Merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum. 1.6 valvematic corollamda Atiker Grand lpg kit mevcut. Regülatöründe pembe kurumlar mevcut. Regülatör ısı sensörü değişimi için bir ay kadar önce regülatör söküldü sensör değiştirilip tekrar montajı yapıldı. Haliyle regülatör sökülürken borulardan antifiriz akıttı azcık. Şimdi regülatörde böyle bir görüntü mevcut. Acaba bir sorun mudur?
İsmail bey merhabalar,
Tabiki orada göz ardı edilemeyecek kadar büyük sorun var çünkü regülatör giriş çıkış Su bağlantıları kaçırmış acilen kelepçelerini kontrol edin aynı zamanda regülatör su bağlantı dirseklerinin ortasında sabitleme cıvatası var onuda kontrol edin,oradan antifiriz kaçağı olmuş.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ağu, 2021 01:34
Böyle rezil bir montajı kim yaptıysa bir daha yanına bile uğramayın işini düzgün titiz yapan bir yer bulun,yoksa oradan antifiriz eksiltip hararet yaptırır conta yaktırır araca.
İsmail bey merhabalar,
Tabiki orada göz ardı edilemeyecek kadar büyük sorun var çünkü regülatör giriş çıkış Su bağlantıları kaçırmış acilen kelepçelerini kontrol edin aynı zamanda regülatör su bağlantı dirseklerinin ortasında sabitleme cıvatası var onuda kontrol edin,oradan antifiriz kaçağı olmuş.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ağu, 2021 01:34
Böyle rezil bir montajı kim yaptıysa bir daha yanına bile uğramayın işini düzgün titiz yapan bir yer bulun,yoksa oradan antifiriz eksiltip hararet yaptırır conta yaktırır araca.
Ümit bey kelepçeleri kontrol ettirdim. Ama ortadaki civatayı kontrol ettirmedim. Elimle kurumu temizliyorum daha sonra kontrol ettiğimde tekrar oluşuyor gibi. Radyatör sıvısının seviyesi sabit gibi. Suyun nerde olması gerekiyor? (Bu arada hemen iyi bir lpg ustası arayışına girip göstereceğim inşallah. Teşekkür ederim)
O kelepçeler sağlam olsa temizlik sonrası tekrardan terleme olmaz,ya kelepçeden yada dirsekten kaçırma yapıyor bide kelepçe bir sefer söküldüğü zaman ya aynı iz yaptığı yere denk getirilip takılmalı yada iz olan yer ucundan kesilip yeni yere kelepçe sıkılmalı yoksa daha önce büzüşen hortum kaçak yapar,sadece terleme şeklinde olduğu in su seviyesinde düşüş gözle görülür seviyede düşmez ama ne zaman fazla kaçak yapacağı belli olmaz en kısa zamanda icabına bakmanız iyi olur,su seviyesi genleşme kabında normal gözüküyor.
Mesaj Birleştirildi: 11 Ağu, 2021 04:27
Bide o dirseklerin dibinde conta var eğer o gevremişse sıkıntı çıkarır kaçak yapar düzgün bir LPG'cide işlem yaptırmanız iyi olur.
O kelepçeler sağlam olsa temizlik sonrası tekrardan terleme olmaz,ya kelepçeden yada dirsekten kaçırma yapıyor bide kelepçe bir sefer söküldüğü zaman ya aynı iz yaptığı yere denk getirilip takılmalı yada iz olan yer ucundan kesilip yeni yere kelepçe sıkılmalı yoksa daha önce büzüşen hortum kaçak yapar,sadece terleme şeklinde olduğu in su seviyesinde düşüş gözle görülür seviyede düşmez ama ne zaman fazla kaçak yapacağı belli olmaz en kısa zamanda icabına bakmanız iyi olur,su seviyesi genleşme kabında normal gözüküyor.
Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2021, 04:27:53[/time]
Bide o dirseklerin dibinde conta var eğer o gevremişse sıkıntı çıkarır kaçak yapar düzgün bir LPG'cide işlem yaptırmanız iyi olur.
Bu sabah candan mühendisliğe götürdüm aracı. Orda metal çıkış taktılar regülatöre. Böyle oldu sonuç. Bir de eksilen antifiriz suyuna PO kırmızı antifiriz eklendi 1 litre kadar. Üstüne de su eklendi. Sıkıntı olur mu?