0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne gariptir ki benim sorunumda gaz pedalı inanılmaz tepki veriyor gaz pedalına çok az dokunur dokunmaz araç altımdan çıkıp gidecekmiş gibi dar bir yere ranpa aşağı yada yukarı park edeceğim zaman fren pedalına basmayı yetiştiremezsem direk çarptık 😡 bu durum araç kullanma zevkimi bitirdi mesleğim gereği vw Tiguan kullanmaktayım benim 2006 model corollaya göre kalkışlar kanu gibi geliyor inanın şaka gibi Ustama gösterdim herkes böyle olsun ister sen tam tersi istiyorsun dedi ancak bir yerde kesin sorun var ama nerde ?
Saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim, daha önceki yazımda da belirttiğim üzere aracı yeni aldık ve oldukça yabancısıyız. Gözlemlediğim bir olay var ama belki normaldir diye sizlere sormak istedim. Sizlerin cevaplarına göre ustaya götüreceğim. Problem şöyle : Araçtayken gaz pedalına basınca devir geç yükseliyor yani arada 1 saniye falan bir gecikme oluyor. Gaz pedalından anlık tepki alamıyorum. Yani gaz pedalına hızlıca bas bırak yaptığımda pedal boştayken aracın deviri yükseliyor. Bu durum araç boştayken veya kalkış anında da böyle. Bu duruma alıştım fakat kafama takıldı. Sizlerde de bu durum böylemi acaba değerli görüşlerinizi bekliyorum. Yine başka bir örnek daha vermek istiyorum sorunu tam olarak anlatabilmek adına: Seyir halindeyken vites değiştireceğim esnada ayağımı gaz pedalından çekip debriyaja bastığımda ara gaz veriyormuşum gibi motor bağırıyor. Yani ayağımı gaz pedalından çekmeme rağmen aracın devri bahsettiğim gecikmeden dolayı geç düşüyor. Biraz uzun oldu fakat güzel açıklayabilmek adına böyle yazdım. Herkese sağlıklı günler dilerim.