Gönderen Konu: BALATA TAVSİYE  (Okunma sayısı 1558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla 1.33 life 2017
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '17
  • 9 kere teşekkür etti
BALATA TAVSİYE
« : Ağustos 13, 2021, 21:35:43 »
Merhaba,

Aracım 2017 1.33 life  52bin de arka balata değişimi önerildi (50 bin bakımında daha 3 bin km gider dedi) tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

BALATA TAVSİYE
« : Ağustos 13, 2021, 21:35:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: BALATA TAVSİYE
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2021, 22:34:40 »
Merhaba,

Aracım 2017 1.33 life  52bin de arka balata değişimi önerildi (50 bin bakımında daha 3 bin km gider dedi) tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?

Teşekkürler.
Tem oto ayrıcalığıyla NBİK marka fren balatasını şiddetle tavsiye ederim,kendi aracım için ön balata aldım tecrübe ettim malzeme mükemmel jantlarda çok az balata tozu oluşuyor belli belirsiz, ayrıca ses ötme vs kesinlikle yok gerçek fren konforu sağlıyor,
Tem otodan kargo ile alabilirsiniz ürünü, ayriyeten aracınız için aradığınız her türlü ürünü orjinal veya kaliteli japon malı olarak bulabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2021, 22:36:15 »
Bunu size söyleyen yetkili servis mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2021, 22:44:50 »
Bunu size söyleyen yetkili servis mi ?
evet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2021, 11:07:36 »
muhtemelen değiştirmişsinizdir ancak burada dursun yine de. Benim de iki hafta önce bu konuda tecrübem oldu. Arkalara mga önlere de sangsin hi-q marka taktım. Ön balata değişimi gayet kolay bir adet kriko, bijon anahtarı levye ve 13 düz yıldız anahtar ile bence eli anahtar tutan çoğu insan bu türlü konulara  ilgisi varsa balataların  değişimini sağlayabilir. Bu arada unutmadan balata değişiminden önce lastiklere takoz koymak ve fren hidrolik sıvısı kabının kapağını açmak, iş bitiminde de ilk hareketi sağlamadan freni araç çalışırken pompalamak ve temkinli bir kalkışla frenleri kontrol etmek çok elzem. Arka balata değişimi önlere nazaran epey zorlu. Eğer ki bir balata değişim aparatına erişiminiz yoksa saydığım aletlere ilave olarak bir adet kurbacık ve ayarlı pense ihitiyacı da olacaktır arkalar için ama epey uğraştırıyor göze alabilecekseniz deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2021, 23:35:16 »
muhtemelen değiştirmişsinizdir ancak burada dursun yine de. Benim de iki hafta önce bu konuda tecrübem oldu. Arkalara mga önlere de sangsin hi-q marka taktım. Ön balata değişimi gayet kolay bir adet kriko, bijon anahtarı levye ve 13 düz yıldız anahtar ile bence eli anahtar tutan çoğu insan bu türlü konulara  ilgisi varsa balataların  değişimini sağlayabilir. Bu arada unutmadan balata değişiminden önce lastiklere takoz koymak ve fren hidrolik sıvısı kabının kapağını açmak, iş bitiminde de ilk hareketi sağlamadan freni araç çalışırken pompalamak ve temkinli bir kalkışla frenleri kontrol etmek çok elzem. Arka balata değişimi önlere nazaran epey zorlu. Eğer ki bir balata değişim aparatına erişiminiz yoksa saydığım aletlere ilave olarak bir adet kurbacık ve ayarlı pense ihitiyacı da olacaktır arkalar için ama epey uğraştırıyor göze alabilecekseniz deneyin.
kardes tsk ederim hala degıstırmeye fırsatım olmadı ama aklımda deneyecegım eyvallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2021, 16:48:32 »
Merhabalar,

Bizim araçlarda balata bittiğinde herhangi bir uyarı lambası yanıyor mu, sürtünme sesinden mi anlıyoruz balatanın bittiğini?

Bu arada; Ferodo-Bosch-TRW-DJ markalarını da önerenler var biraz kafa karıştırıyor seçim işi.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2021, 16:54:29 »
Merhabalar,

Bizim araçlarda balata bittiğinde herhangi bir uyarı lambası yanıyor mu, sürtünme sesinden mi anlıyoruz balatanın bittiğini?

Bu arada; Ferodo-Bosch-TRW-DJ markalarını da önerenler var biraz kafa karıştırıyor seçim işi.   

Bahsettiğiniz  markalar da gayet kaliteliler.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2021, 19:53:51 »
Merhabalar,

Balata fişi bulunmadığından dolayı bildirim vermemekte göz ile kontrol ile anlayabilirsiniz ancak, tavsiye isterseniz eğer @Ufuk Sönmez (16363)  beyin satışını yaptığı NIBK Balatadır ses ve toz olayını minumuma indirir ve fren kalitesi artar.

https://urun.n11.com/fren-balatasi/japon-nibk-toyota-auris-corolla-nde180-arka-fren-balatasi-P451219223

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2021, 04:16:38 »
NIBK marka fren balatasını ve diskleri kesinlikle tavsiye ederim,aldım kullandım çok memnun kaldım ve şuanda aracı sattım başka marka bir araç satın alacağım ama birçok marka benzer ürünleri kullandığı oluyor,eğer aldığım araç toyatanın herhangi bir modeliyle aynı balatayı kullanıyorsa kesinlikle onada NIBK marka balata alırım,zaten bir sefer kullananlar sonrasında başka markaya bakmıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.