Gönderen Konu: Yağ değişmesine ve uyarı sıfırlanmasına rağmen yağ bakımı uyarısı çıkıyor.  (Okunma sayısı 9163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba,

Yaklaşık bir ay önce 2016 model otomatik Corolla aldım. Bakımı 5000 km önce yapılmış olan aracımda herhangi bir sorun yoktu. Aldıktan 10 gün kadar sonra "yağ bakımı gerekiyor" uyarısı çıkınca servise götürdüm ve rutin bakımları ile beraber yağ değişimi de yapıldı. İki gün sonra tekrar "yağ bakımı gerekiyor" uyarısı çıkınca tekrar götürdüm ve kontrol ettiğimizde yağda eksiltme olmadığını gördük. Yağ çubuğuna baktığımızda da normalin biraz üstünde yağ görünüyor. Tekrar yağ uyarısını sıfırladık ve 10 km kadar yol yapıp park ettim. Bir kaç saat sonra aracı tekrar çalıştırdığımda aynı uyarının tekrar çıktığını gördüm. Şu an aracı çalıştırdığımda "yağ bakımı gerekiyor" uyarısı çıkıyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Aracınıza fazla yağ konulduğu için yanıyor. Geçen ay benim de başıma geldi. Servis bakım ışığı her sıfırlamadan 100km sonra tekrardan yanıyordu.
Fazla yağı çektiler sorun düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
1 aydan fazla süre yandı kendiliğinden kesildi sonra, tahmin etmiştim böyle bir şey çıkacağını. Bir dahaki bakıma dikkat edeyim sağolasın hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Sistemde fazla yağ varsa çekmek gerekir. Bir sonra ki yağ bakımına ertelemek sorun yaratabilir. Fazla yağ zamanla keçeleri zorlar ve yağ kaçaklarına neden olur. Kullanım kılavuzunda yazan değerden fazla yağ konulmamalı.

Anladığım kadarıyla aracınız dizel ve filtreli yağ değişiminde 3,9lt kapasitesi var. Eğer 4lt'lik kutu açılıp yağ konulduysa 100gr. kadar fazlalık vardır. Filtre değişmeden sadece yağ değişip 4lt konulduysa 400gr.fazla yağ var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Erhan bey cevabınız için teşekkür ederim, biraz korkuttunuz beni :) üşendiğim için götürmemiştim uygun bir zamanda götüreyim artık.