Gönderen Konu: 2005 Corolla 1,4 VVT-İ Soru ve Sorunları Hakkında Yardım.  (Okunma sayısı 2456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Arkadaşlar Merhaba;
Bende Aranıza yenı katılan bır 2005 corolla 1,4 VVT-İ Kullanıcısıyım.
Sizlere Bir Kaç Soru Sormak İstiyorum.

1-) Bakımları yapıldığında bu arabaların km ömrü yaklaşık olarak kaçtır. Tabıkı Kullanıma gore değisir. Sizlere Soyle soyleyeyım. Hıc bır zaman 3 devrı gecmem hızlı kalkıs v.s seyler yapmam.
2-) Dun motor rolantıde calsırken bırden gaza bastım arkadaslar bır tekleme yaptı. kaputu actım kaput altında gaza bastım daha once olmayan bır ses yapıyor sonra teklıyor ve normal calsıyor. Bahsettıgım ses ve tekleme toplam 1,5 sanıye tutuyor. İlk Gaz verdıgımde fıs dıye hava sesı gelıyor teklıyerek kendıne gelıyor.
3-) Arabam gayet ıyı durumda ama dun boyle bır sorun yaptı neden bılmyıorum. Tek korkum motoruna bır sey olması. Motor omurlerı nedır.
4-) Arkadaslar vıtes kutusu,fren hıdrolı,difransıyel gıbı yağlar ne kadarda bır degısmesı gereklı.
5-) ABS Fren sıstemı arkadaslar sankı kaydırma yapıyor. Servıse goturdum bır sey yok dedı ama dıyer toyotalarda ve corollalardada boylemı.
6-)Toyota corolla 1,4 VVT-İ lardaTriger Kayışı varmı..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla 1,4 VVT-İ Soru ve Sorunları Hakkında Yardım.
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2009, 22:34:47 »
  Aramıza tekrar hoş geldiniz Barış bey.Sorularınıza cevaplar vereyim bilgim dahilinde
1-Düzgün kullanıldığı taktirde minimum motor ömrü 500.000 km'dir.Bu dönemlerde motor elden geçme ihtiyacı duyabilir.
2-Gaz verdiğiniz de motordan çıkan o FIS sesi bende de var.Ama niye var nedeni nedir inanın bende bilmiyorum.Sormakta gelmedi aklıma
3-Bu sorunuzun cevabı 1 de var zaten
4-Vites ve diferansiyel yağları 100.000 km bir diye biliyorum.Net olarak nedir bilmiyorum.Bu arada bizim bu Corolla'larda fren hidroliği ayrıca baskı balatanında yağlanmasını yapıyor.Yani tek kutudan iki yer yağlanıyor
5-ABS'nin aracı kaydırdığı kanısına nerden vardınız.Frene basınca hemen mi tutuyor acaba.Ve lastiklerinizin durumu nedir acaba.Boş ve düz bir yolda insanları tehlikeye atmayacagınız bir yerde 50-60 km hızla korkusuzca fren pedalını sonuna kadar ve sert bir şekilde basın.Durma mesafeniz ne kadar olacak.Sert değilde hafif bastığınızda ABS hemen devreye giriyorsa eğer,muhtemelen lastiklerinizde bir problem (lastik basınçları doğru değerde ise) var demektir.
6-2002-2007 arası tüm Corolla modellerinde trgier kayışı yerine zincir kullanılmaktadır.Kayış derdi yok anlayacağınız.

Aracınızı çok iyi günlerde,kurallar çerçevesinde,insanlara saygılı bir şekilde,emniyet kemeriniz bağlı olarak güvenli bir şekilde kullanmanız dileği ile...

*   *   *   FARINIZDA,YOLUNUZ DA HEP AÇIK OLSUN   *   *   *
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2009, 16:59:55 »
  Aramıza tekrar hoş geldiniz Barış bey.Sorularınıza cevaplar vereyim bilgim dahilinde
1-Düzgün kullanıldığı taktirde minimum motor ömrü 500.000 km'dir.Bu dönemlerde motor elden geçme ihtiyacı duyabilir.
2-Gaz verdiğiniz de motordan çıkan o FIS sesi bende de var.Ama niye var nedeni nedir inanın bende bilmiyorum.Sormakta gelmedi aklıma
3-Bu sorunuzun cevabı 1 de var zaten
4-Vites ve diferansiyel yağları 100.000 km bir diye biliyorum.Net olarak nedir bilmiyorum.Bu arada bizim bu Corolla'larda fren hidroliği ayrıca baskı balatanında yağlanmasını yapıyor.Yani tek kutudan iki yer yağlanıyor
5-ABS'nin aracı kaydırdığı kanısına nerden vardınız.Frene basınca hemen mi tutuyor acaba.Ve lastiklerinizin durumu nedir acaba.Boş ve düz bir yolda insanları tehlikeye atmayacagınız bir yerde 50-60 km hızla korkusuzca fren pedalını sonuna kadar ve sert bir şekilde basın.Durma mesafeniz ne kadar olacak.Sert değilde hafif bastığınızda ABS hemen devreye giriyorsa eğer,muhtemelen lastiklerinizde bir problem (lastik basınçları doğru değerde ise) var demektir.
6-2002-2007 arası tüm Corolla modellerinde trgier kayışı yerine zincir kullanılmaktadır.Kayış derdi yok anlayacağınız.

Aracınızı çok iyi günlerde,kurallar çerçevesinde,insanlara saygılı bir şekilde,emniyet kemeriniz bağlı olarak güvenli bir şekilde kullanmanız dileği ile...

Cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım.
Frene bastıgımda bellı bır noktaya kadar normal fren gıbı ama bıraz daha yuklendıgımde ABS devreye gırıyor. Tekerlerım daha cok yenı Michelin Performans lasıtıgı var. Hava basıncları her 1 haftada yada benzın aldıgımda mutlaka normal degerde sısırılır yada kontrol edılır.
Ama tek care sızın dedıgınız gıbı bos bır yolda tehlıke arzetmeksızın frene asılmak olacaktır.
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2009, 17:28:17 »
   Barış bey anlattığınız bu duruma göre ABS sisteminiz de hiç bir problem yok.içiniz rahat olsun.Güle güle kullanın aracınızı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2009, 18:03:10 »
 Gaza bastığınızda oluşan tekleme sorunu için servise uğrayıp gaz kelebeğini ve de hava akış ölçeri temizletmenizi tavsiye ederim.
 Diğer soru ve sorunlarınıza Özcan abi zaten yeterli cevabı vermiş, fakat servis şanzıman ve diferansiyel yağı için 80.000, fren ve debriyaj hidrolik sıvısı için de 40.000 km'de bir değişmesi gerektiğini söylüyor.
 Ayrıca şunu da söyleyeyim; bilirsiniz ticari taksiler sürekli şehir içinde ve hırpalanır şekilde kullanılır sürekli. Bir arkadaşımda sizin aracınızın dizeli var. Kaldı ki dizeller de benzinliye göre daha fazla sorun çıkarır(yanlış kullanım vs.'den dolayı)
 Fakat vatandaş 454.000 km'de ve bir kez olsun motorla ilgili sorun yaşamadı.
 1993-1998 Arası 1.6 Corolla'lardaki 4A-FE motorların 1.000.000 km'ye kadar sorun çıkarmadığını onlarca kez kullanıcılarından duydum.
 Varın kendi aracınızın motorunun ömrünü kendiniz biçin.
 Saygıyla...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2009, 23:27:23 »
Gaza bastığınızda oluşan tekleme sorunu için servise uğrayıp gaz kelebeğini ve de hava akış ölçeri temizletmenizi tavsiye ederim.
  Peki Gürkan yada damatmı demeliydim acaba.Bu sorun önemli bir şeymidir.Yoksa bir sorun çıkarmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2009, 01:48:02 »
Hosgeldiniz Baris Bey.

Motor saglamdir, dayanir ama omrumuz vefa eder mi 1 milyon km kullanmaya (normal gunluk suruste, ticari arac disinda) , orasi supheli... :)
Fe... :-)