Gönderen Konu: Gaz Tepkisi  (Okunma sayısı 1798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür edildi
Gaz Tepkisi
« : Ağustos 14, 2021, 18:24:43 »
Saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim, daha önceki yazımda da belirttiğim üzere aracı yeni aldık ve oldukça yabancısıyız. Gözlemlediğim bir olay var ama  belki normaldir diye sizlere sormak istedim. Sizlerin cevaplarına göre ustaya götüreceğim.
Problem şöyle :
    Araçtayken gaz pedalına basınca devir geç yükseliyor yani arada 1 saniye falan bir gecikme oluyor. Gaz pedalından anlık tepki alamıyorum. Yani gaz pedalına hızlıca bas bırak yaptığımda pedal boştayken aracın deviri yükseliyor. Bu durum araç boştayken veya kalkış anında da böyle. Bu duruma alıştım fakat kafama takıldı. Sizlerde de bu durum böylemi acaba değerli görüşlerinizi bekliyorum.
   Yine başka bir örnek daha vermek istiyorum sorunu tam olarak anlatabilmek adına: Seyir halindeyken vites değiştireceğim esnada ayağımı gaz pedalından çekip debriyaja bastığımda ara gaz veriyormuşum gibi motor bağırıyor. Yani ayağımı gaz pedalından çekmeme rağmen aracın devri bahsettiğim gecikmeden dolayı geç düşüyor.
   Biraz uzun oldu fakat güzel açıklayabilmek adına böyle yazdım. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Gaz Tepkisi
« : Ağustos 14, 2021, 18:24:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaz Tepkisi
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2021, 23:16:58 »
Anladığım kadarıyla aracınız 1.6lt. benzinli?
LPG sistemi var mı aracınızda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2021, 23:48:41 »
Şahinden sonra Toyota kullanınca normal (LPG ayarı ve diğer bakımlar yapılmış sayarsak) gaz pedalı ve bilek ilişkisi ilerleyince ye kadar zorluk çekersiniz sonrasında herşey yoluna girer,vites değişimlerinde yine aynı şekilde gaz pedalı ve debriyaj zamanlamasını doğru yapmamaktan kaynaklanıyor,eski aracınızın gaz pedalı tertibatı telli sistem ve araç karbüratörlü idi şuandaki aracınız potansimetre ile haberleşme yapan gaz kelebeği hassas enjeksiyonlu bir araç alışma sürecinden sonra herşey daha iyi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2021, 21:50:52 »
Ne gariptir ki benim sorunumda gaz pedalı inanılmaz tepki veriyor gaz pedalına çok az dokunur dokunmaz araç altımdan çıkıp gidecekmiş gibi dar bir yere ranpa aşağı yada yukarı park edeceğim zaman fren pedalına basmayı yetiştiremezsem direk çarptık 😡 bu durum araç kullanma zevkimi bitirdi mesleğim gereği vw Tiguan kullanmaktayım benim 2006 model corollaya göre kalkışlar kanu gibi geliyor inanın şaka gibi
Ustama gösterdim herkes böyle olsun ister sen tam tersi istiyorsun dedi ancak bir yerde kesin sorun var ama nerde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2022, 21:19:04 »
Ne gariptir ki benim sorunumda gaz pedalı inanılmaz tepki veriyor gaz pedalına çok az dokunur dokunmaz araç altımdan çıkıp gidecekmiş gibi dar bir yere ranpa aşağı yada yukarı park edeceğim zaman fren pedalına basmayı yetiştiremezsem direk çarptık 😡 bu durum araç kullanma zevkimi bitirdi mesleğim gereği vw Tiguan kullanmaktayım benim 2006 model corollaya göre kalkışlar kanu gibi geliyor inanın şaka gibi
Ustama gösterdim herkes böyle olsun ister sen tam tersi istiyorsun dedi ancak bir yerde kesin sorun var ama nerde ?

Merhaba,
bende ilk aldıgımda daha noterden çıkmadan önümdeki arabaya girdim :( o kadar hasas ve hızlıki dokunmamla önümdeki arabaya girmem bir oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2022, 17:09:31 »
Saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim, daha önceki yazımda da belirttiğim üzere aracı yeni aldık ve oldukça yabancısıyız. Gözlemlediğim bir olay var ama  belki normaldir diye sizlere sormak istedim. Sizlerin cevaplarına göre ustaya götüreceğim.
Problem şöyle :
    Araçtayken gaz pedalına basınca devir geç yükseliyor yani arada 1 saniye falan bir gecikme oluyor. Gaz pedalından anlık tepki alamıyorum. Yani gaz pedalına hızlıca bas bırak yaptığımda pedal boştayken aracın deviri yükseliyor. Bu durum araç boştayken veya kalkış anında da böyle. Bu duruma alıştım fakat kafama takıldı. Sizlerde de bu durum böylemi acaba değerli görüşlerinizi bekliyorum.
   Yine başka bir örnek daha vermek istiyorum sorunu tam olarak anlatabilmek adına: Seyir halindeyken vites değiştireceğim esnada ayağımı gaz pedalından çekip debriyaja bastığımda ara gaz veriyormuşum gibi motor bağırıyor. Yani ayağımı gaz pedalından çekmeme rağmen aracın devri bahsettiğim gecikmeden dolayı geç düşüyor.
   Biraz uzun oldu fakat güzel açıklayabilmek adına böyle yazdım. Herkese sağlıklı günler dilerim.

sizin bahsettiğiniz olayı birkaç farklı vvti veya dual vvti araçta yaşadım. Vites değiştirmeden önce ayağınızı gazdan çekip debriyaja bastığınızda devir düşmesi gerekirken biraz yükselip ondan sonra iniyor, o süreçte de motor bağırıyor. Bunun motor teknolojisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum ancak yıpranan araçlarda sanki daha bariz şekilde artıyor sanki. Belki de bir soruna işaret olabilir baskı-balata eskimesi vs. gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2022, 11:51:12 »
Bence gaz pedal potansiyometre da arıza var gibi bence.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2022, 22:49:14 »
Problem şöyle :

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Benim araç 2003 model gaz pedalı telli, ama bendede aynı şekilde geçikmeler oluyor.  Çözüm bulamadım. Boğaz kelebeğinin orada araç ecusuna bilgi gönderen parçadan yada ecu yazılımından olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bizide bilgilendirirse sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2022, 05:10:33 »
Araçlarınızda herhangi bir sorun yok normal çalışma şekli böyle,oradaki mantık vites değiştirme esnasında motor fazla devir kaybetmesin cansız kalmadı diye ayarlanmış,diğer nedenide vvt çalışma şeklinden kaynaklanıyor,abartı bir durum yoksa fazla kurcalamayın yıllar içerisinde yanlış yapılan bakımlardan ve kullanılan malzemeden dolayı valf beslemeride zayıflamış olabilir buna bağlı olarak vvt sistemi valflere doğru müdahale yapamıyordur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.