0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Supap nedeniyle kaçak olsa motor arıza ışığı yakardı. Sadece titreme varsa daha götürür. Kompresyon testi sonucu ne çıktı? Fiyatlar normal. Ben 3 sene önce mazdama yaptırdığımda 2500 ödemiştim toplam. Supaplar stelitli olacak Güneş ya da Supsan. Takım contayı stone ya da victor reinz gibi kaliteli bir marka alın. Rektefiyecinin iyi olması çok önemli. Dörtnal Toyota gibi Toyota'yı bilen bir yerde bu işlemi yaptırmanızı öneririm.
Cevabınız için teşekkürler Hocam. Arıza ışığı henüz yanmadı ama titreme olayı da can sıkıcı ve aracı satarken de bu şekilde satmak istemiyorum. Ayrıca Usta zaten gözümüzün önünde bobinleri değiştirdiğinde titreme olayı değişti, yani o silindirdeki bobin ve buji kesinlikle sorunluydu, ondan emin olduk. Ancak tabi onların değişimi sorunu çözmek için yeterli olmadı ve Kompresyon Testi de 20 çıktı (diğer silindir yanlış hatırlamıyorsam 100-120 arası çıkmıştı). Bu durumda sizce sübap değişimi gerekli değil mi? İşçilik fiyatları normalse zaten malzeme için en az 3-5 yeri daha arayıp fiyat alırım. Malzeme için sadece Sübapta marka sormuştum ama diğer malmemeler için önerilerinize dikkat ederim yine.Aracı ilk etapta Dörtnal a götürmeyi planlıyordum ama arayıp görüştüğümde sanki deneme yanılma yoluyla gereksiz parça değişimi yaptıracaklar gibi bir şey sezinleyince bir yakınımın yıllardır tanıdığı tecrübeli ve işini iyi yapan ustalardan birine götürdüm. Rektefiye önemli dediğiniz gibi ama o kısım Usta nın kendi bildiği biri tarafından yapılacağından seçme şansım yok diye düşünüyorum, Usta iyiyse iyi bir rektefiyeci ile çalışır herhalde. Peki bunların haricinde parça için malzeme veya rektefiye veya diğer işlemler için dikkat etmem gereken başka bir husus var mı?
Hüdaverdi bey eğer aracın çekişinde bir sorun yoksa sırf titreme için motoru açtırmanızı pek tavsiye etmem,ilk silindirde çıkan sonuç diğerlerine göre çok düşük ilk bakışta sibobları işaret ediyor ama sadece sibob olmayabilir,komresör sekmanınıda yakmış olabilir,fiyat konusunda motoru sökmeden net fiyat konuşmak yanlış olur parça konusunda ufuk beylerdende Fiyat almanızı tavsiye ederim conta takımı olarakta kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,Motoru açtırmadan önce motor iç temizliği yaparak kaliteli bir yağ ile değişim yapıp bide liqiu moly nin yakıt katkısını kullanarak aracı bir müddet benzinde kullanmanızı tavsiye ederim,aynı zamanda liqiu moly nin motor onarıcı yağ katkısı var 0,5 mikrona kadar düzeltmeler yapabildiği ifade ediliyor,ama sibob kurum temizleci ile bir arada kullanılması sakıncalı oluyor,önce sibob temizleyici yakıt katkısını kullanıp daha sonra yağ katkısını katmak gerekiyor,zaten çoğu zaman sibobların üzerinde biriken tortudan kurumdan ötürü açık kalıyor ve kompresyon kaçağı oluşturuyor,o yüzden her yağ bakımı öncesi engine flush yapmak motor sağlığı açısından çok önemli.https://www.liquimolyturkey.com/cera-tec-300-ml-7181(Bunun kullanımı için ufuk bey'in görüşünü almanızı öneririm)https://www.liquimolyturkey.com/engine-flush-motor-ici-temizleyici-300-ml-2657
Ümit Bey, her zamanki gibi vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Aracın çekişiyle ilgili olarak sorun var ve son 2-3 haftadır yokuşlarda daha da kötüye gitmeye başladı. O nedenle özellikle de bugün yapılan kontrol sorunla ilgili okları sübaplar yönünde gösteriyor gibi. Önermiş olduğunuz ürün bayağı yararlı görünüyor ama sübap değişimi sonrası da yararı olacak gibi, o nedenle şu aşamada olmasa da ilerleyen zamanlarda düşünülebilir.Bu arada işçilikle ilgili olarak aslında motoru söküp sübapların tamamını değiştirme ve gerekmesi durumunda zincir değişimi için verilen 1000 ₺ lik fiyatın uygunluğunu merak ettim. Mesela burada zincir değişimi olmazsa bu durumda fiyatta bişey değişi mi? Yoksa zaten asıl zor olan kısımlar diğer kısımlar olduğundan fiyatta düşme olmaz mı? Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim. Son olarak Ankara için yukarıdaki malzemeleri uygun fiyata bulabileceğim bayi önerileriniz varsa da alabilirim. Teşekkürler.
Malzeme tedariği konusunda tekrardan önerim tem oto olur,ben servis dışında hiçbir satıcıya güvenmiyorum (tem oto hariç) zaten belirli miktarın üzerinde (400 TL diye hatırlıyorum) ücretsiz kargo hizmetleri var ve 600 TL üzeri 3 taksit işlem yapıyorlar,bende daha yeni debriyaj seti,termostat, buji,yağ ve yağ filtresi,hava filtresi aldım gelen malzemeler gerçekten çok kaliteli ve sağolsun ufuk bey iki senedir benim araca özel üretim olan elinde son kalmış debriyaj setini ayırmıştı bekliyordu,Sizde diğer bakım malzemeleri ni beraberinde alabilirsiniz kendisi parça konusunda ayrı ayrı öneride bulunur,zincir seti değişimi için ayrı fiyat vermezler (sizin durumunuz için ) çünkü silindir kapağı sökülecek zaten her halükarda zincir çıkacak, kapağı tekrar toplarken ha yeni zinciri takmış yada eski zinciri takmış fark etmez ama sadece kapak kapak revizyonu için 1000 TL işçilik sanki biraz çok gibi,sizin için sabah ustama sorar bilgilendirme yaparım,üç aşağı beş yukarı işlik kıyaslaması yaparsınız,bide Ankara'da Ayberk japon oto servis var,genel yorumları iyi yönde onlardanda fiyat almanızı tavsiye ederim ve nerede yaptırırsanız yaptırın silindir kapak contası nı kesinlikle orjinal kullanmanızı tavsiye ederim,son olarak motor söküldüğü zaman alt kısmı ölçtürmeyi unutmayın hazır sökülmüşken silindirlerin durumu kontrol edilsin.
Merhabalar. Araç kaç bin km'dir lpg'de kullanılıyor acaba? 200'bin km erken geldi bana açıkçası. Lpg ayarlarınızda problem olması da sübaplarınızı olması gerekenden erken yıpratabilir. info@temotomotiv.com.tr Tem otonun parça haberleşmesi için kullandığı mail adresi budur. Karışıklık olmaması açısından bu mail adresinden bilgi alabilirsiniz.Bu arada zincir neden değişiyor ki? Ses yapmıyor ise zincir değiştirmeye gerek yok bana kalırsa.