilde satmak istemediğimden; satamayıp binecek olsam da gereksiz yakıt sarfiyatı olacağından (sübaplarda sorun varsa haliyle) sorunu çözmek istedim.

Kompresyon testi sonucunda arada oluşan fark zaten açıkça o pistonda bir sorun olduğunu gösteriyor bence. Sonuç olarak aynı cihazla 2 farklı piston ölçüldüğünde arada bariz fark var ve tüm bu durumlar sorunun bobinden sonraki kısımla motor arasında olduğunu gösteriyor. Bu düzelttiğim ve ek olarak ilettiğim bilgiler ışığında siz ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2021, 22:13:40 »
Hüdaverdi bey eğer aracın çekişinde bir sorun yoksa sırf titreme için motoru açtırmanızı pek tavsiye etmem,ilk silindirde çıkan sonuç diğerlerine göre çok düşük ilk bakışta sibobları işaret ediyor ama sadece sibob olmayabilir,komresör sekmanınıda yakmış olabilir,fiyat konusunda motoru sökmeden net fiyat konuşmak yanlış olur parça konusunda ufuk beylerdende Fiyat almanızı tavsiye ederim conta takımı olarakta kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,
Motoru açtırmadan önce motor iç temizliği yaparak kaliteli bir yağ ile değişim yapıp bide liqiu moly nin yakıt katkısını kullanarak aracı bir müddet benzinde kullanmanızı tavsiye ederim,aynı zamanda liqiu moly nin motor onarıcı yağ katkısı var 0,5 mikrona kadar düzeltmeler yapabildiği ifade ediliyor,ama sibob kurum temizleci ile bir arada kullanılması sakıncalı oluyor,önce sibob temizleyici yakıt katkısını kullanıp daha sonra yağ katkısını katmak gerekiyor,zaten çoğu zaman sibobların üzerinde biriken tortudan kurumdan ötürü açık kalıyor ve kompresyon kaçağı oluşturuyor,o yüzden her yağ bakımı öncesi engine flush yapmak motor sağlığı açısından çok önemli.
https://www.liquimolyturkey.com/cera-tec-300-ml-7181
(Bunun kullanımı için ufuk bey'in görüşünü almanızı öneririm)
https://www.liquimolyturkey.com/engine-flush-motor-ici-temizleyici-300-ml-2657
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2021, 23:39:11 »
Hüdaverdi bey eğer aracın çekişinde bir sorun yoksa sırf titreme için motoru açtırmanızı pek tavsiye etmem,ilk silindirde çıkan sonuç diğerlerine göre çok düşük ilk bakışta sibobları işaret ediyor ama sadece sibob olmayabilir,komresör sekmanınıda yakmış olabilir,fiyat konusunda motoru sökmeden net fiyat konuşmak yanlış olur parça konusunda ufuk beylerdende Fiyat almanızı tavsiye ederim conta takımı olarakta kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,
Motoru açtırmadan önce motor iç temizliği yaparak kaliteli bir yağ ile değişim yapıp bide liqiu moly nin yakıt katkısını kullanarak aracı bir müddet benzinde kullanmanızı tavsiye ederim,aynı zamanda liqiu moly nin motor onarıcı yağ katkısı var 0,5 mikrona kadar düzeltmeler yapabildiği ifade ediliyor,ama sibob kurum temizleci ile bir arada kullanılması sakıncalı oluyor,önce sibob temizleyici yakıt katkısını kullanıp daha sonra yağ katkısını katmak gerekiyor,zaten çoğu zaman sibobların üzerinde biriken tortudan kurumdan ötürü açık kalıyor ve kompresyon kaçağı oluşturuyor,o yüzden her yağ bakımı öncesi engine flush yapmak motor sağlığı açısından çok önemli.
https://www.liquimolyturkey.com/cera-tec-300-ml-7181
(Bunun kullanımı için ufuk bey'in görüşünü almanızı öneririm)
https://www.liquimolyturkey.com/engine-flush-motor-ici-temizleyici-300-ml-2657

Ümit Bey, her zamanki gibi vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Aracın çekişiyle ilgili olarak sorun var ve son 2-3 haftadır yokuşlarda daha da kötüye gitmeye başladı. O nedenle özellikle de bugün yapılan kontrol sorunla ilgili okları sübaplar yönünde gösteriyor gibi. Önermiş olduğunuz ürün bayağı yararlı görünüyor ama sübap değişimi sonrası da yararı olacak gibi, o nedenle şu aşamada olmasa da ilerleyen zamanlarda düşünülebilir.

Bu arada işçilikle ilgili olarak aslında motoru söküp sübapların tamamını değiştirme ve gerekmesi durumunda zincir değişimi için verilen 1000 ₺ lik fiyatın uygunluğunu merak ettim. Mesela burada zincir değişimi olmazsa bu durumda fiyatta bişey değişi mi? Yoksa zaten asıl zor olan kısımlar diğer kısımlar olduğundan fiyatta düşme olmaz mı? Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.

Son olarak Ankara için yukarıdaki malzemeleri uygun fiyata bulabileceğim bayi önerileriniz varsa da alabilirim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 16, 2021, 00:53:20 »
Ümit Bey, her zamanki gibi vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Aracın çekişiyle ilgili olarak sorun var ve son 2-3 haftadır yokuşlarda daha da kötüye gitmeye başladı. O nedenle özellikle de bugün yapılan kontrol sorunla ilgili okları sübaplar yönünde gösteriyor gibi. Önermiş olduğunuz ürün bayağı yararlı görünüyor ama sübap değişimi sonrası da yararı olacak gibi, o nedenle şu aşamada olmasa da ilerleyen zamanlarda düşünülebilir.

Bu arada işçilikle ilgili olarak aslında motoru söküp sübapların tamamını değiştirme ve gerekmesi durumunda zincir değişimi için verilen 1000 ₺ lik fiyatın uygunluğunu merak ettim. Mesela burada zincir değişimi olmazsa bu durumda fiyatta bişey değişi mi? Yoksa zaten asıl zor olan kısımlar diğer kısımlar olduğundan fiyatta düşme olmaz mı? Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.

Son olarak Ankara için yukarıdaki malzemeleri uygun fiyata bulabileceğim bayi önerileriniz varsa da alabilirim. Teşekkürler.
Malzeme tedariği konusunda tekrardan önerim tem oto olur,ben servis dışında hiçbir satıcıya güvenmiyorum (tem oto hariç) zaten belirli miktarın üzerinde (400 TL diye hatırlıyorum) ücretsiz kargo hizmetleri var ve 600 TL üzeri 3 taksit işlem yapıyorlar,bende daha yeni debriyaj seti,termostat, buji,yağ ve yağ filtresi,hava filtresi aldım gelen malzemeler gerçekten çok kaliteli ve sağolsun ufuk bey iki senedir benim araca özel üretim olan elinde son kalmış debriyaj setini ayırmıştı bekliyordu,
Sizde diğer bakım malzemeleri ni beraberinde alabilirsiniz kendisi parça konusunda ayrı ayrı öneride bulunur,zincir seti değişimi için ayrı fiyat vermezler (sizin durumunuz için ) çünkü silindir kapağı sökülecek zaten her halükarda zincir çıkacak, kapağı tekrar toplarken ha yeni zinciri takmış yada eski zinciri takmış fark etmez ama sadece kapak kapak revizyonu için 1000 TL işçilik sanki biraz çok gibi,sizin için sabah ustama sorar bilgilendirme yaparım,üç aşağı beş yukarı işlik kıyaslaması yaparsınız,bide Ankara'da Ayberk japon oto servis var,genel yorumları iyi yönde onlardanda fiyat almanızı tavsiye ederim ve nerede yaptırırsanız yaptırın silindir kapak contası nı kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,son olarak motor söküldüğü zaman alt kısmı ölçtürmeyi unutmayın hazır sökülmüşken silindirlerin durumu kontrol edilsin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2021, 11:43:30 »
Malzeme tedariği konusunda tekrardan önerim tem oto olur,ben servis dışında hiçbir satıcıya güvenmiyorum (tem oto hariç) zaten belirli miktarın üzerinde (400 TL diye hatırlıyorum) ücretsiz kargo hizmetleri var ve 600 TL üzeri 3 taksit işlem yapıyorlar,bende daha yeni debriyaj seti,termostat, buji,yağ ve yağ filtresi,hava filtresi aldım gelen malzemeler gerçekten çok kaliteli ve sağolsun ufuk bey iki senedir benim araca özel üretim olan elinde son kalmış debriyaj setini ayırmıştı bekliyordu,
Sizde diğer bakım malzemeleri ni beraberinde alabilirsiniz kendisi parça konusunda ayrı ayrı öneride bulunur,zincir seti değişimi için ayrı fiyat vermezler (sizin durumunuz için ) çünkü silindir kapağı sökülecek zaten her halükarda zincir çıkacak, kapağı tekrar toplarken ha yeni zinciri takmış yada eski zinciri takmış fark etmez ama sadece kapak kapak revizyonu için 1000 TL işçilik sanki biraz çok gibi,sizin için sabah ustama sorar bilgilendirme yaparım,üç aşağı beş yukarı işlik kıyaslaması yaparsınız,bide Ankara'da Ayberk japon oto servis var,genel yorumları iyi yönde onlardanda fiyat almanızı tavsiye ederim ve nerede yaptırırsanız yaptırın silindir kapak contası nı kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,son olarak motor söküldüğü zaman alt kısmı ölçtürmeyi unutmayın hazır sökülmüşken silindirlerin durumu kontrol edilsin.

Detaylı anlatım ve yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Şu konularda ayrı ayrı teyit ve yorumlarınızı alabilir miyim?

1. Malzeme için dediğiniz gibi TEM Oto ile iletişime geçerim, sanırım Maslak taki TEM Oto yu kastediyorsunuz (isim benzerliği olan başka yerler de çıktı da)?

2. Fiyat konusunda sübap değişimi ve kapak revizyonu için (zincir değişimi pek fark etmiyor demiştiniz) 1000 ₺ lik fiyat fazla mı diye sizden cevap alabilirsem sevinirim.

3. Bir de bahsettiğiniz silindir kontrolü için ek bir işçilik maliyeti gerekmez sanırım?

4. Silindir kapak contasını orijinal derken marka Toyota mı? Yoksa forumda arkadaşlar Stone ya da Victor Reinz gibi kaliteli bir marka demişlerdi onlardan biri mi?

5. Bir de alt kısmı ölçtürmekten kasıt silindir kontrolü mü? Yani ustaya bunu doğru şekilde ifade etmek için soruyorum da.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2021, 18:38:31 »
Merhabalar. Araç kaç bin km'dir lpg'de kullanılıyor acaba? 200'bin km erken geldi bana açıkçası. Lpg ayarlarınızda problem olması da sübaplarınızı olması gerekenden erken yıpratabilir.

info@temotomotiv.com.tr

Tem otonun parça haberleşmesi için kullandığı mail adresi budur. Karışıklık olmaması açısından bu mail adresinden bilgi alabilirsiniz.

Bu arada zincir neden değişiyor ki? Ses yapmıyor ise zincir değiştirmeye gerek yok bana kalırsa.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2021, 20:18:40 »
Tem motorlu araçlar,form üyemiz olan ufuk Sönmez beyden bahsediyorum
2.fiyat konusunu bugün düşününce normal geldi çünkü kartele kadar komple triger tarafı sökülecek işçilik biraz fazla,
3.silindir kontrolü için ek ücret istemezler rektefiyeci veya gittiğiniz usta donanımlı biriyse ölçer gerek olup olmadığını belirtir,
4.evet conta Toyota orjinal tavsiye ettim.
5.silindir gömleklerini ve sekmanların kontrolünden bahsettim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2021, 21:09:56 »
Merhabalar. Araç kaç bin km'dir lpg'de kullanılıyor acaba? 200'bin km erken geldi bana açıkçası. Lpg ayarlarınızda problem olması da sübaplarınızı olması gerekenden erken yıpratabilir.

info@temotomotiv.com.tr

Tem otonun parça haberleşmesi için kullandığı mail adresi budur. Karışıklık olmaması açısından bu mail adresinden bilgi alabilirsiniz.

Bu arada zincir neden değişiyor ki? Ses yapmıyor ise zincir değiştirmeye gerek yok bana kalırsa.

Hocam sanırım araca alındıktan kısa süre sonra LPG takılmış, LPG garanti belgesi duruyordu 10 yıllık falan. Bu durumda uzunca bir süre LPG de kullanılmış. TEM Oto ile ilgili uyarınızı aldım, sağolun.

Bu arada zincir konusunda değişme durumu net değildi ama motor kapağı açılınca değişime gerek görmedi usta, üzerindeki zincir de zaten orijinalmiş. Bu durumda sadece şu parçalar değişecek:

1 Takım Sübap (16 adet)
Üst Takım Conta
Sübap Lastiği : Bu sonradan açıktı ama sübaplardan ayrı satılıyor sanırım
Antifiriz

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 17, 2021, 14:04:22
Bu arada motor açıldıktan sonra resmine baktığımda bu 4 silindirden sorunlu olanındaki sübaplar kapkara görünüyor ama diğer 3 ü beyaz. Bu durumda sorunun sübaplardan kaynaklandığı kesin gibi görünüyor. Her ne kadar bu haliyle beni biz süre daha idare edecek olsa da özellikle de rahatsız edici derecedeki titreme sorununun yanı sıra fazladan yakıt sarfiyatı gibi sorunlar nedeniyle bu değişim gerekliydi.

Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da değerli öneri ve yorumlarıyla yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, çok sağolun. Sağlıklı günler dilerim...