0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aramıza tekrar hoş geldiniz Barış bey.Sorularınıza cevaplar vereyim bilgim dahilinde1-Düzgün kullanıldığı taktirde minimum motor ömrü 500.000 km'dir.Bu dönemlerde motor elden geçme ihtiyacı duyabilir.2-Gaz verdiğiniz de motordan çıkan o FIS sesi bende de var.Ama niye var nedeni nedir inanın bende bilmiyorum.Sormakta gelmedi aklıma3-Bu sorunuzun cevabı 1 de var zaten4-Vites ve diferansiyel yağları 100.000 km bir diye biliyorum.Net olarak nedir bilmiyorum.Bu arada bizim bu Corolla'larda fren hidroliği ayrıca baskı balatanında yağlanmasını yapıyor.Yani tek kutudan iki yer yağlanıyor5-ABS'nin aracı kaydırdığı kanısına nerden vardınız.Frene basınca hemen mi tutuyor acaba.Ve lastiklerinizin durumu nedir acaba.Boş ve düz bir yolda insanları tehlikeye atmayacagınız bir yerde 50-60 km hızla korkusuzca fren pedalını sonuna kadar ve sert bir şekilde basın.Durma mesafeniz ne kadar olacak.Sert değilde hafif bastığınızda ABS hemen devreye giriyorsa eğer,muhtemelen lastiklerinizde bir problem (lastik basınçları doğru değerde ise) var demektir.6-2002-2007 arası tüm Corolla modellerinde trgier kayışı yerine zincir kullanılmaktadır.Kayış derdi yok anlayacağınız. Aracınızı çok iyi günlerde,kurallar çerçevesinde,insanlara saygılı bir şekilde,emniyet kemeriniz bağlı olarak güvenli bir şekilde kullanmanız dileği ile...
Gaza bastığınızda oluşan tekleme sorunu için servise uğrayıp gaz kelebeğini ve de hava akış ölçeri temizletmenizi tavsiye ederim.