Gönderen Konu: 2005 Corolla Linea Hakkında  (Okunma sayısı 1114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür edildi
2005 Corolla Linea Hakkında
« : Ağustos 11, 2021, 17:47:40 »
Arkadaşlar ailecek bugün aldık bu aracı. Daha önceki aracımız 93 şahindi ve 15 yıl kullandık. Dolayısıyla bize göre yine teknoloji sanılan bu arabaya ve teknolojiye karşı tecrübemiz yok. Bu konuda sizden detaylı bilgi almak istiyorum. Araç 149 binde, şimdi arabayı tanımıyoruz dolayısıyla ustamıza baktırmamız gereken en önemli noktaları nelerdir ? Sonuçta yabancı bir araba ve gönül rahatlığıyla binmek istiyoruz. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. (Bu arada araçta arka kapı kenarlarında hoparlör var mı acaba, ön kapılardaki gibi bir alan var ama ses gelmiyor, acaba aracımızdaki mi bozuk yoksa araçta hiç mi yok :))

Toyota Club Türkiye

2005 Corolla Linea Hakkında
« : Ağustos 11, 2021, 17:47:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla Linea Hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2021, 19:20:16 »
Büyük kronik sorunları olan bir araç değil ekspertizi güvenilir bir yerde yaptırın. Ardından kendiniz tekrardan bakımını yaptırın.
Arka kapılarda değil de pandizotta var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2021, 07:14:31 »
Arkadaşlar ailecek bugün aldık bu aracı. Daha önceki aracımız 93 şahindi ve 15 yıl kullandık. Dolayısıyla bize göre yine teknoloji sanılan bu arabaya ve teknolojiye karşı tecrübemiz yok. Bu konuda sizden detaylı bilgi almak istiyorum. Araç 149 binde, şimdi arabayı tanımıyoruz dolayısıyla ustamıza baktırmamız gereken en önemli noktaları nelerdir ? Sonuçta yabancı bir araba ve gönül rahatlığıyla binmek istiyoruz. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. (Bu arada araçta arka kapı kenarlarında hoparlör var mı acaba, ön kapılardaki gibi bir alan var ama ses gelmiyor, acaba aracımızdaki mi bozuk yoksa araçta hiç mi yok :))

Hayırlı olsun, güle güle kazasız kullanın. 2005 Corolla sol modelini yıllarca zevkle ve sorunsuz kullandım. Tadı hala damağımdadır.  Corolla'nın en konforlu ve rahat araçlarından diyebilirim. Özellikle de koltukları çok rahattır, uzun yolda hiç yormaz. Şahin'den sonra Mercedes gibi gelmiştir :lol: Aracınız lpg'li ise zaman zaman süpap ayarlarını kontrol ettirin. Yağ yakması varma baktırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2021, 15:42:59 »
hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende sol modeli var arka kapılarda hoparlör var. Muhtemelen sizinki dede vardır dökülmüştür. o plastiği çıkarın belli olur zaten..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 149000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2021, 18:19:13 »
Saygıdeğer abilerim ve kardeşlerim, değerli görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Şu anda sorunsuz olarak kullanmaktayız bakalım ileride ne olur. Ayrıca arka kapı hoparlörlerini gösterdik, içinde hoparlör yokmuş. Yakın zamanda onları da taktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2021, 03:17:29 »
Arka camın oraya takarsanız daha net ses alırsınız,iki tane 5 yollu 600 Watt ve üzeri oval hoparlör çok iyi ses verir,basları ve tizleri net alırsınız,kapı hoparlörleri çok net ses vermez,ön göğüs kenarlarınada 2 tane harici tweeter bağlarsanız tadından yenmez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2021, 14:41:26 »
Orada muhtemelen hoparlör vardır, eski sahibi tarafından sökülmüş olabilir. Orjinal 13 cm'lik hoparlörler kolay patlıyor muhtemelen patlamıştır. Bu arada 6 senedir aynı aracın terra olanını kullanıyorum bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Bu arada hoparlörlere erişmek için komple kapı pandizotu sökülüyor e120 kasada. Ek olarak orjinal teyp mevcut ise onu değiştirmediğiniz sürece ses konusunda çok beklentiye girmeyin derim. Orjinal teype jbl hoparlör taktım aman aman fark etmedi.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)