Sağolasın abi. Sende hibrit vardı sanırsam 15bin km./1 sene değil mi zaten? Motor da çok ısınmıyor sonuçta niye ikiye böldün ki?
Kilometre olarak 15 binde bakım yapılacak denilmiş. Eskiden kalma bir alışkanlık olarak araba rodaj da iken ( öyle bir şey var mı emin değilim ) sık sık yağına baktım. Eksiltme ihtimali vardı.
Yağın rengi henüz 4 - 5 bin km de karardı. Kararma önemli değildi ama bakıma 10 bin km vardı ve kararma başlamıştı. Hasas davrandım , rodaj yağını değiştirmek istedim.
Sonra bu yağın neden budenli karardığını yada nasıl bukadar ısındığını ve kirlendiğini düşündüm. Yaşadığım yerin coğrafi koşullarını , araba kullanım tarzımı düşündüm ve 15 bin km çok uzun geldi.
Hepimiz biliyoruz ki kendimizi zorlayarak belki son araçlarımızı aldık. En azından benim için değiştirme şansı kalmadı gibi.. Bu nedenle aracında ilk gün ki gibi olması adına böyle yarım bir bakım uydurdum.
Bu bakım sadece yağ bakımı değil elbette. Fitillerden lastiklere burçlardan filtre temizlemeye hatta boya bakımı ve cilası bile yaptığım işlerden. Hoşuma giderek yapıyorum ,zevk alıyorum.
Özellikle tozlu yerlerde araba kullananlara , spor sürüş severlere , dağ bayır çıkana , çok kısa mesafe kullananlara bakımları takip etmelerini tavsiye ederim.