0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin için şanzıman vites geçişleri önemli ise Megane değilse Auris
Toyotanın dizel'lerde kullandığı otomatik şanzıman, robotlaştırılmış manuel şanzımandır. 1'den 2'ye geçerken arada kahve içersiniz Bence megane daha iyi bir seçenek.
Bence ikisininde dizel otomatiğini eleyin,zaten global piyasada dizel rafa kalkıyor en güzeli benzinli otomatik Toyota,bakımını düzgün yaptıktan sonra uzun yıllar hizmet eder,dizelin bakım maliyeti vs daha tuzluya gelirki alacağınız araçlar km olarak sınırlara yaklaşan ve yaş itibariyle sorun çıkarma zamanı yaklaşan araçlar,emisyondan ötürü dünyada üretimi biten dizel araçlar bizde hâlâ rağbet görüyor bizim devlet bunu yeni bir gelir kapısı olarak değerlendirecektir,Dizel araçlara ek vergi gibi düşünebilirsiniz
dediğinizde çok haklısınız tüm firmalar dizelden uzaklaşıyor fakat 2009 yılından beri dizel veyahutta turbolu araçlara o kadar çok alıştık ki, yeniden atmosferiğe dönmek baya zor olur sanırım. 1.2-1.4 tsi poloların fiyat/performans oranı iyi olsa onlara da bakacağız da malesef orantısız fiyat istiyorlar. 132 lik aurislerde güzel fakat onlarında lpg siz ve uygun fiyatlısı yok gibi. saçma bir piyasada araba arayışındayız ama hayrlısı bakalım
LPG li olması bir dezavantaj değilki benzinde binilecek durum yok maalesef,alıp LPG taktırmak isteseniz en kötüsü ruhsata işletme muayene vs derken 7000 TL'yi bulur,LPG'li olursa en kötü senaryo sibob değişimi üst kapak revizyonu vs derken 3500 ile en fazla 5000 TL gider,yani aynı kapıya çıkar buna rağmen LPG'li çok dikkatli ayarları düzgün kullanılmış araçlarda var hiç masraf yapmadan binilecek düzgün bir araç aranırsa bulunur.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2021, 11:21:53Ayriyeten doğa olaylarına bakarak bu günümüzden yarınları görmek artık çok zor değil,dizel araçlar benzinliye göre çok daha fazla emisyon salınımı yapıyor,o yüzden yarınlarımız olan çocuklara daha temiz bir dünya bırakmak en büyük görevimiz,5 dk'lık performans için doğayı katletmeye hakkımız yok,artık dünya devletleri karbon nötr olmak için gayret sarf ediyor ve hatta bir kaç ülke 2035 yılında karbon nötr olacağı yönünde beyanat veriyor,bizim ülkemiz hâlâ bu yönde bir adım atmasada bizler vatandaş olarak daha duyarlı olmalıyız,bir kişiden ne olur diye düşünmeyin "bütün topluluklar iki kişinin bir araya gelmesi ile toplum oluyor" sadece karbon salınımı değil tükettiğimiz yiyeceklerde dahi dikkatli olmalıyız artık herşeyin bir ayak izi var ,dünyamızda artık herşey azalıyor sonsuz bir alemde yaşamıyoruz herşeyin sınırı var ve bizler o sınırları zorluyoruz,daha fazla dünyamızı yormaya hakkımız yok gerkmedikçe araç kullanmamak en mantıklısı ama bakıyorum devlet dairelerinin otoparkında araç koyacak yer yok her çalışan kendi özel aracıyla işe gelip gidiyor küçük şehirlerde dahi yür0ne mesafesinde olan yerlere araç ile gidilir olmuş,eskiden araç aile ile uzak bir yere gidilecekse kullanılırdı şimdilerde bisiklet gibi herkesin altında var.Yazının bu kısmı sizin için değildi genel olarak görüşümü dile getirdim.
bagaj veya stepne kısımından feragat etme durumu getirdiği ağırlık vs bir de kullanımı ya şehirler arası olacak veya 5-6 dk kısa sürüşler şeklinde olacak (küçük bir ilde yaşadığı fakat işi gereği araç lazım olduğu için). bu ve bir kaç özel sebepten tüplü hiç ama hiç düşnmüyor. hibrit bakmıştık fakat onların da temizleri cebi zorluyoryazının diğer kısımında o kadar haklısınız ki. tamamiyle tüketim odaklı bir nesil yetişiyor ve dünyanın her yerinde insanlar bugünümü iyi geçireyim yarından bana ne şekilde yaşıyor
Simit depo kullanıldıktan sonra sıkıntı olmaz bağajdan feragat etmemiş olur,stepne kısmıda çözülür onun için mini stepneler var koltuk arkasına bağlanıyor veya yan çamurluk tarafına yerleştiriliyor kesinlikle yer kaplamıyor,normal bir Bond çanta kalınlığında gibi düşünebilirsiniz.
Farklı görüşler verilmiş.Gerçekçi bakmak gerekirse, bizim gibi ülkelerde daha uzun süre dizel ya da aşırı beslemeli motorlar yer almalı. Çevre konusunda Ümit Bey'in belirttiği gibi, kısa mesafe için en makul ve insani olanı bisiklet. Hadi biraz zorlayalım, elektrikli bisikletler.İster elektrikli, ister dizel, ister benzinli olsun, farklı emisyonlar ile çevreye bir şekilde zarar vermekteler, kimisi ağır metaller vs. ile kimisi daha çok partikül ile, kimisi karbondioksit salınımı ile.Megane 3'deki dizel euro 4 ve 5 farkı var. 4 nispeten daha kullanıcı odaklı. Araç olarak aralarında çok derin farklar yok, Megane Avrupa üretim ise yalıtım ve bazı noktalarda üstünlükleri var. İki araç arasında temiz, az kilometreli ve donanımlı olan mantıklı olur bence.
bundan benim versoda fabrika çıkışı olarak var. temizlik vs yaparken bakınca bi gülme geliyor hem tipi bi garip hem de kocaman araba küçücük bisiklet tekerleği diye ama güzel ve yer tasarruflu bir şey sonuçta çoğu kişi için stepne lastikçiye gidene kadar lazım olan bir şey
Bence Auris 1.6 otomatik olanı değerlendirin derim, Toyota ısrarımdaki en büyük etkenlerden biri form üyemiz tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey çünkü diğer formlarda böyle güzel bir usta ve servis görmedim,parça tedariği konusunda bu form sakinleri çok şanslı,diğer araçların sadece Renault,Ford,Fiat, vs markaların sadece o markaya özel servisleri yok çoğu bütün araçlara servislik yapıyorlar hal böyle olunca araçlara doğru bakım ve arıza tespiti yapılamıyor,hep deneme yanılma yöntemi uygulanıyor,bizler Toyota sahibi olarak diğerlerinden şanslıyız ufuk bey ve Ahmet bey var o yüzden tercih etmenizi tavsiye ederim.
Ülkemiz çok gelişmiş bir ülke değil ki dizel kullanımını öneride bulunmayalım.Hatta, Ceed,İ30,C4 veya 308 gibi seçeneklere de bakabilirsiniz.150.000 kilometreye kadar eğer bakımları iyi yapılmışsa alabilirsiniz. Bu araçlar 200.000 kilometreye kadar kullanılsın diye yapılmıyor sonuçta.
Merhabalar, daha dün dediğiniz kasa auris'ten kullandım ve araç çok güzel. Megane 3 işin gerçeği beni pek etkileyen bir araba değil flueance'nin hb versiyonu gibi bir izlenim uyandırıyor bende. Auris konusunda ise 1.4 dizel yarı otomatik şanzımanı hayattan soğutur. İlle otomatik olucak diyorsanız Toyota'da cvt bakmanız yerinde olur derim. Otomatik şart değil ise 1.4 dizel auris almanızı öneririm
Günlük 5-6km kullanım için markası her ne olursa olsun dizel aracı eleyin bence, günlük şarj imkanı varsa Renault Zoe gibi ilk sahip olma maliyeti düşük elektrikli bir araca da yönelebilirsiniz, şu an verilen menzilleri, şarj hızını falan dert etmeyin 5 yıl sonra aftermarket bataryalar ve konvertörler ile işler değişecek.